7
 • Zombee
  #7
  Megnyugodtam, hogy nem csak az én készülékemben van hiba. :)
  Nem tudom miért emlékeztetett az Éhezők viadalára, mikor azt nem is láttam.

  Ha a társadalomkritikai oldalt nézzük: így működik a világ, de attól, hogy valamit elnagyoltan, kiforgatva ábrázolnak, még nem lesz kőkemény társadalomkritika. Ellenben szájbarágós, demagóg. Az alaphelyzetre meg nincs mentség. És milyen színészeket sikerült megnyerni erre a viccre.
  A vonat szinte istenítése mármár az új Mad Maxből a krómot, benzint, V8-at juttatta eszembe, csak ott ezt nem vették véresen komolyan.

  Én pont 1-2 hete néztem meg a filmet, idáig eszembe se jutott, pont az Éhezők viadalával vélt párhuzam miatt. De végül csak azt kaptam, amire számítottam.
 • Ender Wiggin
  #6
  Az egyik legszarabb film volt, amit láttam. Nem csodálom, hogy a sokakban felmerül egy csomó kérdés, ami az alapszituációt nevetséges fénybe helyezi...
 • Montanosz
  #5
  a sorozat is remek, a filmet 3X néztem meg remek szorakozás, nem különben kemény társadalomkritika
 • Zombee
  #4
  A filmben sem volt magyarázat a vonatra. Tiszta energiapazarlás amúgy. Ha a fűtést, vizet, élelmezést a vonaton meg tudják oldani, meg lehetne oldani egy fix kolónián is, csak nem kéne mozgatni a vonatot, és üvegházban még növényeket termeszteni is lehetne. Pláne, hogy a vonatot (puskáztam a Wikipediáról, a 2013-as filmbe belealudtam, nem volt egyértelmű, mi hajtja a vonatot) valami végtelen, kifogyhatatlan energia hajtja. Érted, van egy ilyen energiaforrásod, és arra használod, hogy egy vonattal tekeregsz a világban. 1982-ben egy francia képregényben ez elment még, bár a végtelen energia ilyen pazarlása szerintem akkor is faszság volt.
 • asgh
  #3
  A Netflix csak a saját gyártású tartalmainál tudja a teljes évadot egyben kirakni vagy azokat, amiknél a jogtulajdonos engedélyezi.
  Mivel a Snowpiercer nem Netflix gyártású, úgy adják, ahogy a gyártó engedi nekik.
 • gombabácsi
  #2
  a barátok köztöt többen nézik mint a netflix sorozatait?
 • bunny
  #1
  Nem értem miért állt át a netflix is a hetente új részre. Eddig egyik nagy előnye és mellesleg az újító hozzáállásuk az volt, itt van az egész, nézd amikor ráérsz. A heti csepegtetés a HBO tévéből hozott fax beidegződése, amit a netflix először jól átlépett most meg visszalép ... barmok.

  A sorozat ... hát nem tudom. Pl. elmondják, hogy a földet kinyírtuk de arról egy kumma szó se esik, mi a picsának kell vonattal körbe-körbe száguldani megállás nélkül??? Meg mondjuk mi hajtja? Értelmetlen az egész. Egyelőre olyan rohadt nagy feszültség, sztori sincs. Ha zavarja őket a farok, kapcsolják le vagy gázosítsák el és szórják ki a népet a hóra. Hameg megtartják, miért nem használják akár szolgának őket? Stb.