12
 • Sequoyah
  #12
  Azert nem kell oket sajnalni, dol a profit, es piaco erteket tekintve az MS a vilag top3 vallalata kozott van, napi reszvenypiactol fuggoen gyakran az elso helyen.
 • M2 #11
  Bill Gates megmentette az Apple céget, cserébe megállapodtak, hogy az irodai piacot békén hagyja az Apple. Csak egy alibi, nagyon butácska szoftvercsomagot raktak össze, amit ingyen adnak a gépeikhez, de még otthoni bohóckodásra se jó az Office megoldásaihoz képest.
 • M2 #10
  "Innentől kezdve a szoftveres eltérés nem jelentős."

  Ez így elég hülyeség. A hardveres eltérés nem jelentős, de a szoftveres eltérés ugyanolyan maradt.
  A Windows driver illesztős megoldása a gyárilag összehangolt hardver-szoftver megoldással szemben. Ami macOS esetében két szoftveres réteg, az a Windowsban majdnem egy tucat. Hangkeveréshez például alig használható a Win az így keletkező késések miatt. Grafikai munkáknál meg a színhűség kezelése sokkal egyszerűbb a komplett, kész Apple gépeken.
 • _svd_
  #9
  "Nem véletlen hogy nagyobb grafikus cégek nyomdák egyéb fejlesztők almán dolgoznak és nem Windowson."

  Inkább a megszokás az oka.
  Az Apple PowerPC korában, egy ideig előnyben volt a Windows pécékkel szemben.
  Ez az előny olyannyira elolvadt, hogy áttértek az Intel processzoros pécére.
  Innentől kezdve a szoftveres eltérés nem jelentős. A hardver gyakorlatilag ugyan az.
 • nlght
  #8
  Arról szintén könyvet lehetne írni, hogy szoftver, termékkialakítás, piacmenedzsment kapcsán miket kúrt el az Apple vagy milyen csapdákba zuhant bele. Elkopna a billentyűzetem ha nekiállnék leírni...
 • csigafi #7
  Valójában csak azért nem az Alma van elterjedve mert mindig is egy kisebb vagyonba került. a Microsoft termékeihez képest. Nem véletlen hogy nagyobb grafikus cégek nyomdák egyéb fejlesztők almán dolgoznak és nem Windowson.
  Kár hogy a MAC nem támogatja úgy az egészségügyben lévő termékeket szoftvereivel mint a Microsoft. Szóval a Microsoft több szempontból is jobban kihasználja a marketing lehetőségeket a profiteszezéshez mint a MAC. A MAC rég ott cseszte el hogy elkezdet gagyit gyártani így nagyon sok ügyfelet elvesztett valamint üzleti partnert is ez által. Így nem csoda hogy nehezen szedi össze magát ismét.
 • zola2000
  #6
  Egyelőre úgy tűnik, hogy konzolok területén is nemcsak az MSnek, hanem a sonynak is lassan beletörik a bicskája a mobilcuccba (2017-18-19et is eddig egy mobilcucc switch nyerte, pedig esküdni mertem volna hogy a gaminghez nagygép kell)
 • nlght
  #5
  Hát örüljetek, hogy a sok dinó vezetőjük sok mindenről lemeradt.
  Gondoljatok bele milyen cudar világ lenne, ha minden területre rástartoltak volna és a Google + Apple befolyását hozzáadnánk a jelenlegi MS-hez. Magasan a világ legbefolyásosabb multija lennének, a hideg is kiráz a gondolattól.
 • wraithLord
  #4
  Nem az OSX a riválisa a Windowsnak, hanem a hordozható kütyük rendszere. Android, iOS, ilyesmi. Nem az OSX-be törött bele a bicskája a Windowsnak, hanem a mobilcuccokba.
 • Ender Wiggin
  #3
  Hát, annyira meglepődtek, hogy a Mac OS kb a világ PC-inek 15%-án fut, a winfos meg 80%-on... És gondolom ebben benne vannak azok a Apple gépek is, amiken szintén winfos fut :-)
  Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2020.02.17. 21:54:08
 • wraithLord
  #2
  Hát ja, a MS-ot igen sok minden meglepte. :D Csodálom, hogy olyan sokáig meg tudott maradni a Windows messze a legfontosabb tejelő tehenükként... mármint ami az szoftver részleget jelenti. Mert már egy ideje nem az.
 • NEXUS6
  #1
  Néha úgy érzem, hogy a Mikroszaftot a XXI. szd maga is váratlanul meglepte. XD