14
 • Agyturbinikusz
  #14
  Történelem = Azon hazugságok gyűjteménye amiben mindenki egyet ért SZVSZ

  Amire gondoltam Japánnal kapcsolatban = Japán katona nem mehet külföldre harcolni csak kivételes esetben..

  Különben semmit nem tudok a történelemről, pont azért mert nem érdekel a győztesek önfényezése...
 • Agyturbinikusz
  #13
  Az én öregkori jólétem egy dolgon fog múlni, tudok-e dolgozni, mert nem MO-n élek. Úgyhogy nem kell senkitől sem kunyeralni, sőt mostani helyzetben is dolgozok, ergo kb teszek kinek a kölke milyen agyament elgondolás alapján torzult személy lévén mennyi pénzt gyűjtött össze, hogy kompenzálni tudja lelki szegénységét
 • cateran
  #12
  "Gondolj csak Japánra. Pont ők mondták azt nuku háború, és minden erőforrás arra lett fókuszálva, hogy az az iparuk fejlődjön."

  Latom a tortenelem nem az erosseged..ennek batran nezz utana, lesz nagy meglepi....
  help
  Utoljára szerkesztette: cateran, 2020.05.13. 19:17:11
 • intl #11
  a te oregkori joleted az akkori fogyasztokon fog mulni. hiaba veszel reszvenyt, maganyugdijalapot, az alap nem fog tudni fizetni ha az alapban levo cegeknek nem megy, mert nincs kuncsaftjuk, vagy h ellasson es orvos legyen. vkinek fel kell nevelni a gyereket es ertekes kuncsafta kell hogy valljon, az hogy te potyautas leszel, remeljuk valtozik majd a rendszer, es olyasmi lesz mint a futballklubboknal. ki kell fizetni a jatekost XD

  tudomen hogy kenyelmesebb ha mas gyereke tart el, de mar nemsokaig lesz ez.

  hogyne persze. a hideghaborut kis tulzassal a csipgyartason bukta el a su, es a csipgyartas egyik alapja a mostani joletunknek is.


  Utoljára szerkesztette: intl, 2020.05.13. 19:12:24
 • end3
  #10
  Mi az anyám kínja miatt..? - Miért, hogy a globális kooperációkban rejlő lehetőség eszükbe sem jut a "mamutoknak", kormányoknak, főként ha csak egyenlő esélyekkel és hasznokkal kellene számolni? Miért csak az állandó "csak egy maradhat" gondolkodásmód, a "mindenáron lenyomni a másikat" szinte kötelezően elfogadott hozzáállás? Miért ez a sorosista uralkodni vágyás, és öröm a mások tönkretételén? Miért nem lehet az emberiség érdekében együttműködni és elfelejteni végre ezt az "öljünk meg minden mást, csak az enyém lehessen" gondolkodásmódot?
 • Agyturbinikusz
  #9
  Akkor mondhatjuk azt is milyen jó emberek voltak a kommunisták, bevezették a villanyt, míg a többi országában ahol nem voltak kommunisták, mi történt?

  Bevezették a villanyt.
  Kb ennyit ér a hidegháborús érvelésed. Hiszen az elmúlt 10 évben nem volt érdemi háború, mégis igen gyorsan fejlődött az ipari.
  Gondolj csak Japánra. Pont ők mondták azt nuku háború, és minden erőforrás arra lett fókuszálva, hogy az az iparuk fejlődjön.

  A kizsákmányolás tette lehetővé a fejlett országok létrejöttét, nem az adó fizetők munkája. Hanem a rabszolgák munkája. Itt van az eb elhantolva.

  Ja hogy te a saját kis seggedre fókuszálva gondolkodsz, úgy igaz minden szó, csak látjuk hova vezet, milliárdos nagyságrendű mélyszegénység, mert más nem maradt csak egy torzított önző jövőkép, talán majd a gyerekem eltart felkiáltással. Szép világnak nézünk elébe.... Vagyis én nem mert magam képes vagyok magamat eltartani, nincs szükség semmilyen önző okból utódra, ergo nem fogok szenvedést okozni egy élhetetlen világban egy utodnak, a többi a te logika döntéseden múlik

 • intl #8
  ez politika is: a merkantilista orszagok cegeit rakenyszeriteni hogy fektessenek be komolyabban nalunk is, es kell egy objektive hiheto kriterium, amellett, hogy ellatasbiztonsag is.

  csak csapagyas ne legyen az a turbina!

  aha persze. a mostani jolet alapjait az adofizetok finansziroztak leginkabb.
  ertsd: hideghaborus alapkutatasok.

  munka nelkul nincs jolet. az egy mas kerdes hogy olyat csinalsz ami konnyen skalazodik es ezzel hatalmas penzt tudsz szakitani, vagy nem tud skalazodni annyira.
  de igen munka is: tobbek kozt azert nincsenek itt rendes manufacturing mert az emberek nem hajlandok 16 orazni. most kinabol megkerdojelezheto lelegeztotgepekkel vagtak at a qrmanyunkat. ez jobb?

  a jaradekvadaszat mas teszta. azt kokemenyen kell adoztatni. az sokkal inkabb az oka az egyenlotlensegnek mint gondolnad.
  Utoljára szerkesztette: intl, 2020.05.13. 15:51:42
 • Sir Cryalot
  #7
  Ez nem igy mukodik hogy glofo: pipa azt helo:DDDD

  Nézzünk mar utána hogy az milyen csikszelesseg ami itt van :DDDD

  Meg hanyad resz...

  Masreszt meg kit erdekel ha malajziaban van gyartva v akárhol
 • Agyturbinikusz
  #6
  Szerintem meg a hadsereg amire nincs szükség, csak pénz kidobás, mert a fejlesztéseket nélkülük gyorsabban és több tőke bevonásával lehetne megoldani, ergo az egész egy marhaság az aluliskolázott tömegek foglalkoztatására, ergo az oktatásra költve meg lehet szüntetni.

  A gyerek a jövő, ja a csótányok jövője mert a jelenlegi ütemet tartva, igen hamar falakba fogunk ütközni, ami nem csak egy betört orral lesz egyenlő.

  A munka a jólét, ez sem állja meg a helyet, hiszen ázsiaban lehet 14 órát vannak a munkahelyen de abból kb 5-6 óra amit ténylegesen munkával töltenek el.
  A jólét alapja, a javak elosztásának megváltoztatásán alapszik, es a termelés automatizálásával ez egyre jobb színvonalat jelent a fejlett országok szamara, míg egyre rosszabbat a fejlődőkben. Mert a rendszer rá lett erőltetve, de a tőkét kiviszik az országból, hogy a fejlett országokban habzsi dozsi legyen...

  As I see common sense is not so common any more
  Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2020.05.13. 06:22:11
 • intl #5
  azert van ket-harom high-end fabnyi dolgozni akaro ember europaban, ezek akkora osszegek, olyan fizetessel, hogy akit erdekel az koltozik, union belul. de meg ukrajnabol is XD

  ertjuk mit mondasz,szereny velemenyem szerint europanak tanulni kell elsosorban: afrikatol hogy gyerek nelkul nincs jovo, azsiatol hogy munka nelkul nincs jolet, usatol hogy hadsereg nelkul semmi nincs. a vilagrendet a 12 db hordozo tartja fennt, amig lesznek addig lesz nyugaton szuperszamitogep. mert tsmc sem lesz, ha nem lesznek.
  Utoljára szerkesztette: intl, 2020.05.12. 17:41:55
 • gombabácsi
  #4
  úgy is jó :)
  a lustaságot, ami a nyugati értelmiség fő jellemzője kezd lenni, tökösséggel se lehet ellensúlyozni
 • intl #3
  toke: balls
 • gombabácsi
  #2
  a tőke nem elég ha senki se akar dolgozni csak valami irodában aktákat tologatni
 • intl #1
  ha lenne toke europanak, akkor:
  ASML berendezeseket akkor kapnak, ha legalabb egy fabja van a cegnek europaban.
  intel: pipa.
  glofo:pipa
  tsmc: epitsen itt is
  samsung: epitsen itt is.
  skhynx, micron, toshiba stb: szalljanak be ok is a buliba, ha masnem kozosen huzzanak fel egyet. :D
  Utoljára szerkesztette: intl, 2020.05.12. 16:17:52