18
Valorant a Riot új játéka
  • Palinko
    #18
    Én most tartok egy kis szünetet, tényleg fáj hogy egy napra voltam a beta gun buddytól :D
    Majd télen visszanézek a játékra kíváncsi vagyok addig mi kerül be
  • Terawatt
    #17
    Elég kihalt a totyik ránézésre, toljátok még? :) Nemrég kezdtem és hangulatosra sikerült a játék, pedig köpködtem bejelentéskor. :D
  • Palinko
    #16
    Nem hiszem el, 1 meccsre voltam a bétás gunbuddytól. Épp tegnapra ütemeztem mert úgy gondoltam június 1-én lesz vége a bétának de ezek nem becsukták most? Gondolom már semmi esély nem lesz megszerezni, de tényleg valami 6000 xp hiányzott és tegnap előtt mondom majd a napi 8k-val missziókkal kifarmolom. Sajna kihagytam 1+ hetet mert mással voltam el ha az megvan simán megvan a 100k xp a gun buddyra.

    Na jó amúgy sem olyan látványos az a kis B betű, de talán később jó lett volna mutatni hogy már régóta tolom, bár sokszor az ember bénázik és inkább eltitkolná hogy mióta gyakorol :D
  • Palinko
    #15
    Akkor csak érzetre volt változás mert nekem az elmúlt két napban Split és Havenen voltak a meccsek ma viszont javarészt Bindre dobott, lehet próbálgatják változtatgatják hová dobja az embereket. Elég is ez a 3-4 map bőven szerintem, balanceolásra fókuszáljanak bár még olyan nagyon OP dolgot én nem érzékeltem. Nagyon bízok benne hogy nem fogják telerakni hőssel, nem kéne ilyen LOL szintű hősmennyiség egyáltalán :D Arról van valami hogy mit terveznek? Szerintem jó amennyi van és ha tennének is újat mostanit kéne visszavonultatni vagy inkább átalakítani. Profi ligákról van hír, biztos lesz.
  • Malakai
    #14
    Szerintem csak úgy jött ki, map az nagyobb lenne. 3 map-al nyitottak, a 4-ik majd csak béta végén, vagy csak release-kor jön ha minden igaz.
  • Palinko
    #13
    Pont ma csináltunk meg ilyen 2v1 ben hogy feláldoztam magam a fél defusért, azt látta a csapattag hogy későn peakel az enemy szóval felszedte belehalt de nyertük a kört :D

    Amúgy a mai 100+ megás update szerintem map volt, legalább nekem ez az arabos kinézetű map még nem volt eddig.
  • Malakai
    #12
    Igen, leginkább defuse ellen jó. Meg nagyon jó zoning-ra, viszonylag nagy területet lefog, szóval csapatmunkával lehet azzal push-olni be site-ra. Csak ugye csapatmunka, meg pub... De vigyázni kell, mert lövésnél ugye nincs, de képességeknél van friendly fire (csökkentett).

    Fire rate buff-nál egy apróság, amit nem mindenki vesz észre, hogy miután kimész belőle, akkor még egy rövid ideig rajtad marad a buff. De láttam azt is már, hogy emberek decoy-nak használják. :) Ja meg ott is oda kell azért figyelni, mert ugyanúgy buff-olja ellent is, ha ők is belemennek.
    Utoljára szerkesztette: Malakai, 2020.05.08. 04:58:58
  • Palinko
    #11
    Wow, ez nem tűnt még fel. Köszi érdemes erről tudni!
    Igen a falon átlövés meg minden cucc miat, Sova simán odalő egyet látja hol vagy aztán megultizik :D
    Brimstoneal szoktam lenni egyszerű hős, ilyen alap füst, tűz, fegyver boost azt még el sem olvastam mi meg egy elég haszontalan ulti.

    Az ilyen sima taktikák működnek hogy elfüstölöm még átszaladok jobb poziba, meg füstbe rakom a spikeot, tüzet nem használtam mert rövid ideig ég, fegyver buffot se nagyon mert ahhoz csapatjáték is kéne az ulti meg belegondolva nem isz olyan haszontalan, haa már defuseolást beszéltük durva olyan szempontból ez az ulti simán fedezék biztonságából ráindítod az ellenre ha tudod hol van a plant és megölheted, át kell értékelnem azt amit eddig gondoltam az ultiról, meg egy 5 emberes rusht is jól meg lehetne vele fogni, de itt azért még nem láttam ilyeneket mert nagyobb a pálya mindenki lassan kóstolgatja a folyosókat, úgy meg haszontalan mert mire ellőnéd az ultit már halott vagy meg célozni sem egyszerű az ultival.
  • Malakai
    #10
    Defuse mechanikában újítás CS-hez képest, hogy feléig defuse-olsz, akkor onnan lehet folytatni, kis vonal jelzi.
    Sok képesség miatt, amik anélkül rá tudnak venni, hogy megszakítsd, hogy akár csak rád peek-elne.
  • Palinko
    #9
    Mostanra lementem pár meccset és azt kell mondjam hogy szerintem jóra sikerült. Csalóhoz még csak gyanús szituációval sem találkoztam, az UI elképesztően jó és annyira átgondolt hogy ritkán érzek valamit ennyire magaménak, a grafika nagyon jó ez a rajzfilmesen realisztikus stílus nagyon jól működik a képességekkel meg mindennel a pályák érdekesek pláne ha 3 bomb siteot kell védeni :D Így új stratégiák is kellenek nem is akkora hülyeség már kipusholni védő oldalon sem így legalább egy siteot nagyjából letisztázol stb, mást bevehetnek mert retakelésre jó esélyed van. Amúgy rengeteg mindent átvettek a cs-ből a spike plantolása is kb 4 sec ahogy néztem, felszedést nem tudom, bár itt legalább defuse kitet nem láttam még annak örülök :D Hitboxal nekem nincs bajom, bár láttam olyan videót ahol simán átment a sniper fejes nem adta neki be szóval még lesz mit optimalizálni de bétás játékhoz képest rendben van. A fegyverek átgondoltak bár az árazás nem tudom, ecozni nem nagyon kell, ami tetszik hogy olyan limitálások vannak pl hogy az olcsóbb gépkarabély nem simán gyengébb hanem 3 as lövést tud csak közelítve simán meg automata. Ezt az elejében nem értettem és azt hittem én kapcsoltam át valamit és meg is halltam vele párszor mikor arra számítottam majd közelítve is automata lesz :DDD

    Match making elképesztően gyors, majd később valszeg rosszabb lesz ha több választható pályára kell embereket találjon mert most csak 2 pálya közül egyre bedob random.

    Ami nem tetszik hogy a hősöknek túl sok képessége van, de ez ízlés kérdése hosszú távon ezt is leveszem majd a negatív listáról, bár én mindig fegyverrel a kézben szeretek járni mert ha nem úgy teszek általában váltáskor fog előugrani az ellen :D Meg vannak képességek amik kicsit túl vannak bonyolítva jobb klikknél ezt csinálja bal klikknél másképp vislekedik stb, később biztos jó lesz mert sok érdekes helyzetet alakíthat ki de a lehetőségek miatt ennek lesz a leghosszabb a tanulási görbélye. Én kicsit bízom benne hogy lesz később ilyen képesség nélküli mód mikor ezeket kiveszik bár szerintem attól szegényebb lenne a játék de én szeretem a tiszta gunplayt sokszor.

    A közösség változó vannak nagyon barátságos meccsek, de vannak idiótázósok is, mert valamit nem úgy oldottál meg az első meccseden mint ő aki már hetek óta ezzel tölti a legtöbb idejét :D Azért szerintem egy cs után gyorsan bele lehet jönni, a fegyvereket talán még egyszerűbb is kontrollálni de azért rángatnak itt is rendesen csak szebb az animáció. A játékosok többségének mechanikus skilljei azért ott vannak, persze sok a kezdő mint amilyen te is leszel de több olyan meccsem volt ahol azért nem volt fél másodpercnél többem cselekedni, igaz a luckolás is benne volt néha de szokszor skillel tettek el láb alól, a taktika meg szokásosan kevésbé tetten érhető, mint a random meccseken általában.

    Így első blikkre nekem ilyen élményeim voltak.
  • Palinko
    #8
    Megjött a meghívó :) Olyan 24+ óra stream nézés elég volt hozzá, hallottam egy módszert hogy a 0 nézővel rendelkező csatornákon is érdemes nézni mert az növeli az esélyt, szerintem hülyeség mert mondták hogy aki nézett már 2 órát valahol az bekerül egy kalapba és ha többet nézel az csak picivel növeli az esélyeidet, de én alkalmaztam azért a 0 nézős dolgot is mert soha nem lehet tudni, de valaki szerencsére csinált 48 órás streamet ott nyugodtan ott tudtam hagyni még minden mást csináltam. Akkor jöhet a játék kipróbálása is hamarosan :)
  • Palinko
    #7
    Kár hogy nem kulcsos most elkunyerálnám :D
  • Master91
    #6
    Van béta hozzá férésem, de 1 percet se játszottam vele :/
  • Palinko
    #5
    Na látod ez lehet baj mert én magát a videót némítottam de most így oldottam meg ahogy javasoltad.
  • Malakai
    #4
    Nem, az nem probléma, csak ne legyen maga a stream némítva, de a tab-ot magát lehet, az nem gond.

    Email az késik egyébként valamennyit, nálam majdnem egy nappal később jött, de twitch értesítés az hamar, meg a béta oldal is azonnal írja, ha bekerültél.
    Utoljára szerkesztette: Malakai, 2020.05.05. 11:47:03
  • Palinko
    #3
    Köszi az infót egyelőre 9 óra elteltével még nem jött a mail nálam :) Az vajon számít-e hogy nem aktív a tab, tehát nem nézem valójában? Mert elvileg arra is van scriptes megoldás hogy arról tudjonak, de kétlem hogy ilyesmiket bevetne a twitch.
  • Malakai
    #2
    Min 2 órát kell nézni egy stream-et, akkor már van esély rá, utána még van pár "tier", hogy x óránként növekszik az esély valamennyit, arra már nem emlékszek mennyi óra után nem számít sokat, hogy nézed-e, vagy sem, talán 24 óra.

    Ha valaki bekerül azért itt tényleg még erősen béta élményre számítson, a closed beta nem csak kampányolás (persze az is).
  • Palinko
    #1
    Sziasztok
    Pár napja már nyílt bétában elérhető a Riot új játéka ami a Valorant nevet kapta. Régen Project A-ként futott és érdekesnek tűnt már akkor. A manapság népszerű hősös, képességes dolgot leszámítva ami nekem nem kenyerem, de hát meg kell felelni a fiataloknak. Viszont ami nekem tetszett hogy lemásolták a CS GO mechanikáját elég jól ami nem hátrány! Kicsit úgy érzem mintha kijavított CS GO lenne.

    Ami manapság amúgy is szenved forráskód kiszivárgásoktól stb amitől csak még több csaló lesz és eddig sem volt olyan kevés. Ráadásul a játék ugyan kap frissítéseket de ott is sokszor koncepciótlan a változtatgatás, kap nagyobb modokat mint 2 éve a battle royale de az is felemásra sikerült. Egyszóval szerintem nagyon kevés pénzt fektetnek bele, ahhoz képest hogy mekkora kaszálás megy a skineken, ládákon. A community toxikusságára is pl csak pár hónapja léptek valamit és ha úgy működik mint az anticheatjük akkor az sem fog semmilyen megoldást jelenteni, sok meccset elront egyszerűen a community.

    Na de beszéljünk a Valoranról ami egy komoly anticheattel nyit, 128 tickes szerverek, technikai oldalról minden ami egy shooterhez kell. A pályák nem 2-3 folyosóból fognak állni ahogy nézem mint a CS GO-ban (egyébként ott sem csak a fejlesztők miatt hanem a community egyszerűen sok berögzült emberből áll akinek ha nem Dust vagy Mirage van szédül és eltéved) jónak tűnik a gameplay és még nagyon friss a játék nagyon sok minden jó kifejlődhet belőle. A hitboxok jók ahogy hallottam, fegyver ugyan nincs sok de mindenre elég.

    Én ma indítottam el az open bétára jelentkezést mert 2 napja már próbáltam és nem tudtam milyen frekvenciával dob kulcsot szóval gyorsan feladtam a twitch nézését. Viszont ma egyik barátom írta hogy neki úgy adtak kulcsot mások mivel nekik többet is kidobott egy nap alat szóval szerintem nem lehetetlen erre most kulcsot szerezni.

    Annyit kell tenni hogy regisztrálni kell egy Riot accountot a Riot oldalán, majd összekötni a twitchel és nézni olyan streamet ahol van drop. 1-et elég utánaolvastam és ha többet nézünk attól nem növeljük az esélyeinket. Én is csak egy tabon muteolva hagyom és csinálom a dolgom, de ha majd dob meg egyáltalán érdekel valakit ez a játék majd megírom hogy szerintem milyen.

    A CS GO-t nehezen fogja a trónjáról letolni mert annak már 20 éves múltja van, legnagyobb esport bajnokságokon ott van, gyenge pc-n is elfut ami a nagy játékos bázisú országokban fontos szempont stb szóval szerintem trónfosztás nem lesz, de nekünk akik bár szerettük a CS GO-t de a felsorolt dolgai kiégettek talán jó szórakozást lelünk a Valorantban én mindenképpen adok neki egy próbát.

    Iitt lehet jelentkezni bétára




    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.05.05. 03:52:50