15
  • csigafi #15
    Akkor már egy málna pc inkább legalább azt már ismerem. Bár ezt is kipróbálnám ha nem lenne ilyen rohadt drága.
  • Negritis
    #14
    ha a 4k kijelző kell csak akko vegyél egy RPi 4-et és a passzív hűtés meglesz egy alu burkolattal
    oké win10 nincs rajta, de a raspiannak már win xp "variánsa" és amire nagyon kell arra elég
  • Tetsuo
    #13
    Ez egy nagy k@ki. Pendrive PC is van, az még kisebb...
  • gombabácsi
    #12
    ez 4k tekintetében nem pc, azaz nem használható bármire 4k-ban. pontosabban valszeg semmit nem tud 4k-ban a video lejátszáson kívül...
  • wraithLord
    #11
    Egyébként sem túl sok értelme van vékony laptopba erős procit rakni, mert gyorsan melegszik, leszabályoz, aztán fölösleges volt bele a nagyteljesítményű processzor.

    Vékony laptopba energiatakarékos, relatíve gyenge hardvert rakjanak, az erős laptopok meg legyenek már normálisak, az erejét úgyis csak hálózatra dugva lehet kihasználni, tehát nem probléma, ha kicsit kevésbé hordozható, mert nem azzal akarsz futkosni a nagyvilágban.
  • noland
    #10
    Ilyesmit vettem a minap 90 Euróért, kicsit szélesebb de fele ilyen lapos, passzív hűtésű és win10 -zel adták. 2GB RAM és 32GB háttértár, nem sok, de az oprendszert elbírja és amire használni akarom pont megfelelő. AIO PC lesz belőle egy Full HD IPS Touchscreen panellal :)
  • kvp
    #9
    250 dollarert kap az ember egy ennel nagyobb teljesitmenyu laptopot win10-el. Billentyuzettel es erintokijelzovel, igy tabletnek is jo. Muszakilag meg kb. ez lesz benne, ha nem tobb, mert ez a mini pc egy low end netbook/tablet procit kapott. A fenti kis doboz mint 4K kijelzo meghajto lehet ertelmes valasztas, tehat amikor egy 4K-s kijelzot kell vezerelni, de a tartalmat ra a netrol kapja, viszont csak x86-os windows-os szoftver van a feladatra. Azert a hutoventillator miatt teljes terheles alatt sivitani fog mint a mini porszivo.

    Szemely szerint egy teljesen passziv hutesu kicsit nagyobb laptop sokkal kenyelmesebb. (ahol a hosugarzo panel a kijelzo mogott van, tehat olben sem az ember labat melegiti) Az ilyen kialakitasu gepeknel az alaplap a kijelzo mogott van, igy alul a billentyuzetben mar csak az aksi van, meg az opcionalis masodlagos hattertar.

    ps: A reklam forditasa egyebkent hibas, az USB-C az nem a tolto csatlakozo, hanem a tap csatlakozo, mivel nincs benne aksi.
  • Sydra
    #8
    Ettől nem létezik semmi értelmesebb.
  • Tetsuo
    #7
    Persze ugyanazt a pénzt értelmes dologra is fel lehetne használni.
  • dzsagon
    #6
    Ha csak egész nap Tik-Tokoznék én is beérném egy mobillal.
  • dyra
    #5
    De a laptopok méretcsökkenésébe se sok köszönet van. Egy nagyobb teljesítményű proci intenzívebb melónál úgy bepörgeti a ventit és okádja kifelé a forró levegőt, hogy már erősen zavaró, arról nem is szólva, hogy már az üzleti laptopokból is kimarad a belső váz minek köszönhetően jártunk úgy, hogy a Vadi új patináns márka gyártója által kb nettó 400 000 forintos laptopot ha kinyitott állapotában a sárkánál fogta és emelte meg a kolléga a laptop meghajlása miatt a beépített akkumulátorról lepattant a tápkábel. Vicces. Az meg még inkább, hogy senki nem kéri ezeket a vékony szarokat (oké aki sokat utazik igen).
  • zola2000
    #4
    "világ legkisebb Windows 10-es számítógépének számít"

    Akkor ez és sok hasonló mi?

    https://a.aliexpress.com/_dZycPkI

    Nekem ennél is kisebb régebbi atomos lóg a TVn, videókat lejátszani, snes-ps1 emulátorhoz stb jó (oké a laptopomon meg ps3/wiiu emulátor fut)
  • wraithLord
    #3
    "Miközben az elmúlt években a laptopok egyre keskenyebbek és könnyebbek lettek, az asztali számítógépek nem feltétlenül követték ezt a trendet."

    Ja, mivel minél nagyobb teljesítményű valami, annál több hőt termel, és azt valahogy hűteni kell.
    Vannak erős laptopok, csak még azok is messze vannak a kategóriában és korban velük megegyező asztali gépeknél, ráadásul még sokkal hangosabbak is (feltéve, hogy az asztali gépbe normális hűtőket rak az ember).
    Persze a hordozhatóság vagy a kis méret nagy előny, nem csak a teljesítmény szempont.
  • Palinko
    #2
    Inkább a mobil
  • Sydra
    #1
    Na ezzel már egy több ezer számítógépből álló szerverparkot fel lehet húzni a spájzban. Legóból meg lehet építeni az álványzatot hozzá.