10
 • NEXUS6
  #10
  Az a gáz, hogy ezek a játékok nem igazán akarnak továbbmenni a filmek 1-1 jelenetének felidézésénél és órákra történő elnyújtásánál.

  Az Alien sztori gyak már a 3. részben gellert kapott. Bár az igazából még a sztorit nem vitte el semmilyen irányba, inkább számkivetett emberek egzisztenciális krízisénél időzött.
  A későbbi részek azonban elkezdtek egy olyan irányba elmenni, ami Scott ámokfutásával kb. nevetségbe is fulladt. Sajnos.
  Szal lehetne egy teljesen más, érdekesebb sztori is egy olyan űrben terjedő intelligens élősködőröl, ami gyak űrhajósokra vadászik. Ahogy az volt a 2. részig. Talán, ha az első film irányvonalát vinnék tovább, ahol ez sokkal természetesebb jelenségnek tűnt, kb mint egy betegség, egy járvány, akkor annak akár több aktualitása is lehetne, mint az unalomig ismételt gecinagyvállalat+gyilkos robotok vonalnak. Mert ez utóbbiból pont az alienek rémisztő, kegyetlen, még is természetes és rejtélyes jellege lett kiirtva.
 • Kissssss0 #9
  mint ahogy a thanos fejlevágós marvel filmek se gyerekeknek való mégis világsiker belőlük a kölkök körében, talán azért mert az itt felsorolt filmek(meg a példám) többsége inkább akció filmek amik simán elmennek a fiatalabb korosztálynak is.

  próbáld meg ugyan ezt megcsinálni egy alien filmmel ahol az anya szeme láttára a gyereke mellkasából kirobban egy alien, aztán az asszony meg élve széttépik, hajrá.

  semmilyen kérdés nem volt itt.
 • cateran
  #8
  Nem ez volt a kerdes (bar ja..Pretty Woman tipikus gyerekfilm, foleg amikor szexelnek a zongoran....Vagy Con Air a gyerekgyilkossal es tobbi kiemelten eroszakos bunozovel) hanem, hogy "di$ney gyerekbarát termékei közé"
  Ezek egyike sem gyerekbarat....
 • cateran
  #7
  Bonyolult dolog ez a gugli..
  "Distributor
  TriStar Pictures (North America)
  Buena Vista Pictures (Outside North America)

  Buena Vista Pictures: Walt Disney Studios Motion Pictures is an American motion picture distributor owned by The Walt Disney Company. Established in 1953 as Buena Vista Film Distribution, the company handles distribution for films produced by the Walt Disney Studios; including Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, 20th Century Studios, Disneynature, Pixar Animation Studios, Marvel Studios, Blue Sky Studios, and Lucasfilm. "

  #https://disney.fandom.com/wiki/Starship_Troopers

 • Kissssss0 #6
  a felsoroltak közül csak a Starship Troopers és talán az Apocalypto-t lehetne idesorolni amik megközelítik az alien filmek horror/gore szintjét.

  a többik inkább akció filmek amik bőven beleférnek még a gyerekeknek is.
 • Ellaberin
  #5
  Nem néztem mindegyiknek utána, csak a Starship Troopers-nek, mivel nem emlékeztem a logójukra. Az IDBM-n közvetlenül még csak a forgalmazók között sem szerepel a düzni.(Persze ettől még lehet)

  Amúgy voltak már hírek arról, hogy nekik is fel kell majd hagyni a csak gyerekbarát vonallal, ha olyan franchise-aik vannak, mint pl. ez is. Már ha pénzt is akarnak keresni belőle.
  Sajnálatos vonulat azért az egész filmiparban, hogy mindent igyekeznek beszorítani a 12-s kategóriába.

  Aztán meg csodálkoznak, hogy az Oscart koreai film nyeri :P

  Viszont lehet egy jó hozadéka is: néhány feltörekvő stúdió dobhat egy-két jó korhatárost, néhány eddig ismeretlen rendezővel, színésszel. (Aztán meg jön majd a düzni és kilóra megveszi őket ;) )
 • cateran
  #4
  Ja...mint pl az Unbreakable, Apocalypto, Enemy of the State, Starship Troopers, The Rock, Air Force One, Pretty Woman vagy Con Air, hogy csak nehanyat emlitsek a Disney csalad es gyermekbarat filmjei kozul...
 • Zsolti-kun
  #3
  Az elmúlt években - még a Disney akciója előtt - a Fox sok olyan képregényt engedett a franchise-ba, amik már puszta jelenlétükkel is nagy zárójelbe teszik az eddigi 3-4. részt. Mert a társaságnak egyszerűen nincs is szüksége Ripley-re. Ezért is tervezték Blomkamp Aliens folytatását. Ebbe beleköpött Ridley Scott, de még ő is eláztatta a 3-4. rész lényegi vonalát és mindenfelé szétszórta a dögöket. Mindez pedig azt is sugallja, hogy nagyon helyére kéne tenni az egész univerzumot és végre elkészíteni egy végleges új 3. részt. Illetve azzal pontot tenni minden irányba.
  Utoljára szerkesztette: Zsolti-kun, 2020.02.12. 19:57:15
 • Kissssss0 #1
  sajnos az alien világa nem nagyon illik bele a di$ney gyerekbarát termékei közé, ne is várjatok semmi értékelhetőt az elkövetkezendő években.