11
  • VolJin
    #11
    Mit kaptam privátban :-)

    *************************************************************
    Bejövő üzenet
    Feladó: 0Fritz Tárgy: A kura anyád haljon meg rákban te geci Dátum: tegnap, 23:14 Kínok között dögölj meg szarfaszú buzeráns.
    ***********************************************************************
  • t_robert
    #10
    Hmmm úgy a hideg háború vége inkább az A4-esek valamikor a 1985-90 közt készültek
  • VolJin
    #9
    És?
    Ez alátámasztja azt a faszságot, hogy Európa még a tanklait is Kínában tudná csak legyártani?
    Ha nem, akkor meg mi a faszért fostad ezt be ide két böfögés között?

    Kapcsolódik a diskurzushoz?
    Nem bazmeg nem kapcsolódik...
  • 0Fritz
    #8
    Mindegyiknek van gyára kínában.
    Akkora piacra külön modelleket terveznek és gyártanak.
  • VolJin
    #7
    A BMW, Mercedes, Audi, Renault, Peugeot, Citroën Kínában gyárt kocsikat?
  • csigafi #6
    Na még kell vagy 100 év mire lesz is belőle normális tank amit lehet távvezérléssel irányítani és nem kell embereknek meghalnia a sok primitív háborúmániás pszichopaták miatt. Na meg több képregényt kéne olvasniuk a fejlesztőknek van bennük néhány olyan ötlet ami a mai technikákkal már meg is valósítható lehetne.

    Gondolom a selejteket a roncsokat megveszik a magyarok :-). Pedig a magyarok bármit képesek lennének legyártani.
  • end3
    #5
    A majd közösen kifejlesztett új tankokat vajon, - vasipar hiányában, - ki fogja legyártani? Talán bérgyártásban Kína?
  • molnibalage83
    #4
    Generációnak nem hívnám az alváltozatokat. Azért akkora ugrás pl. nem volt egy Leo2A1 és az A0 között. Ráadásul A2 és A3 marginális volt tudommal, az A4 volt aztán "A" hidegháborús Leop2.
  • kvp
    #3
    "érdekessé akkor válna a dolog, ha az aktuális, amerikai, orosz, koreai, japán, francia, német, angol, kinai, izraeli stb. MBT tankok kerülnének egymással szemben. Akkor derülne ki, hogy a gyakorlatban kié a jó tank. Bár a világnak az a jó, ha ezek az országok gyakorlatban nem harcolnak egymással."

    Az orosz es kinai esetet leszamitva ez ugyanaz a csapat. Szoval nem fognak egymasra loni es a cel nem is egymas ellen fejleszteni, hanem az orosz es a kinai technikanal jobbnak lenni. Az meg azert nagyjabol az osszes tobbi felsorolt allamnak megy.

    Viszont rendes tank-tank elleni csatak ma mar nincsennek, meg a regi szovjet technika ellen sem harcolnak. A levegobol sokkal egyszerubb szivatni egymast. A mostani MBT-k joreszt az utmenti helyi terroristak (masneven a lakossag) ellen kell, hogy harcoljanak, arra meg nem igazan jok, foleg gazdasagossagi szempontbol.
  • t_robert
    #2
    A francia tank esetében az a helyzet, hogy ma is az élvonalba tartoznak annak ellenére náluk nem tudok olyan folyamatos fejlesztésről, mint a Leopárdok esetében, de ennek ellenére ot van a legjobb tankok közt máig. Igaz elméletben, mert gyakorlati csatákban nem vett részt és nem került szembe maga osztálybeli ellenféllel. Bár ez igaz minden mai MBT tank esetében. nem sok vett rész valós ütközetben csak az amerikai Abrams) de azok is csak elavult orosz közepes tankokkal szemben kellett bizonyítani. T-62/T-72/T-80-as tankok nem ellenfelei a mai MBT tankoknak. A mai tankok lesöprik, mind páncélzatban, tűzerőben és elektronikában a 30-40 éves szintű ellenfeleiket. Már pedig a nyugati világ gyakorlati ellenfelei a régi matuzsálem tankok. Persze egy 3 éves gyereket könnyű megpofozni a játszótér homokozójában egy felnőttnek. érdekessé akkor válna a dolog, ha az aktuális, amerikai, orosz, koreai, japán, francia, német, angol, kinai, izraeli stb. MBT tankok kerülnének egymással szemben. Akkor derülne ki, hogy a gyakorlatban kié a jó tank. Bár a világnak az a jó, ha ezek az országok gyakorlatban nem harcolnak egymással.
  • t_robert
    #1
    a dolog annyiban sántít, hogy bár a Leopard 2 alapjait tényleg a 80-as években rakták le valójában már a 7. generációnál tartanak. Leopard 2A7+ verzió az aktuális. ami úgy 2019-es modell. és hát az eredeti 2A0-A1-ek mind műszakilag, mind kialakitásban marhára mások, mint a mai tankok. Mintha teljesen két külön tankról beszélnénk, annak ellenére, hogy Leopard 2 a nevük. a 70-80-as évek tankjait az orosz T-72 és T-80an ellen tervezték ellenfélnek. Azokat kellett felül múlni és lenyomni egy csatában. Egy mai MBT tanknak meg a mai 60-65 tonnás nehéz tankokat. Egy Leopard 2A7+ bármelyik mai MBT tankkal szemben megállja a helyét. Bármelyik elemzőnél ott van a TOP 3 tankban. Szóval végre mi is végre TOP tankot vettünk, ami megfelel a következő 10-20 évben technikailag.
    Mint ahogy az amerikai Abrams tankok se elavultak. Persze folyamatosan szerelik át azokat az új verzióra mely során megtartják magát a testet, de új motor, lőveg(amúgy pont a Leopardok 120as lővegét kapják) és elektronikát kap. Az utóbbi 20 év csatározásai megmutatták, hogy egy Abrams páncélját leginkább egy másik Abrams lővi át véletlenül nem az ellenség. Így nem is fogtak bele vadonat új tankok fejlesztésébe csak modernizálják a régi tankokat évi 7-800 darabot.