6
  • Cyberdog
    #6
    A trilógia:
    1951 - Alapítvány
    1952 - Az Alapítvány és a Birodalom
    1953 - A Második Alapítvány
    A könyvek az Alapítvány-novellák, könyvekbe szerkesztett regényekké átírt változatai.

    Az Alapítvány-trilógia és a többi folytatás illetve előzményregény megjelenése közt eltelt csaknem 30 év.

    @mindero: Eredetileg az Alapítvány-novellák, folyóiratokban jelentek meg, amik később három külön könyvbe lettek összeszerkesztve, majd amit Asimov a könyvekben egységesítve regényekké írta át őket.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2020.06.25. 03:59:11
  • scagnetti
    #4
    Nagyon ígéretesnek tűnik előzetes alapján, a látványvilággal nem lesz gond. Jared Harris nagyon jó színész. Valszeg ő fogja az egészet elvinni a hátán.
    Én már nagyon várok egy Hyperion sorozatot. 1-2 éve volt róla hír, hogy már előkészítik, de azóta semmi hír.
  • mindero
    #3
    Amennyire én tudom maga az Alapítvány könyv eredetileg 3 részre volt szedve. Ma összeszerkesztve lehet megvenni egy könyvként. Mivel a fenti idézet a könyv hátlapjáról való, szerintem nincs semmi gond vele. A trilógia kifejezés helytálló.

    Egyébként Asimov több különálló műve utólag lett egybegyúrva egy nagy közös univerzummá, eredetileg nem egybe íródtak. Talán az utolsó pár könyv fogja őket össze.

    Egyenlőre nekem úgy tűnik, hogy ez az évad magának az alapítványnak a megalapítására fog fókuszálni. Így az első könyv történetét is csak részben fogja feldolgozni, talán az 1-2 fejezetet. Legalábbis a könyvben "császár" kb csak mint említés szintjén szerepelt, itt meg főszereplőként van írva.
  • SupraMKIII
    #1
    "Isaac Asimov világhírű science fiction regénytrilógiája "
    WHAT? Ismét egy hozzáértő ember került a sorozathoz... igen, trilógia, persze. akkor a másik négy könyv, az mi?!?! És akkor még nincs szó az azonos univerzumban játszódó novellákról, amelyek ugyen nem kapcsolódnak közvetlenül, de megalapozták.
    Mint pl. én, a robot...
    Teljesen jelentéktelen művek...

    Én már most attól félek, hogy hasonló hűséggel az eredetihez lesz elkészítve a sorozat - remélhetőleg ez csak 1 idióta volt a marketingről.