9
  • VolJin
    #9
    Akkor koreai vagy japán, tökmindegy, de a csíkszélességben döbbenet hogy lemaradt az Intel...
  • Tetsuo
    #8
    Még a kínai annektálás előtt, vagy után?
  • Tetsuo
    #7
    Nem, mintha egy tulajnak elkötelezettnek kéne lennie az adott céget illetően.
  • Tetsuo
    #6
    Összességében az utóbbi 10 évben az Intel nem fejlesztett semmit sem. Ami előnye volt, az is a biztonság rovására trükközésekkel. Persze még szalad a szekér, az OEM-ek hosszú szerződései, lefizetései, a részvényérték és a felhalmozott cégérték még kitart egy darabig, de nincs a jövőre nézve semmi bíztató a gőzerővel fejlesztő AMD-vel szemben.
  • Agyturbinikusz
    #5
    Addig Álljál fel lábon

    A büszke sas vagy mifene az US&A címer állata nincs hitelesítve ekkora távokra
  • VolJin
    #4
    Fél évtizedes lemaradásban van az Intel gyártástechnológiában...
    Bár az AMD csak tervez processzorokat, azokat bérgyártják nekik, egy tajvani gyártósoron készült Intel architektúrát megnéznék...
  • Vanek úr
    #3
    Azt hiszem, ez a bebaszva ne kommentelj írás a Te hozzászólásodra jobban illik. :)
    Először is: Threadripper a becsületes neve. :)
    Másodszor senki nem azt nézi, hogy clock-to-clock mit tudnak a procik (azért ebben (is) utolérte az AMD az Intelt a Te ellentétes állításoddal szemben), hanem azt, hogy egy adott árszinten mekkora teljesítményt kapsz. Vagyis hogy mondjuk 100ezer forintból melyik ad erősebb, jobb, kevesebbet fogyasztó procit.
    Harmadszor az eladások alapján mégiscsak veszik az AMD procikat, mint a cukrot. A német piacon (vagyis ahol mit sem tudnak az általad marketing oldalnak hívott prohardverről) a legutóbbi teljes normális (talán februári) hónapos eladási adatokban 80-90%-ban AMD procik fogytak. De az is biztos AMD marketing webshop lehetett, mert a Te állításoddal szemben a valóságban élnek, és nem a képzeletükben.
    Negyedszer az, hogy a rizsáknak milyen ellenfele van, az nem az AMD-től függ. Az Intel beleszaladt a saját gyártási technológiája nehézségeibe, így nem tud normális sebességű processzort gyártani (valamint belefutott a processzoraik sebezhetőségeibe is, ami mondjuk otthoni felhasználásnál nem jelent semmi különöset, de vállalatiaknál, szervereknél már sokat számít). Vagyis mintha azért, mert a Ferrari nem tud olyan gyorsan menni, mint a Merci, azért a szürkék lennének a hibások. :)

    És mondom mindezt Intel tulajként; vagyis én nem vagyok egyik oldal felé sem elkötelezett. :)
  • ugh
    #2
    Szerintem bebaszva ne kommentelj.
    Egyedul a redtippereket nem tudjak befogni mert nincs olyan procijuk ami olyan lenne mint egy kukorica, 36 szalas versenyez a 40, 64, 128 szalas amd-k ellen.
    Amik amugy a szinten fenenek nem kellenek (az eladasok alapjan).
    A rizsak meg meg mindig a az 5 eves 14 nanos "skylake"-ekkel birkoznak a meccs meg joindulattal az amd fele is csak egalnak tunik.
    A fogyasztas az amiben most az intel az amd marketing oldalak (prohardver) szerint szarabbnak tunik.
    Majd valtozik az is.
    A single meg meg mindig gyengebb (majd kerdezz meg egy programozot ez miert is problema).


    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.06.08. 13:32:58