15
  • M2 #15
    LIghtning messze megelőzte a korát, az akkoriban telefonoknál induló microUSB-hez képest meg egy másik univerzum kényelem és tudás szempontjából.

    A hülye felsorolásod alapján egy Trabant is egyenlő egy Audival.
    Benzinnel megy? Igen. Elvisz A-ból B-be? Igen. Idióta? Igen!
    Utoljára szerkesztette: M2, 2020.02.06. 02:09:21
  • VolJin
    #14
    Persze-persze...
    Mindenkinek megfelelt az USB. Adattovábbításra alkalmas?
    Igen.
    Töltésre alkalmas?
    Igen...
    Természetesen kellett az épülnek egy saját dugó, az nem baj, ha szopik a felhasználó, ha megkérdezi, hogy rádughatja a töltőre, és hiába igen a válasz, baszhatja a lightingjét...
  • M2 #13
    Nem, azért volt rá szükségük, mert előtte még nem volt rá megoldás, a szervezet, akinek meg dolga lett volna, túl lassú volt.
    Ezt a minimál infót kellett volna értően feldolgoznod a rövidke cikkből.

    Egyáltalán nincs a kezükben a kiegészítők piaca, ezt a bornírt hülyeséget is csak te találtad ki. Azt a részt tudják kontrollálni, amelyik a saját boltjukat jelenti (ahol mellesleg nem csak saját megoldásaikat szállítják), de a kiegészítők piacának nagy részére semmiféle ráhatásuk nincs.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2020.02.03. 22:33:35
  • VolJin
    #12
    Azért tiszteltem meg a gyökér jelzővel...
  • VolJin
    #11
    Neked meg meg azt kellett volna megértened, hogy ennek a mondatnak az álságosságára utaltam...

    A protokollfejlesztésre pont azért volt szükségük, hogy kézben tartsák a kiegészítők piacát, amit kvp a 6-os kommentben ki is fejtett...
  • M2 #10
    Hol, az oviban, csendes pihenő alatt álmodtad ezt?
  • M2 #9
    "a kérdésben egyszerűen túl lassúak voltak és ez vezetett oda, hogy az Apple végül inkább kifejlesztette a saját Lightning csatlakozószabványát"

    Csak ezt az egy mondatot kellett volna megértsd és feldolgozd belőle. Láthatóan nem jött össze. Tudod ki mondta? Brad Saunders, az USB-IF elnöke. Lehet kicsit több köze van a dologhoz, mint az agyhalott, olvasni sem tudó hatereknek.
  • lipovics
    #8
    Ne aggódj, M2 fekete öves Iphone-tálib, múltkor kénytelen voltam felmosni vele a padlót, javíthatatlan.
  • VolJin
    #7
    Pont, hogy a cikkben szereplő állításra reagáltam te gyökér...
  • kvp
    #6
    Az Apple ketszer is elmondja, hogy a fo gondjuk az volt, hogy nem tamogatja az usb szabvany a kiegeszitok digitalis kriptografikus azonosito szerinti engedelyezeset, hanem nagyjabol minden mukodik mindennel.

    "A kaliforniai konszern számára viszont a két szabvány azért nem jöhetett szóba, mert hiányzott belőlük az a védelem, amely megakadályozta volna a portokba való rossz behelyezést."

    Pedig megoldhato lett volna technikailag, csak a szabvany tanacs direkt nem ad engedelyt ilyen eszkozokre. Tevedes ne essek itt nem a fizikai vedelem a kerdeses hanem a szoftveres. Megfordithato usb-a es microusb aljzat is letezik es javasoltak is nekik.

    Az Apple csak annyit szeretett volna, hogy lehessen egy szabvanyos dugoja ami ennek ellenere csak a sajat es az altaluk jovahagyott kiegeszitokkel mukodik. A tobbiek meg elaludtak es nem fogadtak ezt el. Mondhatnank hogy elvi alapon, de azt meg nem fogadnak el a befektetoik.

    A microusb es az usb-c is csak a kinai kozponti bizottsag dontese miatt lett szabvanyositva. Az EU vezetese meg mindig a microusb-n vitatkozik. Talan lassan rajonnek, hogy foloslegesen. Az Apple az utolso ami megteheti hogy nem azt csinalja amit a kinai allam elvar. Egyelore...
  • NEXUS6
    #5
    Azért Androidos telón még is csak volt élet 2012-2014 között, lófaxt sem érdekelt a csatlakozó! XD
    Szerintem, Almáéknál ez is egy ilyen parasztvakítás, mint a retina kijelző, lényeg, hogy más legyen ;) A kábel mindig is más volt, csodálatos módon, más mellett döntöttek, az Applenel, különböző okok miatt. Nagyjából tudjuk miért is. Nem kéne ezt most utólag megideologizálni! :D
  • M2 #4
    A cikket meg lusta voltál elolvasni?
  • CairoJack
    #3
    Vannak kalkulációk, hogy hány milliárd dollárt keresnek a kábeleken. Sokat. Az USB-n nem keresnének semennyit. Ez az ok. Ettől függetlenül az egy vicc, amit az USB IF leművel az utóbbi 10 évben. Szánalmas idióták.
  • Csatabika
    #2
    Ahogy nézem ez nem akadályozza meg a kínaiakat abban, hogy tonnaszám öntsék a piacra a 2-3$-ért adott(amúgy tényleg elég silány minőségű) lightning kábeleket és átalakítókat ;-)
  • VolJin
    #1
    Lófaszt!
    Az Apple szándékosan saját szabványt használ, hogy kizárja a versenyt a kiegészítők piacán.