9
  • Sir Cryalot
    #9
    Szellemkép miatt eléggé probléma tud lenni virtuális kép ha szellemképet elkezdik azonosítani az olcsóbbá tétellel, VR nagy ígérete volt a két különálló kép csak hogy kiderüljön hogy nem megoldás, mert ott is van csak optikailag :DDD.
  • Sir Cryalot
    #8
    "Csupán a hardwerfeltételek javultak"

    Nem igazán,a nagy cmos wafer kapacitás és ennek következménye a tokozás egyszerűsödése az egyedüli pozitívum, és ez szenzoroknál már lejátszódott. Optikai dolgokra ez nem érvényes.
  • KisKZ
    #7
    25 éves téma.
    Ujdonság?
    Csupán a hardwerfeltételek javultak.


    Az a baj, hogy valami attól lesz "ujdonság", hogy valaki végre hajlandó pénzt ölni a mögöttes tartalom megtöltésébe azért, hogy tonnaszám keressen rajta.
    Az hogy a mögöttes tartalom mi lesz... Na ott pedig ugye azt fogják keresni és tolni, amit minnél többen megesznek.
  • esdideki
    #6
    Isten meg a fogamzásgátlás.
  • kvp
    #5
    Abban a pillanatban, hogy kepesek egy napszemuveg mereteben megoldani a ket nagylatoszogu kep megjeleniteset es mindezt egy sokkal erosebb kulso szamitogephez vezetek nelkuli kapcsolaton csatlakoztatni, lehetoleg hasznalhato sebessegu head tracking-el kombinalva, azonnal el fog terjedni. Jelenleg meg a vezetekes megoldasok sem eleg aproak, pedig ott a teljes vezerles es az aksi is a felhasznalo derekan vagy hatan lehet. Az epson megoldasa idaig az egyik legkisebb a hasznalhato meretu kijelzosek kozzul, vezetekes kulso vezerlovel. Es meg az sem terjed igazan.

    Tehat igeny lenne ra, de a technika meg nem tart ott. (pl. egy amazon raktarban is sokkal hatekonyabb lenne ha egy szemuveg mutatna az utat es a polcot a bio pakolorobotnak) De kiskereskedelemben is hasznos lenne, ha vasarlokent egy termeket kivalasztva megmondana, hogy eppen hol talalom a sok polc kozott. Hasonlo utmutato jelleggel lehetne a gyalogos terkepes navigaciot is kivetiteni a user-ek ele, csak a virtualisan felfestett vonalat kellene kovetni. Az utobbit videojatekokbol mar sokan ismerik. Ugyanez belteri (epuleten beluli) navigacional is hasznos lenne, foleg ha egy egyseges adatbazisbol jon (pl. google maps).
  • end3
    #4
    Az oktatás, különösen a szakoktatás biztosan profitálhat belőle, így a hozzá szükséges tartalom- és a szoftverfejlesztés is. (Eddig is azért nem terjedt gyorsabban és nem lett sikertörténet, mert a hozzá szükséges, valamire okosan használható szoftverek fejlesztése időigényes "sport". A végleges, szabványos hardver helyett pedig még csak kísérleti megoldások vannak. - Az árát egyenlőre hagyjuk is.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2020.04.20. 14:17:41
  • Csaba161
    #3
    A 3D otthoni televíziózás...
  • gombabácsi
    #2
    valaki emlékszik hogy mi volt a legutóbbi "nagy dolog"?
    az ifon lekerekítését és 16 kamerát most ne számoljuk ide XD
  • ugh
    #1
    Mas se hianyzik.
    Az emberek 70%-a igy is valami elbaszott alternativ univerzumban el.