7
  • TokraFan
    #7
    Itt most kifejezetten a robotika területéről beszéltek! Éppen ezért az most irreleváns, hogy más termékeknél mi a helyzet. Apropó, honnan van az adat arról, hogy a nők költik a legtöbb pénzt? Érdekelne!
  • Sydra
    #6
    Mivel a legtöbb pénzt a nők költik el, ezért a mai piac elsősorban a nők igényeire van kiélezve. Mindenki pénzt akar keresni, ezért igyekeznek olyan dolgokat alkotni, amit az emberek meg is akarnak venni. Amin ez a fogalmatlan nő aggódik, az nem létezik.
  • TokraFan
    #5
    Alapvetően egyetértek, de itt szerintem nem erről volt szó, hanem arról, hogy mivel a férfiak életében bizonyos "nőies", vagy nőkhöz köthető dolgok, tevékenységek nincsenek jelen, ezért nem is számolnak vele pl. tervezéskor. Ebben pedig van valami, ha nem is végletesen gondolkodva. De ez fordítva is így működik, mert egy női tervező sem fog számolni olyan paraméterekkel, melyek főként a férfiak életében vannak jelen. Ezért kell közösen, több résztvevővel, a lehető legtöbb szempontot és nézőpontot figyelembe véve tervezni.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.04.07. 20:09:05
  • Sydra
    #4
    "Szerintem sokkal több nőnek kellene lennie ezen a területen."
    Miért nem megy el programozónak?

    "A mostani helyzet az 1950-es évekre emlékeztet, amikor csak a férfi építészeknek engedték meg a települések tervezését, emiatt azok nem voltak alkalmasak például a babakocsival való közlekedésre."
    A "nőknek nem engedték" meg a "a nők maguktól sem akarnak vele foglalkozni" között óriási különbség van. Egyébként meg kismillió olyan termék van amit férfi tervezett nőknek és a nők szeretik és veszik. A férfi az nem valami empátiára képtelen kirekesztő náci aki női felügyelet nélkül nem boldogul. Egyéni tévedésekből meg nem lehet egy teljes nemre általánosítani. A hasonlat meg csúsztatás több szempontból.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2020.04.07. 15:07:49
  • MerlinW
    #3
    A gyárakban a gépek micsodák? Robotok. Te az értelemre gondolsz. Annak semmi köze a robothoz. A robot az ami gépi utasítások alapján önmaga ellát legalább egy funkciót.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.04.07. 10:50:42
  • gombabácsi
    #2
    ne nevezzük már ezeket robotoknak... ezek gagyi játékok egyelőre
  • NEXUS6
    #1
    Hmmm. Azért örülök, hogy elég árnyalt sokszínű kritikát fogalmaz meg az alkotó.

    Az írással kapcsolatban én mondjuk nem ezt az aspektust emeltem volna ki, ami a cikk címében szerepel. Ez elég gendersoviniszta megnyilvánulás. Nyilván a fejlesztők többsége férfi, akik nyilván a saját álmukat próbálják realizálni, ami hordoz gender szempontjából bizonyos egyoldalúságot. A horgolással, kötészettel foglalkozó szaklapok, maga ez a "szakma" meg nősoviniszta?
    Férfitársaim, tiltakozzunk a trikotázs jelenség szélsőséges nősoviniszta jellege miatt, adjunk kötőtűt a férfiak kezébe, kötelezzük a nőket, hogy ne csk virág, meg cicamintás pulcsikat csináljanak, hanem érvényesítsék a gender egyensúlyt! XD