3
 • ugh
  #3
  Majd meg lesz az.
  Az evolucio-t igy is megvettuk

  Meg ha nem is 100%-os, igy is hitelesebb mint a vallasi mese.
  A sok gyoker aki az elet ertelmet keresi es meset gyart hozza nem erti, az eletnek nincs igazi ertelme csak halad es meg csak nem is mindig "elore".
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.02.13. 21:44:11
 • kvp
  #2
  Az evolucios grafikon valojaban inkabb fa strukturaju, neha kozeli csoportok keveredese miatt iranyitott graf. A gond itt csak az, hogy nem azok laknak most az adott helyen akik az eredeti osei voltak a vizsgalt agnak. Ez teljesen normalis, sokszor elofordult mar, hogy egy oslakos populaciot lecserelt egy kesobb erkezett csoport.

  A lancra egyebkent a futurama egyik reszeben van egy nagyon jo pelda, amikor a professzor es egy masik tudos kezd el vitatkozni rajta es addig bovitgetik a "lancot" amig egy apro hianyt nem talalnak rajta.

  ps: A hianyzo csoport barhol lehet, a szahara vagy a fekete tenger "alatt" is. Viszont igy nem igazan lehet a vandorlasi terkepet pontosan megrajzolni, mert vannak ismeretlen os csoportok. Sot akiknak egyaltalan nem maradt meg se a maradvanyuk, se a mai emberekben nem talalhato a genkeszletukbol, azoknak meg a leterol (hianyarol) se tudunk.
 • Sequoyah
  #1
  Mindig lesz hianyzo lancszem amig a valaha elt mind a 100 milliard ember maradvanyait meg nem talaljak es elemzik a genjeiket, szoval ilyen clickbait cimeknek mindig lesz taptalaja...:D

  Es egyebkent is mar eleg regen rajottek, hogy nem csak a "lancszem", de maga a "lanc" kifejezes is techikailag hibas, es tudomanytalan, mert az evolucio egyaltalan nem lancszeruen, egy egyenes vonal menten tortenik.