6
 • weine
  #6
  Ha nem érted, az elég nagy baj:)
  Kína egy állam, amely kötelezővé tette a megfigyelést.
  Ez pedig egy magáncég, aki a saját magad által feltöltött képeket szedi (lopja?) le
 • wraithLord
  #5
  Hát a magánszféra vége már akkor elkezdődött, amikor még nem is interneten, hanem papíron regisztrálni lehetett a boltokban pl. kedvezményekért, és utána a postaládádat bombázták hirdetésekkel. Az IT megjelenése ezt csak tökéletesítette. Az arcfelismerés pedig csak a jéghegy jelenlegi csúcsa. Most sincs vége, csak szépen lassan infinitézimálisan kicsi lesz, főleg annak, aki nem figyel oda, csak fogyaszt mindent ezerrel.
 • gombabácsi
  #4
  ha valakinek a magánszférája azt jelenti hogy mit vásárol, mit fogyaszt, az meg is érdemli :)
 • lammaer
  #3
  Írhatod a Black Mirror c. sorozat következő részét :)
 • Zoliz
  #2
  Mivel az embert digitalizálják és mint bármilyen adatot másolni lehet (kivéve ha nem tiltják, de attól még lehet) ezért várható, hogy bárkinek a duplikációja fellelhető lesz a felhőben. Az, hogy ki fér hozzá (adatszolgáltató, állami szerv, bűnőzők) már más kérdés. Ez a technológiai forradalom és még csak a kezdet a vég felé.
  Utoljára szerkesztette: Zoliz, 2020.01.21. 12:06:58
 • bunny
  #1
  Nem értem mi ebben a meglepő, amikor Kínában ezt állami szinten teljesen legális, támogatott formában művelik. A magánszféra 2000-res években a FB és Google alapításával egyidőben megszűnt, és mi emberek önként és dalolva szüntettük meg. Az előző évezredben az összes kémszervezet a tízujját megnyalta volna, ha annyi személyes privát infóhoz fért volna hozzá, amit most mindenki önként sőt lelkesen ad ki magáról. A GDPR is csak arra jó, hogy +1 dokumentum amit senki nem olvas el, meg egy checkbox ami mögötti jelentés senkit nem érdekel.
  Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.01.21. 11:00:19