6
  • Tetsuo
    #6
    A piac jóval később reagál a jó procikra, mint azok megjellenek. Reputáció fényében vásárolnak az OEM-ektől, nem csak egy-egy jobban sikerült alkatrészt beépíteni, hanem hosszú évek marketing- és beszállítói stratégiáját kell megtervezni, kivitelezni egy váltás alkalmával.
  • Balu777
    #5
    Annyira nem hozta a számokat az Amd, mint a piac várta, míg a tobbi hasonló cég, pl. a rivális Intel bőven felül tudott teljesíteni. Ezek fényében annyira nem mondanám jónak az Amd számait. Főleg nem annak fényében hogy az a grafikus részleg gyengélkedett, amelynek nyakára az NV ősszel majd hozza a még gyorsabb gpu-it. És tény hogy az új RND-vel 50% gyorsulást ígérnek, az NV is közel 40%-ot fog hozni előzetes becslések alapján az új Ampere-vel. Közben noha az Epyc eladások is nőttek, azok sem akkora mértékben tudtak piacot szerezni, mint azt sokan várták. Ezen felül eddig az Amd minden negyedévben csökkentette a pénzhitel adósság állományát, de a legutolsó negyedévben nem tudta, és így is csak 0.14 dolláros eredményt tudott produkálni, miközben 0.15-0.18 közé szóltak az elemzői várakozások, de a piaci befektetők még többet is vizionáltak, ezért is a jelentés utáni esés. Jó úton van az Amd, de még kevesek az üdvösségtől és 22-ben Intel be fogja dobni a pci-e 5-öt akár a 4 kihagyásával is! Ráadásul egy Intel elleni árversenyre sincsenek felkészülve, miközben a legújabb Epyc processzoraik (kevesebb, de gyorsabb maggal, illetve sok cache-el) tényleg piszok jók, jobbak az Intel hasonló xeonjainál, de sajnos árban is már ott vannak.
  • Agyturbinikusz
    #4
    Miért ne létezne akár már most is?
    RPI egy proci és csatlakozik USB-n keresztül.
    Videó kártya külső ház kapható ami USB-n keresztül megy.

    Memória áttételesen de lehet USB hiszen egy háttér tár csatlakoztatható arra pedig lapozó fájl mehet, ami memória ként jelentkezik
  • duke
    #3
    "az AMD ugyanis két éven belül állna át a platformra saját chipjei esetében."

    Fasza lesz ha majd lehet processzort is usb-n keresztul csatlakoztatni, es nem kell a gepet szetszedni. Kesobb remelhetoleg lesz usb-s memoria es usb-s videokartya is. Mennyivel egyszerubb lesz majd a gep bovites.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2020.05.01. 06:47:15
  • Tetsuo
    #2
    Az USB 4.0 gen1 olyan, mint az USB 3.2 gen2 vagy itt újabb csavar jön a nevezéktanba, talán még lassabb is? :-D
    Az USB számozását már jól elbaltázták...
  • sárkánylovag
    #1
    Nem lesz itt egyszerű senkinek.
    Még akkor sem ha AMD-nél éppen érnek be a fejlesztéseik, az RDNA2 meg a ZEN3.
    Összevissza inognak a tőzsdei árak, bár a laptop eladások az tény hogy jók, de azért Intel tesz ez ellen hogy kitúrja Amdt a piaci részekről.