64
A Microprose visszatér, a '90-ess évek nagy szimuláció és szimulátor fejlesztője.
 • repvez
  #64
 • repvez
  #63
  Holnaptol a steamen early access
 • repvez
  #62


  Egy ujabb 21. századi 3090es VGA-t megizzaszto RTXes game. ja nem .

  Ezt amugy már régebb ota láttam ,egy ember fejlesztgette saját szórakozásra , ezek szerint, most felkarolta a microporse.
 • Samurai84
  #61
  Kb. 5 tagú fejlesztőbrigád ezt tudta összehozni, ami még így is gyászba tesz sok AAA címet gunplayben és realisztikusságban. Nem tudom mennyit játszottál vele, én 1030 óta nyomom és még a legkönnyebb fokozatokon is meg tudnak kúpolni a tangok ha nem vagy képben.
  Hangulatos, jó a fegyverek viselkedése, bár még lehetne rajta javítani. Ai szintén javítható. Prone jön memsoká, bipod és letámasztás szintén. A playerbase kicsit siralmas, de ez egy ilyen rétegjátéknál szerintem elmegy.
  Jó lesz ez, ha érkezik értelmes kampány, használható társak (sokan akarnak ai társakkal menni), és megmarad ez a realisztikusabb vonal.
  Early Access így kell nézni. Pl. Armánál egyszerűbb, nem kell 1 millió gombot megjegyezni, csak infantry van, ez a fókusz. Aki szerette a régi R6ot GRt, annak szerintem kötelező.

 • repvez
  #60


  Mondanám, hogy valami van , de nem az igazi .
  Ez, kb 5-6 évvel ezelött lett volna jó, most már a grafikán és az animácion kellene még csiszolni rendesen.
  Lehet, hogy a rainbow six és a ghost recon fejlesztüi állnak mögötte, de ugy néz ki, hogy azopta nem fejlödtek és nem követték a kor követelményeit és megragadtak azon a szinten .

  De természetesen ez csak az első benyomás, ha igaz amit ott leirtak, hogy a csapatmunkán és a komunikácion több mulik mint a reflexeken akkor akár még jó is lehet, mert az összes mostani FPS, csak egy kapkodo idegbeteg tudja rendesen játszani .
 • repvez
  #59
  Ha megnézed a videot ott írja, hogy a megjelenés az első negyedévben lesz idén.
 • Plata
  #58
  Lesz?
  Azt hittem ez valami régi játék.
 • repvez
  #57
  Szép DOS-os játék lesz. ezek a gyönyörű pixeles feliratok és grafikák lenyűgöznek
 • repvez
  #56
 • repvez
  #55
  Flyable B17 és B 24 +VR meg 9 ember egy gépen multiba.
 • molnibalage83
  #54
  Most sem esik le a probléma...

  Leírod, hogy bármelyik jobbnak tűnik. Az a bármelyik szó enyhén szólva túlzás.

  Amikor azokból többet ismerek és játszottam is vele.
  Tehát nem igaz, hogy bármelyik. Az azonos korszakból egyikről tudom, hogy nem. A WiC.

  A WG:RD nagyon hasonló, de azt teljesen sikerült elkúrni az ALB-hez képes ta sok unicorn egységgel és mással.

  A II. vh vonalból többet játszottam, azok hibáit is ismerem De azok amúgy is a korszak miatt nem is vethetőek össze.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.03. 10:46:38
 • repvez
  #53
  Ha nem tudod milyen szempontok alapján írtam a véleményemet akkor ne próbáld meg a te szrmpontjaid alapján megitélni azt.
  De te biztos hogy az a videó alapján el tudtad dönteni, hogy nem HP alapú a sebzés és egyéb részleteket.
  De te ehhez is értesz mint minden máshoz.
  Ezért írtam, hogy megint a részletekbe veszel mikor arról még semmit nem tudni, föleg nem a videóból.
 • molnibalage83
  #52
  Csak benyögtél megint úgy, hogy az alkotások közül többet ismertem. Egy rész meg még csak nem is azonos kategória. Mintha az mondanád, hogy a Rise of Flight jobb repszim, mint a Falcon BMS4.34. Nem is ugyanarról szólnak...

  Érvekkel mondtam mi a baj.

  Te meg csak bevágtál egy videót...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.02. 20:34:08
 • repvez
  #51
  Én kérek elnézést Mérnök úr hogy bátorkodtam leirni a saját véleményemet és gondolatomat érzéseimet arról, hogy mit láttam. Nem tudtam, hogy nem lehet más véleményem mint amit ön gondol.
 • molnibalage83
  #50
  Részletekben? Te közölted pár kép és screenshot alapján, hogy "bármelyiknél jobb". Mindezt egy 2500 + órás WG-s embernek, aki töviről hegyire ismeri...

  A WG agyonverte a WiC-et. Még az elbaszott állapotában is.

  A videó alapján ez egy WG lesz mennyiségileg leszedve kis induló csomagra, egy timeframe-mel és unicorn egységek nélkül.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.02. 00:00:03
 • repvez
  #49
  megint elveszel a részletekben, semmi mást nem tudunk még csak ami a videoban volt, én az alapján mondom, hogy látványba és játékmentbe és hangulatba sehol sincs az alábbiakhoz.
 • molnibalage83
  #48
  Nem igazán értem, hogy az 3X RTS miben hasonlít egy HC taktikai RTS-hez, ahol nincs bázismenedzsment és nem egyszerű HP és esetleg parjzs rendszer van. Mert az első pl. olyan.

  A WiC-et próbáltam. A Wargame széria után olyan faék és buta volt, hogy arra szavakat nem találtam.

  A Wargame benne van, azzal játszottam is. 2500+ órát az ALB és RD-vel. Sajnos a végére sikerült teljesen szétcseszni az egészet.
  Remélem ez az új a helyes úton megy majd.

  A StDN-t próbáltam a WG után. 10 órát se bírtam vele. Azt is elronttoa az Eugen. A Wargame RD-vel többet játsztottak szinte mindig kiadása után évekkel, mint azzal. Egy ideig még a WG ALB is majdnem leverte az StDN-t. Irgalmatlan blama volt.

  A többit nem ismerem, de II. vh settinget megintcsak összevetni egy hh végivel... Totál más...
 • repvez
  #47
  ezek közül bármelyik jobbnak tünik, a most bemutatott gamenél.,
 • molnibalage83
  #46
  Mi volt és van jobb?
 • repvez
  #45
  egyelőre nem győzött meg. ennél már vannak és voltak is jobbak.
 • molnibalage83
  #44
  A honlap.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.01. 20:21:14
 • molnibalage83
  #43


  Aztakurva, ez valami wargame szerű.
 • VO101Tom
  #42
  A Harsh Doorstop egy közösségi fejlesztésű játék, ami ingyenes lesz, nem lesz benne DLC és mikrotranzakció sem. Microprose miért segít nekik, azt nem tudom, talán jófejség (PR), talán más van a háttérben, de itt nincs közvetlen anyagi haszna belőle.
 • repvez
  #41
  A leirás alapján egész jónak tűnt , egyedi helyszín és összecsapás, aztán megláttam a videot.
  Hát mind a két videóra elmondható, hogy Copy/paste. mindegyik ugyan azt használja eltérő grafikai elemekkel. Ez a fajta animáció amit a katonáknál látni kb 10 évvel ezelőtt is jobb volt. FPS nézetből már jobb a helyzet, de az nem ér semmit ha a társad mozgását látva meg elszörnyülködsz.
  A videok alapjáén a fizikától sem várok sokat, bár azt manapság az ilyen pubg meg hasonlókon nevelkedetteknek nem is elvárás.

  Meg ahogy látom, a MP csak mint kiadó vállal szerepet a visszatérésben és nem mint fejlesztő csak összevásárolja a feltörekvő kiadó nélkül lévő csapatokat és kiadja a játékait meglovagolva a nevet, hogy igy majd nagyob példényban megy el a játék.
 • Paladin
  #40
  A benyomásom az volt a videokról, hogy ezek kb ilyen Squad/Post scriptum szerű dolgok tíz évvel ezelőtti szinten (nem csak grafikailag). Erre látom a másodikra pont be is kommentelte valaki :)
 • molnibalage83
  #39
  Nah, picit megelőztél.

  Úgy nézem ezek harcdcore dolgok lesznek, mert a grafikai megjelenítés kb. 10 évvel ezelőtti szinten sincsenek. Meg ez is modulárisnak tűnik. Mondjuk, ha tereptárgyak esetén nem lesz lövedék átütés modellezve, akkor szerintem vicc az egész. Ma kb. ez lenne a minimum ilyen grafikai "szinten". Ha ezt feláldozzák, akkor legyen végre legalább egyszerűsített "fizika".

  Tegnap végighallgattam a podcasetet. A Mitgthy 8th nem szimulátor lesz. Inkább személyzet management és egyfajta karrier / story vezérelt valami.

  Az eddigiek és a többi elhangzott dolog alapján HC szimet egyelőre senki ne várjon, főleg Falcon 5.0-át ne. Persze benyögték, hogy semmi sem kizárt, de az eddigiek alapján nekem az jön le, hogy csak az ilyen "áramvonalasított" manager szerű megközelítésre van kereslet talán és pénz fejleszteni.

  Egy full HC repszim kifejlesztése 0-ról ma olyan pénz és erőforrás F4.0 szerű din. hadjárattal, amit szerintem nem mernek felvállalni. Mert lényegében az F4.0 vitte magával sírba a régi MP-t....
 • VO101Tom
  #38
  Két új játék Microprose-tól:
  https://www.reddit.com/r/MicroProseOfficial/comments/h9zius/operation_harsh_doorstop_free_game_and_warfare/
 • molnibalage83
  #37
 • repvez
  #36
  lassan jöhetne a jövőről is infó,mert a múltat már sok helyen olvastuk .
 • molnibalage83
  #35
  Kis töri.
 • molnibalage83
  #34
  Kénytelen leszek megvenni, hogy kiderítsem mi ez a Korea.
  A vinyómon elfekvőben megtaláltam az F-14 FB Gold CD-s kiadását, de csak a főmenüig tudtam futtatni...
 • MarkBlade
  #33
  Tényleg. Az faxa game volt..
 • LeonSilver
  #32
  Sőt! Nem is amigán volt, hanem még C64-en
 • LeonSilver
  #31
  Nem, nem ebben volt. Amigán az F-14 volt. Végig kellett csinálni a kiképzést és csak ezután lehettél Tomcat pilóta.
  A végén pedig (én legalábbis ) űrhajós lett az emberből.
 • MarkBlade
  #30
  Hatalmas game volt anno. Imádtam. Régen tudtak szimulátorokat gyártani. Aszem ebben volt hogy akkor tudtál csak elindulni a játékban ha megcsináltad a légi kiképzést. Volt egy oktató és követni kellett a géppel és mindig mondta milyen manőver jön. Igazából utána indult be a játék. Engedélyt kellett kérni a fegyverhasználatra is.. Volt hogy csak szórakoztak az orosz gépek azt nem is volt csata.. aztán volt hogy az utsó utáni pillanatban kezdhettél lőni. :D
 • molnibalage83
  #29
  The Migthy 8th.
 • molnibalage83
  #28
  Ööö, ez mi?
  F-14 Fleet Defender és Korea? Ez mióta létezik...? Erről eddig nem is tudtam.
 • VO101Tom
  #27
  Ezek a gépek még a régi il2 1946-nál is gyengébben kidolgozottak, nézd csak meg a hajtóművet pl 3:00-nál, ez csak pár poligonra festett csillagmotor. Már az il2-ben is 3D-ből modellezték le ezeket 15+ éve (ok, ott sem használtak el rá egymillió poligont, de akkor is). PBR anyagokat használ, az tényleg szép, de a részletesség az sehol nincs. Ami persze nem gond, ehhez a játékhoz bőven elég, de egy repszimhez ma már borzalmasan kevés. Arról nem is beszélve, hogy a repszimeknek nem a 3D modellezés a nehéz része, hanem felépíteni egy komplett hajtóműkezelést, fegyverkezelést, sérülés- és flight modellt, amihez kidolgozott, kabinbelsőből kezelhető rendszerek kellenek. Animációkkal, hangokkal, minden szarral együtt. Komolyan azt hiszed, hogy ennek a játéknak a flight modellje, vagy a paraméterek száma amit a repülős része figyel, az bármilyen szinten összehasonlítható lenne akármelyik komoly repszimmel...?
  Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.05.25. 15:13:48
 • repvez
  #26
  az elején sem azt mondtam, hogy ez lesz a szimulátor. hanem azt , hogy ennek a modeljei annyira részletesen vannak kidolgozva, hogyha egy uj szimulátornak készükö játékot akarnak késziteni akkor ezeket a modelleket szinte csak át kell emelni oda megsporolva sok időt és a többi dologra koncentrálni.
  Azt sem mondtam, hogy minden gépnek kellene repülhetönek lennie. Ha egyet kiválasztanak és a többit meghagyják AI-nak már akkor is van egy változatos gépparkjuk.

  Az egészet csak azért vetettem fel, ha a microprose vissza akarna térni a szimulátorok világába.
 • molnibalage83
  #25
  Annyira limitált az erőforrás, hogy az első kiadásban a japán oldal nem is lesz játszható.
  Ez nem szimulátornak készült.
  Nem értem, hogy miért kergetsz minden realitás nélküli vágyálomokat...
  Egyszerűen ezek azért vannak benne, mert ma "mozizás" nélkül a tömegeknek eladhatatlan lenne a játék. Nem azért, mert repszimet készítenek.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.25. 13:35:46