3
  • kvp
    #3
    "Félő hogy egy idő után folyamatosan leesik majd a klaviatúra a rendszeres használat miatt."

    Szerintem amire elfaradnak a magnesek amik tartjak (ha egyaltalan rogzitve van es nem csak rateve), addigra boven elfarad az anyag is ami a rugalmassagot biztositja a gombok szamara. A technlogianak egyetlen nagy elonye van, hogy sokkal de sokkal olcsobban es egyszerubben gyarthato mint egy hagyomanyos billentyuzet Kisebb elony, hogy viszonylag konnyu kiosztast valtani, tehat elolap cserevel lehet qwerty es gamer dpad uzemmod kozott valtani. Meg analog stick-ek is rakhatoak ra. (telefonokhoz most is kapni ilyeneket)
  • csigafi #2
    Azoknak jó lesz akik amúgy is csak klikkelgetnek. Félő hogy egy idő után folyamatosan leesik majd a klaviatúra a rendszeres használat miatt. Szerintem a jövőben jobb lenne egy kijelzőhőz hasonló megoldás ami max eltakarható. Amúgy meg már kaphatóak olyan billentyűzetek amikkel fürdeni is lehet mert gumiba van öntve az egész és nagyon véknyak hogy fel lehessen csavarni is mint egy szőnyeget. Vastagságra is kb annyi mint egy szőnyeg. Na meg ott vannak a virtuális szőnyegek is amiket elég rá kötni egy tv-re és már indulhat is a játék.
    Utoljára szerkesztette: csigafi, 2020.04.17. 12:18:37
  • kvp
    #1
    Ezt hivjak foliabillentyuzetnek. A 80-as evekben eleg sok hobbi szamitogepnek ilyen volt. Annyi valtozott, hogy rez erintkezo matrix helyett itt az erintokijelzot nyomkodjak a gombok aljan elhelyezett kis lapok. Kb. mint egy kapacitiv toll hegye. Otletes, de csak akkor van ertelme, ha a maradek idoben (amikor a billentyuzet nem aktiv) ertelmes tartalom kerulhet a helyere. Mivel a tobbkijelzos mod jellemzoen akkor jon jol amikor valaki dolgozik, olyankor viszont a fizikai gombok is fent lesznek valoszinuleg, ezert igazabol ez olyan fabol vaskarika.

    Viszont ha bevalik, akkor nagymertekben tudna csokkenteni a billentyuzetgyartas koltsegeit, ugyanis ha a fix billentyuzetes gepek is csak egy erinto reteget kapnanak (kijelzo nelkul), akkor kevesebb alkatresszel lehetne eloallitani oket es nem kell a kulonbozo kiosztasokhoz eltero aramkoroket sem gyartani, csak a felso gumis reteget kell cserelni. (ez utobbi akar a boltban is megtortenhetne vagy a felhasznalok maguk tehetnek meg) Mellekhatas, hogy igy viszonylag olcson keszitheto teljesen folyadekallo billentyuzet is. A gepelesi elmeny persze folias lenne, de a mai ultravekony billentyuzetek sem sokkal jobbak mint a regi foliasak.