3
 • csigafi #3
  Nem elavultság ez ha nem inkább ellustulás. Az emberek nagyon elvannak már kényelmsedve ha már egy 3 mondatos választ kell írni inkább nem írnak semmit :-) És ennél hosszabbat végig sem olvasnak :-). Biometrikusban az a jó ami nem csak az új lenyomatra reagál ha nem lehet kódot is beírni. mert ha elvágja az ember azt az úját akkor cseszheti :-) Bár a kóddal meg az a baj hogy úgy is elfelejtik. A Gmail elfejtett jelszava is egy szopatás alap beállításokkal ha az ember nem nem akar mindenféle személyes adatott rendelkezésére bocsátani a googllinak.
 • kvp
  #2
  A biometrikus adat csak felhasznaloi nevnek jo, mert fix es nem modosithato. Minden esetben kell hozza valamilyen token, ami a tenyleges kulcs. Ez lehet egy fizikai token vagy egy jelszotaroloban levo kulcs. Mivel az utobbit a cikk szerint nem szeretik, ezert marad a fizikai token, ami lehet egy usb kulcs, ujjlemyomatolvasoval vagy ilyen pl. az uj magyar szemelyi igazolvany, ha aktivalva van benne a digitalis alairas lehetosege.

  Az ujjlenyomatolvasos usb kulcs azert elonyos, mert az ujj leolvasasa az csak a felhasznaloi nev beirasat helyettesiti, majd ennek hatasara a keszulek kitolti a nevet, alairja a bejelentkezesi kerelmet es mar kesz is vagyunk. Csak a kulcsra kell vigyazni, hogy ne ferjenek hozza masok fizikailag.

  Telefonba epitve valojaban sima jelszokezelot hasznalnak, csak az ujjlenyomat miatt ez el van rejtve eloluk es persze onnantol a telefon szoftverenek a biztonsagi szintjen mulik, hogy ki fer hozza a belepesi adatokhoz. Nagyon egyszeru, kozepesen biztonsagos, ugyanakkor megbizhatoan mukodik.

  A ceg termeke amit megprobalnak eladni, ugyancsak egy sima telefonos jelszokezelot hasznal, csak ezt meg kiegesziti egy SMS-es koddal, amit a program a hatterben ker es dolgoz fel, tovabba biometrikus adattal lehet elinditani es felhasznalot valasztani. Csak addig biztonsagos, amig a szoftver hibatlan es a telefon tiszta, de a legtobb embernek ez boven eleg.
 • Csaba161
  #1
  Aha, és ha feltörik az ujjlenyomatát vagy pláne az íriszmintázatát, akkor hogy cseréli le azt?????????