4
 • kvp
  #4
  A google location service nem igazan kikapcsolhato android-on, az pedig vagy gps vagy gsm cella vagy a kozeli wifi hotspot-ok alapjan tudja hol jar az ember. En ebbol altalaban csak a gsm cellat hagyom bekapcsolva, az igenyel a legkevesebb energiat (es kell a hivhatosaghoz), de pl. a futarhoz boven eleg. Ezt a cella infot latja a szolgaltato es a magyar allam is. (tehat a google alapvetoen tobbet lat ha hagyjuk neki) A kommunikacio siman blokkolhato root-olt keszulekeken es alapbol nincs fent az open source android-os valtozatokon. (a tobbi google szolgaltatassal egyutt)

  Na most annyi valtozas lesz, hogy a messenger miatt a facebook is legalisan gyujtheti az elerheto legpontosabb pozicio adatokat. Arra meg hogy csak az ismerosok lathatjak vagy barki mas is, inkabb azt mondom, hogy a facebook ismert adatbiztonsagi szintjen majd jonnek az olyan alkalmazasok, hogy pl. egyedulallo szorakozohelyen tartozkodo nok a kozelben vagy egyedul az utcan mozgo kisgyerekek (+eleg info a csaladjarol, hogy onkent menjen el azzal aki haza akarja vinni). Ha van adatbazis, akkor szinte biztosan lesz ra biztonsagi res is. En akkor hiszem el, hogy ez kikapcsolhato, ha tobb fuggetlen biztonsagi szervezet (hacker-ek) is megerositik, hogy ki lehet kapcsolni. Egyebkent az alap feltetelezes, az hogy megy es naploz a netre, amit onnantol barki lathat.

  Ennek a rendszernek van egy hasznosabb valtozata, a kontakt kutato app, amit kina hasznal. Mindenki minden mozdulatat feljegyzi es igy ha talalnak egy beteget, akkor aki a kozeleben volt az elmult X hetben, az automatikusan karantenba kerul (szol az app is, meg ha nem teszi amit irnak neki elviszik a rendorok). Plusz a politikai ellenzek is be van jelolve, akinek a kapcsolatai ugyancsak felderithetoek igy es begyujteni is konnyebb oket. Eddig foleg a kinai muzulmanokon teszteltek, de most mar a virus miatt mindenkire kiterjesztettek.
 • KoLaMan
  #3
  Szerintem a nagy testvérnek ehhez nem kell semmilyen külön app vagy plusz funkció...
 • end3
  #2
  Azért, ha valaki "female", hosszabb távú futóedzésre megy erdős-mezős vidéken, nem ördögtől való, hogy éljen egy ilyen funkció bekapcsolásával. (Aszerint persze, hogy mennyire kényesen válogatja meg a barátait, mert különben éppen az "off" lehet életmentő. - A hangsúly azon van, hogy a funkció kikapcsolható legyen, és ezt mindenki szabad akaratából dönthesse el.)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2020.04.02. 09:40:16
 • Akva
  #1
  A Nagy Testvér természetesen akkor is tudni fogja mindezeket a címekkel együtt, ha nem aktiválod!