5
  • attes
    #5
    Ja, teszt, ha le kellene válni.
  • kvp
    #4
    Ez inkabb hibanak tunik. Az elfogas es lementes megoldhato teljesen transzparensen, gyakorlatilag passziv kicsatolasi pontok hasznalataval. Igazabol meg a man in the middle tamadashoz sem kell a routing-on valtoztatni ha minden szolgaltatonal van hozza telepitett hardver. (mint az usa-ban vagy nallunk) A BGP akkor hasznos, ha az elteritest vegzonek normal esetben nincs hozzaferese a fizikai halozathoz amin az adatok atmennek, viszont hatranya, hogy viszonylag konnyu eszlelni es helyreallitani. BGP-t pl. akkor hasznalhat egy orosz csoport, ha olyan, (pl. nyugat europai) adatokat akarnak elfogni, amik normal esetben nem haladnanak at orosz fennhatosag alatt levo szolgaltatokon. Ennek ellenere inkabb csak iran, meg egyeb kevesbe fejlett orszagok probalkoznak neha vele. Jelen esetben is valoszinubb, hogy vagy csak adatbeviteli hibat vethetett egy adminisztrator vagy kulso nem kormanyzati felek (bunozok) hasznaltak fel egy serulekeny rendszert a sajat adathalasz tamadasukhoz. (mondjuk ilyen jellemzoen inkabb delamerikai es egyeb kevesbe fejlett vilagbeli rendszerekkel tortenik)

    Az orosz fuggetlen halozat mukodesehez nem kell BGP-t hasznalni, azaz kell, csak nem ugy ahogy most, hanem a kulso kapcsolatok megszakadasaval automatikusan atall a rendszer a belso route-olasra, de persze csak a tenylegesen belfoldon talalhato szervercimek eseten (a tobbi elerhetetlenne valik). Ez lenne a BGP normal mukodese. A problema egyebkent csak annyi, hogy a rendszerben nincs benne megfelelo biztonsagi rendszer, tehat a router-ek kvazi 'barkitol' elfogadnak parancsokat. (a jobbak kepesek vegrehajtas nelkul fogadni a kereseket es emberi megerositesig tarolni oket, az idealisak a kriptografiaialag ellenorizheto keresek lennenek)
  • end3
    #3
    Magához az elemzéshez, lementéshez muszáj lenne routolni az egész forgalmat?
  • Palinko
    #2
    Szerintem nem, bejönnek az adatok, ugye a másik végén kimennek de közben tárolják is saját részre az átmenő forgalmat és most elemezgetik az elkövetkező hónapokban.
  • end3
    #1
    Gondolom teszt volt.., - az adott esetben alkalmazni kívánt belső izolációhoz.