3
  • lammaer
    #3
    Azért nekem kicsit meredek hogy azért lenne "ételszagú" a nylon szatyor mert kőolajból készült, a kőolaj meg biológiai eredetű... túlságosan messze van az ehető növényzettől a kőolaj... ez nagyon erőltetett gondolatmenet.

    Ilyen alapon a vizen lebegő fahulladékra is rá kéne vetődniük, vagy vagy egy kidobott takaróra mert az meg gyapjúból vagy lenvászonből van (és nem annyira erőltetetten organikusak mint a kőolajból készült műanyag)...

    Amúgy az eredeti cikk ki is fejti, hogy a sima műanyagszemétre nem reagáltak a teknősök, csak arra ami már nagyon hosszú ideje ázott a tengervízben.
  • RicsiBohoc
    #2
    Nem volna jobb, ha egyszerűen nem dobnánk a szemetet a tengerbe?
  • kvp
    #1
    Egyreszt szenhidrogenbol (koolajbol) vannak, ami akar eheto is lehetne, ha nem toltott volna el par millio evet a felszin alatt, majd nem finomitottak es dolgoztak volna fel.

    Masreszt anno az 50-es evekben allando gond volt az, hogy az egerek elragtak a szamitogepek kabelezeset. A megoldas az volt, hogy befogtak egy rakat egeret es mindenfele kabeldarabokat szortak elejuk. Ezutan a gepek abbol a kabeltipusokbol keszultek amiket nem voltak hajlandoak megragni. Itt is az lenne a megoldas, hogy megtalaljak azokat az anyagokat, amiket az allatok utalnak. Ha jol olvasom anno a halogenezett tuzallo pvc burkolat valt be, de a mai napig gyartanak (ma mar kornyezetbaratabb) allatriaszto muanyagburkolattal ellatott kabeleket, tehat igazabol meg lehetne oldani a problemat ha nagyon akarnank.