11
 • Tikal #11
  Biztos hogy nem fognak segiteni ha elfelejtetted a jelszót, ma már egy ilyen nem fér bele a bankoknál, mert azonnal kibasszák az ügyintézőt. Protokolok vannak amiket követniük kell, máshogy nem lehet. Tele bankárral nem tudtam utalást intézni mert nem tudtam a PIN-emet hozzá, nem tehetnek semmit, bemész és csinálsz újat.

  Továbbra sem értem hogy tudnának elég sokat rólad egy bankszámla alapján. Amiről te beszélsz az már messze nem az a téma amiről itt elkezdtünk beszélgetni. Nyilván ha már megszerezték a személyidet, a kódjaidat, a telefonodat akkor könnyű dolguk van ;)
 • Sequoyah
  #10
  Ha eleg sok infot tudnak rolad, es felhivjak a bankot a nevedben hogy elfelejtetted a jelszot, segitsenek belepni, akkor elofordulhat hogy segitenek.
  Vagy nem a regi szamlahoz fernek hozza, hanem online nyitnak egy vadiujat, amihez szinten tudjak a szemelyes adataidat.
 • Tikal #9
  Jó, ha meg van nekik még a személyim is akkor aztán tényleg bármit, de ugye itt egy számlaszámról beszélünk.
  Szóval számlaszámhoz milyen jelszó tartozna? Mert ahhoz szerintem semmilyen. Egy banknál több számlád is lehet. A banki azonosítódhoz tartozhat egy jelszó, de ma már az se elég, kell hozzá a telefonod, amire vagy SMS-t kapsz vagy tokent generálsz az app-al és csak azután tudsz belépni, nem?

  A credit kártyám azonositoját szerintem semelyik bank nem fogja elküldeni email-ben, soha, szóval azt nem fogod emailből vágólapra tenni. A kártyám adatait már nem igazán szoktam bemásolni sehol, mert beilleszti a jelszó kezelő, vagy a böngésző vagy ApplePay-el fizetsz, stb. Már létezik rengeteg vásárlási módszer amikor nem kell ilyen infot vágólapra helyezni.

  " Ebben az a jo, hogy utalaskor a banki adatok jellemzoen igy utaznak az email es a banki app kozott."
  Szóval nem, nem utazik semmi, max egy számlaszám, ami nem titkos egyébként se.

 • Sequoyah
  #8
  Nem, ha jelszo is van hozza. Vagy a kreditkartyad azonositojaval sem csak neked tudnak kuldeni, hanem vasarolni is a te szamladra.
  De ha az osszes szemelyes adatodat sikerul begyujteniuk, akkor azzal mar sok kart tudnak okozni, peldaul hitelt ervenyezni a te nevedre.
 • Tikal #7
  és azzal mit tudnak kezdeni? max befizetnek rá :)
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #6
  Szamlaszamot
 • Tikal #4
  milyen banki adatokat küldenek egy email-ben?
 • kvp
  #3
  Alapvetoen videos instagram. Regen musical.ly neven ment, csak aztan megvettek oket a kinaiak. A tinik majd megorultek amikor kozonsegtalalkozot szerveztek a magyar sztaroknak a mamut plazaban... Elvege melyik tizeneves ne akarna magarol egy rovid videot feltolteni egy kozossegi oldalra, ahol azt utanna barki megnezheti?

  Az ilyen lebukasok egyebkent menetrendszeruek. Amikor jottek azok a telefonok, ahol motor emeli ki a kamerat hasznalatkor, akkor tunt fel sok embernek, hogy a messenger minden beszelgetesbe belepeskor keszit egy arckepet a belepo emberrol, hogy kesobb azonositani tudjak ki gepelt az adott telefonon. Aztan most kiderult a folyamatos vagolap masolas. Ebben az a jo, hogy utalaskor a banki adatok jellemzoen igy utaznak az email es a banki app kozott. Meg sokszor a belepesi jelszavak is. De ezert olvassa sok program a hatterben a telefonokra erkezo sms-eket is, mert hasznos adatokat lehet begyujteni beloluk.
 • gombabácsi
  #2
  adtak neki egy cukivicces nevet és valszeg sok (nagyon sok) pénzből bemarketingelték, és a fiatalok tömegei hiszik most azt hogy "húú de jó appot találTAM"...
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #1
  Én egyébként nem is értem, hogy mire jó a TikTok. Azt látom, hogy van egy csomó vicces videó/gif, de mit tud a TikTok, amit a reddit, vagy akár giphy nem tud hosszú évek óta?