22
 • AgentKis
  #22
  Namost ezeket a telemetriai adatokat az internet szolgáltatók is pontosan tudják. Az sem kapcsolható ki, mondjuk egy mobiltelónál (sem), hogy tudni lehessen róla, hogy melyik cellához kapcsolódik.
  Ezen kívül más telemetriai adat meg hogyan lenne egy PC-n vagy laptopon? Azaz a szolgáltatónk tudhatja, azon nem vagyunk kiakadva, de ha az op. rendszer gyártónk tudja meg azon meg ki vagyunk! :D
  Ne kössetek GPS-t windows-ra, ha nem akarjátok, hogy M$ tudja hol vagytok. G$$gle úgy is tudni fogja az androidos mobilból, amit nagyságrendekkel több ember hord magával, mint win10-es cuccot. ;-)
  Egyszerű fingreszelés ez...
  Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2020.04.16. 10:34:48
 • Yagami
  #21
  Egy szóval sem állítottam, hogy nem az. De nem mindenki Linux-buzi, és nem is akar az lenni. Ettől még nem feltétlenül kretén hülye valaki.
 • dyra
  #20
  Erről beszélek. Ezért használ sokmindenki Windows-t PC-n. Nektek bármi lemegy a torkotokon.
 • Sequoyah
  #19
  Miutan az elso ervedrol kiderult hogy egy ordas nagy hazugsag, ne is akarj tobb "ervet" mondani:D


  UI: Most latom hogy a masodik is...
  Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2020.02.07. 22:30:47
 • dyra
  #18
  Feleslegesen mondanám az érveimet mivel hülye vagy hozzá nem értenéd. Ezt abból vontam le, hogy egy olyan rendszert védesz amiről amúgy a bajor adatvédelmi biztos által vezetett szakértői csoport állapította meg, hogy kb lehetetlen kikapcsolni a telemetriai adatok elküldését pl a home verziók esetében. De gondolom ők is idióták. Mi a tökömért küld bármilyen adatot bárhova? Komolyan és ilyen idióták mint te ezt a védhetetlen dolgot is kimagyarázzátok. Sebaj, használd nyugodtan. Gondolom neked otthon is enterprise van.
 • Sequoyah
  #17
  A stilusod alapjan nem te vagy a zseni:D Ugy latom te nem tudod hasznalni a rendszert, mindenki mas pedig teljesen jol elvan vele.

  Ha csak neked van problemad, valoszinuleg veled van baj, nem a vilag osszes tobbi felhasznalojaval...
 • dyra
  #16
  Ami szar az szar. Szépítgetheted.
 • dyra
  #15
  Rakas szar. A Windows 10 pedig különösen szar. Nem baj ha hülye vagy más rendszerek használatához. Neked ez jó van.
 • Sequoyah
  #14
  Csupan 20 evvel vagy lemaradva:D 2001-ben, a Windows XP valoban nem szamitott biztonsagosnak, de mai modern Windows-ok mar biztonsagosnak szamitanak.

  Persze ezt a szakertok mondjak, nem random facebookozok, szoval lehet nem tudsz rola...
 • Yagami
  #13
  Manapság már tényleg csak a kretén hülyék hallatják a hangjukat a fórumokon. Nekik ez így van jól, nekünk kevésbé.
  Utoljára szerkesztette: Yagami, 2020.02.07. 13:06:39
 • dyra
  #12
  Igazad van a cégek is.

  1. Nem biztonságos semmilyen szinten sem. (kb úgy, hogy senkinek semmihez semmi joga félig már biztonságos)
  2. Boldog boldogtalannak kiküldi az adatokat
  3. Most már reklámokkal is bombáz

  Mindennek a tetejébe most már lenne tömérdek alternatíva. Mi mégis ezt a szart eröltetjük mindenhol.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.02.07. 10:05:55
 • zola2000
  #11
  Márpedig az emberek 90%a windowst használ, tehát akkor az emberek 90%a kretén hülye?

  Habár belegondolva...
 • dyra
  #10
  Manapság már tényleg csak a kretén hülyék használnak Windows-t. Nekik ez így van jól.
 • kvp
  #9
  "Ha van Home és Pro és "vállalati" változat - amiért általában mélyebben zsebbe kell nyúlni, - akkor miért nem azt vizsgálták, hogy miért nem általános, azaz ugyanaz a kikapcsolhatóság mértéke? (Mi indokolja a különbségtételt? "

  Neztek, csak ott nem volt ra opcio. Az enterprise es az educational (oktatasi enterprise) valtozatok eseteben be lehet allitani kozponti hazirendet egy domain reszekent. Ezzel szemben az home es a pro a microsoft globalis domain-jehez tartozik, tehat kozpontilag adminisztraljak oket es a microsoft hazirendje ervenyes rajtuk. A cegek es az iskolak meg hasznalhatjak a sajatjukat. Itt van az opcio elasva. Azt egyebkent nem neztek, hogy mit kuld, csak azt, hogy egyaltalan ne kuldjon soha semmit.

  A GDPR kerdese erdekesebb, elvileg benne van a felhasznaloi szerzodesben, hogy ezeket az adatok onkent adja at mindenki. Es le is lehet tiltani a kesobb tovabbitasukat, az szerzodes bontasaval azaz adott operacios rendszer letorlesevel. Az egyetlen necces kerdes, hogy jogilag a microsofttol lekerhetoek-e es torolhetoek-e. Ha viszont mar kuldes elott anonimizaljak, akkor nem tudjak kiadni ha akarjak sem es nem is tudjak melyiket kell torolni. Masik kerdes, hogy tenyeg anonimiazaltak-e vagy a billentyuzeten beirt szoveg (pl. felhasznaloinevek, jelszavak) alapjan esetleg van-e benne valami azonositasra alkalmas tartalom, esetleg egyedi install azonosito?
 • Ellaberin
  #8
  Én meg azt nem értem, hogy az EU miért nem lépett már ez ellen erélyesebben fel. Van ugye a GDPR direktívánk meg az MS telemetriája amiről azt sem tudjuk mit küld el a felhasználóról.
  Gondolom eddig még egyik informatikai szakértő sem világosította fel a brüsszeli politikusokat, hogy ez minimum aggályos. Persze azt is el tudom képzelni, hogy MS zsírozza a dolgot, no meg biztosítja a kormányokat, hogy bármikor, bármi adatot tud szolgáltatni az állampógárról - és ez már elég is.
 • end3
  #7
  Szerinted a telemetriával küldött titkosított adatokat dekódolva is elemezhették? - Ha kulcsokat kaptak a vizsgálathoz, akkor mi biztosítja, hogy nem kifejezetten nekik "állították be" az adatok általuk vizsgálható struktúráját? Ja, és ki használhat jogszerűen "Enterprise" változatot? - Ha van Home és Pro és "vállalati" változat - amiért általában mélyebben zsebbe kell nyúlni, - akkor miért nem azt vizsgálták, hogy miért nem általános, azaz ugyanaz a kikapcsolhatóság mértéke? (Mi indokolja a különbségtételt? - Mert Ok! Az elfogadható, ha valaki ingyenesen használja az oprendszert, akkor a cég elképzelése szerint bármilyen, de - gondolom, - általában korlátozott lehetőséget kap a felhasználásra. - Majd eldönti maga mindenki, így akar-e élni vele.) Megannyi költői kérdés, amelyre nem kapunk egyenes választ, mert a hülyítésben az IT minden szereplője érdekelt, - kivéve természetesen az egészből mit sem értő felhasználókat.
  Utoljára szerkesztette: end3, 2020.02.06. 08:05:28
 • Bruce_Willis
  #6
  Egyáltalán milyen jellegű adatokról van szó? Azt nem írják a cikkben. A telemetria az az adat továbbítás módja ugyanis, nem pedig az adat jellege..
 • quatlander
  #5
  "Kérem kapcsojjjja ki!!!"
 • mortep
  #4
  Ja, ez kb. olyan lehet mint a windows update services-t tiltani... az ember fia tiltja, aztán egy idő után újra tilthatja, aztán meg újra... nem nagy kunszt, csak mi értelme? :)
 • wraithLord
  #3
  Örüljünk, hogy egyáltalán eszébe jutott valakinek ezzel foglalkozni. Mármint jogi értelemben is (pl. EU). Még csak több mint 20 éve van internet, nem vagyunk ám lemaradva semmiről... :D Csupán egy teljes világ maradt eddig szabályozatlanul. De most gyorsan kivizsgálják. :D
 • NEXUS6
  #2
  És ha kilövöm/letiltom a telemetriához kapcsolódó serviceket, akkor gondolom szintén nem fog működni! XD

  Szerintem nem nagy kunszt. Szoktam csinálni. ;)
 • ostoros
  #1
  Ó, hogy szexeljetek a kenyérpirítótokkal, miért nem az az alap állapot, mi?