19
 • asgh
  #19
  A konzol legnagyobb előnye, hogy célgép, eleve játékra fejlesztették. Ezt semmilyen általános célú eszköz nem tudja überelni, legyen az PC vagy mobil.
  A PC olyan, mintha városi autó helyett teherautóval járnál bevásárolni. Megoldható, de nehézkes, kényelmetlen és a feladatra az ár / érték arány gyatra.
  A mobil meg olyan, mintha kismotorral: kikerülöd a dugókat, könnyebb vele parkolni de a teherhordó kapacitása limitált.
 • A1274815
  #17
  Switchen lehet tolni a DOOM 1-2, 3, 2016 és jön a 64 és az Ethernal is.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #16
  Dehogy kettő, van egy csomó.

  Pc: Icewind Dale, Planescape Torment, Jade Empire, Oddword: Strangers Wrath, Oddworld: New and Tasty, Talos Principle, Myst, Riven, Broken Sword, Grim Fandago, Lost Horizon.

  Konzolos: Castlevania SotN, Final Fantasy 1-7+9, Chrono Trigger, Dragon Quest-ek, Journey.

  Ezek csak azok, amiket én is ismerek, szerintem Dunát lehet rekeszteni velük.
  Mobil exkluzív játékok között is vannak gyöngyszemek. pl. Ocmo, Goblin Sword, Grimvalor.
  Nincs Witcher3 mobilra (még), tény hogy Switch-re szívesebben portolnak AAA címeket, de így is annyi szuper játék van táblára, hogy sose lesz elég időm befejezni mindent, amivel játszani szeretnék.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2020.06.14. 08:19:37
 • UUUU
  #15
  Felreertesz/ Hazaer az user, aki addig az utazas stb kozben jatszott a mobillal, majd hazaer beleteszi a mobil eszkozet a konzol dokkolojaba es folytatja, ahol abbahagyta, nagykepernyon a foteljabol. Raadasul van egy adott plusz hardverkornyezet, ami kisegito szerepet tolthet be. esetlegesen akar nagyobb felbontast, szebb grafikat eredmenyezhet, de akar kozos jatekot mas userrekkel mas platformok kozott.
  Utoljára szerkesztette: UUUU, 2020.06.13. 12:52:34
 • zola2000
  #14
  Egészen pontosan ez a kettő van tabletre meg talán rollercoaster tycoon1 a 90es évekből, és jön még a Diablo immortal is :)

  Switchre meg diablo 3, witcher3, cities skylines kaliberű címeket lehet tolni kézben, meg néha TVn is.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #13
  Van számtalan szuper retro PC's játékport mobilra. Egy táblagépen már el lehet játszogatni Baldur's Gate, Kotor kaliberű játékokkal, butítás nincs.
 • Macropus Rufus
  #12
  Sztem a Battlefield 5 lesz az, de csak tippeltem. Nem ismerem a játékot, nem tudom, hogy van e ott 161 szint. De azért 161. szint bármilyen játékban szép eredmény.
 • duke
  #11
  Nem ismerem azt a jatekot, de ha egy sikoltozo japan kislany tanclepeseit kell pontosan lekovetni, akkor egy kicsit ciki. Bar a 161. palyat elerni, az meg igyis komoly teljesitmeny.
  Ilyesmi jatek ?

  Utoljára szerkesztette: duke, 2020.06.12. 14:51:44
 • Zombee
  #10
  A mobiljátékokkal nem is a grafikai butítás a fő probléma, főleg mert a csúcsmobilokban, meg a kimondottan gamer mobilokban elég komoly hardver van már. A baj az, hogy élményre, játékmenetre is butábbak a mobilos verziók.
 • zola2000
  #8
  Az a baj a mobillal, hogy igazából jó dolog néha elszakadni a TVtől de a mobilos játékok nagy része valami egyszerű IZÉ és pár battle royale lövölde megy még jól valamiért és kb ennyi, a stream meg működik is meg nem is.

  Ezt a problémát viszonylag jól áthidalja egy megoldás Kyotóból, durva hogy nemhogy csökkenne de évente egyre növekszik az érdeklődés switchre:
  https://www.tweaktown.com/news/72771/gamers-bought-over-800-000-switch-consoles-in-april-2020/amp.html

  Mondjuk ezt a PS vita után nem hittem volna...
 • t_robert
  #7
  ez játék függő pár játékban össze eresztik a konzolokat a PC-vel. És van ahol hülyére veri a konzol a PC-t más játékban meg a PC van előnyben. alapvetően egy egérrel pontosabban lehet rámutatni néhány pixelre akár, mint konzol vezérlővel vagy joystickkel. Másfelől meg létezik konzolhoz szofveres támogatás a célzás segítésére korrigálandó a konzol vezérlő pontatlanságát. Ami által sokkal inkább szoftver céloz, mint a játékos így ő lesz előnyben a PC-vel szemben. Más játékokban meg van, hogy a PC billentyűzet segíti a játékot és ad előnyt 1-1 funkcó gyors előhívására. Univerzális egyértelmű előny vagy hátrány nem mlétezik egyik platform irányába sem.
 • t_robert
  #6
  na ja csak azzal nagyjából elveszed a mobilitás értelmét. Szeretsz egy játékot és mondjuk utazol a vonaton egy órát és eszedbe jut játszani egy et kedvenc játékoddal haaz eszközöd be van kötve egy kiegészítő környezetbe(dokkoló állomás, perifériák stb.) azzal pont a mobilitást fogod elveszteni. Ami népszerűvé teszi a mobilos játékokat ott játszol, ahol éppen rád jön és éppen ráérsz.
 • t_robert
  #5
  Azért ez nem egyszerű kérdés. függ a játék jellegétől is. van amit konzolon lehet jól játszani más játéknál meg egy PC a praktikusabb. Máshol meg megfelel valami tapicskolos képernyő is. sok játékban meg annyira béna a képernyön tapicskolás, hogy elbassza a játék élményét. Mondjuk a a PUBG mobil változatában sokan elkövetik a hibát, hogy kapkodva messziről elkezdenek lőni pontatlanul. Így egy kis sebzést visznek be, ami egy dologra jó, hogy felhívják magukra a figyelmet. aztán az ellenfél kényelmesebben precízebben ráér megcélozni és pontos lövésekkel kiszedi. Két kézzel tapocskolva nem olyan egyszerű célozni messziről főleg kapkodva. rengeteg játékost löttem már le messziről hiába kezdett ő lőni előbb. De például PC-s változatban ez már korlátozottan igaz. ott sokkal precízebben és messzebbről lehet pontosabb célzást végezni és néha már csak a megölése tényét dedetktálja az ember azt se tudva hogy honnan kapta a lövést végül is. Vagyis olyan játékokban, ahol nincsen olyan szerepe a precisz célzásnak vagy mozgatásának gyakran jól ellehet bohóckodni egy mobil telefonon vagy tabletten is. Más játékokat meg eleve konzolokra találnak ki így a konzol vezérlőhöz alkotják meg a játék menetét. Szóval nincsen egyértelmű és univerzális platform. játék függő mit hol praktikus játszani. Na meg azért a mobilos verziok azért erős lebutitáson mennek keresztül a PC vagy konzoloos verzióhoz képest, mivel a mobil eszközök teljesítménye alatta marad . Nem mindegy, hogy egy natív proci kódra leforditott alkalmazás fut vagy valamilyen futattó környezeten keresztül fut egy alkalmazás(mondjuk egy JAVA futattó felület) más a teljesítménye a futó kódnak. Így a játszahtóság érdekében komoly lebutitásokat kell alkalmazni a mobil felületeken. Nem is szolva a grafikai környezetről és teljesítményről. Egy mobil eszköz grafikai teljesítménye nem versenyezhet egy konzol vagy egy PC dedikált grafikájával.
 • Macropus Rufus
  #4
  Mivel a konzol nem ellenfele egy szgepnek ezert akkor kizarasos alapon a telok es a tabletek johetnek csak szoba. Ez a konzol vs. pc osszehasonlitas kb. olyan mind ha egy music centert hasonlitana valaki egy high end rendszerhez. Hasonlo am. a telefon es a konzol hasonlitgatasa is. Ertelmetlen.
 • UUUU
  #3
  Majd rajonnek, hogy olyan konzolokat kell gyartani, ami mobileszkoz dokkoloval van kombinalva es atjaras biztosit a tobb platform kozott.
 • NEXUS6
  #2
  Fasza! Most értem el BF5-ön a 161-es szintet konzolon nyomva, akkor ez most ciki? XD
 • duke
  #1
  Ugyan mar, konzolal nem lehet komolyan jatszani, azon csak hiperaktiv hulyegyerekek tancikalnak, meg zenelnek, a mobiltelefon meg csak egy ujabb a cigaretahoz, droghoz, alkoholhoz hasonlo kenyszerbetegseg. Ertelmes, komoly dolgokhoz tovabbra is egy rendes asztali pc-re van szukseg.