10
  • z5oTtu
    #10
    igen billentyuzet mar nagyon regota rakotheto iOS eszkozokre. A pointert akkor hianyoltam, amikor kulso monitoron neztem az iPad kepernyojet. Ha lesz pointer, akkor tenyleg lehet majd dolgozni vele rendes monitoron is. Az elso iPad mini ota nem nincs laptopom ;) iPad-en mindent meg tudtam oldani es elfert a kabatzsebemben. A munkamhoz, meg eleg egy Mac Mini + monitor.
  • z5oTtu
    #9
    2011 ota lehet wireless csatlakoztatni monitort iPad-re. iOS5-ben benne volt. Elotte kabel kellett hozza.
  • M2 #8
    Én megvettem hozzá kemény ezer forintért egy tisztességes fájlkezelőt. Azóta pont ugyanazokat tudom rajta művelni fájlokkal, mint a számítógépen.
    A karantén alatt doksik aláírására és feladatlapok, űrlapok kitöltésére is jobb volt, mint egy pécé.
    De a Zoom csoportokban is talán én voltam az egyetlen, aki nem küzdött folyamatosan a hang/kép minőségével, ráadásul oda vittem lakáson belül, ahova akartam.

    Szóval jó ez nagyon sok dologra, csak leginkább a tulajdonosokon múlik, hogy mit látnak bele. Aki kvarcjátékot, az meg se vegye, csak ha mutogatásra kell!
  • CairoJack
    #7
    Amíg nincs rajta normális fájlkezelés, meg amíg az appok "beszívják" a fájlokat, addig ez a felvetés csak vicc. Kb. annyira igaz, mint hogy azért, mert egy banki ATM-en lehet futtatni a Doom-ot, az már egy játékkonzol alternatíva. Hagyjuk már...
    (Mondom ezt iPad tulajként).
    Kvarcjáték ez, netezni jó, másra nem nagyon.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2020.05.12. 21:26:43
  • wraithLord
    #6
    Van rajta USB-C csatlakozó, szóval lehet rá külső monitort is csatlakoztatni. Amúgy Displayport szabványt használ. Érdekes, hogy miért nem Thunderbolt 3, de ok. :D

    @grobs:
    Tényleg, ez jogos.
  • ugh
    #5
    Az eger meg bill egy dolog.
    Egy monitor kimenet se artana ra, mert aki dolgozott mar eleteben 2 percnel tobbet, az 2020-ban egy ekkora egermozin csak rohogni tud nem melozni.
    Szal. nem rossz ez az ajpad melora tortenet, csak szar!!!
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.05.12. 13:38:30
  • grobs
    #4
    Az IOS anno a WinMo-val szemben kellett, hogy pozícionálja magát. Ott kötelező tartozék volt a ceruza. Az első iphone legnagyobb mutatványa a több újas érintés volt, és az, hogy nem kell ceruza. A ma már triviális Pinch to Zoom egy új korszakot nyitott a mobil világban.

    Billentyűzetet mindig támogatta az IOS. SJ szándékosan erőltette a touch megoldást, hogy a fejlesztőket "kényszerítse" az optimalizált felületre. Ugyan ezért dobta a kukába a flash-t is. Ha megmaradt volna a külső pointer támogatás akkor egyes gyártók lustaságból egyszerűen azt erőltették volna. Ugyanígy egy sor fejlesztő fogta volna a hulladék flash fordítóját, és ontotta volna a szarabbnál szarabb alkalmazásokat ahogy android-ra jött is egy csomó, és szívta (szívja) is aksit ahogy kell. Mára a touch felület felnőtt, pár év alatt teljesen vállalható alternatíva lett az alkalmazások túlnyomó többségében. A flash is a megérdemelt helyére került (a kukába).
    Android G1 anno billentyűzettel jött ki, és sok gyártó első próbálkozása valamilyen fizikai beviteli eszközzel volt szerelve, mert nem bíztak abban, hogy a touch vezérlés, és a virtuális billentyűzet működni fog. Ha rajtuk múlt volna, ma is piszkafával járkálnánk.

    Mivel az ipad pro szeretne irodai (office, cad) irányba elmenni ezért kapott az IOS most pointer támogatást. A touch alkalmazásokat már nem fenyegeti semmi, így nincs olyan kockázat benne, hogy majd annak kárára jönnek pointer optimalizált alkalmazások.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Semmi köze hozzá. Steve Jobs hagyatéka volt még a régi időkből, tisztán csak ideológiai okok miatt.
  • wraithLord
    #2
    Bár ez gondolom, azért van, mert az Android alapja egy Linux (kernel), amiben ez alapból benne van. Viszont az iOS is valami Unix-like cuccon alapul, talán BSD. Vagy az csak az OSX-re igaz?
  • wraithLord
    #1
    Ja, pár hete azon röhögtem, hogy a Horváth Andras a csatiján örvendezik, hogy az iPad támogatja az egeret meg a billentyűzetet. Hát én azt hittem, eddig is támogatta. A 2013-as telefonomra rácsatlakoztatok egy egeret meg egy billentyűzetet (bluetoothon), és simán lehet miniszámítógépnek használni. És valószínűleg, korábbi telefonok is tudták, de az az előtti telefonom még "butatelefon" volt.
    További örvendezésre adott okot, hogy ennek ellenére egy "igen olcsó" Apple trackpadot csatlakoztatott rá normális egér helyett. (Bár tudom, sokaknak a trackpad a bejövős, szóval ez max. nekem vicces.)