5
 • Zombee
  #5
  Most nézem, Stefanovics Angéla, aki a legkevésbé sem kommersz főiskolás kisfilmekben kezdte 20 éve (Pesti mese, vagy a zseniális [email protected]), ide jutott, hogy a vidéki suttyó Stohl nejét játssza a tv2-őn.

  Mielőtt még kalapost vagy zertort ideeszi a fene: nem, nem láttam, nem nézem A mi kis falunkat meg a másik blődséget sem, ellenben akár előzetes, akár egyéb infó révén tudom, miről van szó, ezt hívják tájékozottságnak.

  Ezekben én azt látom, hogy elővettek egy sor 20-30+ éves falusi sztereotípiát, meg a 70-80-as évek vidéki suttyó ábrázolását, és meg sem próbálták napjainkba átültetni. Szőrmemarkolatos kormányos Skoda 120, te jó ég, ilyen autót ma már csak a legszegényebb helyeken látni, vagy 1-2 megkímélt példányt 70-80 éves sofőröknél.
  Falun nőttem fel, igaz megyeszékhelytől 10km-re, vannak suttyók, mindig is voltak, de ma nem így néz ki az 50-es korosztály. Itt is megéltük a 90-es éveket, a rikító színű öltönyben kerekező részeg húsvéti akrobatákat, a 80-as években teljesen természetes volt a lovaskocsi, és 6000 emberre jutott 15 kocsma legalább.
  De ennek vége, a fotocellás ajtó nem kuriózum, a legalább 20 tévécsatorna és a szélessávú internet sem. És ez még nagyon sok helyen így van. Ezek a sorozatok abszolút nem a máról szólnak, hanem egy 20-30 éve letűnt, vagy ebben a formában soha sem létezett világról. Szólhat 1-2 bunkó nagyvárosinak, aki elhiszi, hogy a falu ilyen, jót nevetgél is rajta, de az ilyen azon is röhög ha fingik a kádban. A falusinak aligha lesz vicces olyanon nevetni, ami nem igaz, ellenben degradáló, jóízlésű ember meg úgy alapból sem néz ilyen szemetet.
  Nem is értem, hogy nézhették ilyen sokan.
 • csigafi #4
  Az sem tudom miről van szó.
 • Zombee
  #3
  Azért a mindenki erős túlzás.
 • mcmoha
  #1
  https://port.hu/cikk/tv/egyszer-volt-budan-bodor-gaspar-sulyos-tamadast-intezett-a-tv2-uj-sorozata-a-jo-izles-ellen/article-65570?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link