11
 • lammaer
  #11
  Mindig lesz újabb mert a technológiai fejlődés nem áll meg.
  De igazad van, valóban az adott időpontban szándékosan különcködőket (apple :) ) kéne megregulázni és probléma megoldva.
 • bon
  #10
  Laptop csatlakozok jórész szabványosak? Jó vicc, nem is tudom megszámolni hány féle alakúval és méretűvel szoktam találkozni.
 • kvp
  #9
  A micro usb ugy terjedt el, hogy a kinai kozponti bizottsag kimondta, hogy az a szabvanyos. Szerintetek az uj type c-t kik szabvanyositottak?

  A 230V-os dugo megoldva, van az europlug, azaz a ketpolusu foldeletlen vekony dugos, muanyagbevonatos szaru 10A-ig, meg van a schuko a nemet foldelt sullyesztett 16A-ig. Mindketto szabvanyos az EU-ban. (a valodi schuko dugokban van meg egy fembetetes lyuk is a foldelotuskes aljzatokhoz) Csak az angolok es svajc allt ellen, egyik se EU tag (meg/mar).

  A laptop csatlakozasok joreszt szabvanyosak, feszultseg es aram szerint vannak eltero dugok. Igy nem fognak 19V-ot dugni az 5V-os bemenetbe, de 2A-es tapot se a 10A-es fogyasztasu gepbe. Az usb type C egyebkent elvileg mar kezeli ezt is ha egyszer mindenki implementalja az usb-pd szabvanyt.
 • Cat #8
  Nagyon csak telefonban gondolkodtok, de szerintem ez sokkal komolyabb kérdés a notebookoknál, ahol még gyártón belül is eltérőek a csatlakozások.
  Utoljára szerkesztette: Cat, 2020.01.15. 15:39:55
 • HöfEE
  #7
  Pontosan. Csak az Apple lóg ki a sorból. Mondjuk ha kötelezöen egységesítenének és konkrétan mondjuk USB type C lenne kimondva mint univerzálisan kötelezöen használatos szabvány, akkor viszont pár év mulva, vagy egy évtized múlva (nem lehet tudni) elöjönne a probléma, hogy a technológiai fejlödés miatt új szabványra lenne szükség de nem tud idöben elterjedni a törvényi korlátok miatt. Ergo figyelemmel kellene követnie a tisztelt parlamenti képviselöknek a technikai újításokat, hogy adott esetben idöben át tudják nyomni az új törvényt.
 • stemplar
  #6
  a tech feljesztéshez pénz kell, 1 termékkel nem fognak sokat termelni, annyit visznek a piacra, amennyi gazdaságos. ha túl kevés, növelik, ha túl sok, csökkentik a választékot. szerencsére mindig van valaki, aki megveszi az újat, mert az mondjuk szebben néz ki, mint az előző.
 • Fefy
  #5
  "Egységes töltőt akarnak minden eszközhöz az európai parlamenti képviselők"

  Várjatok csak, nekem valami rémlik ezzel kapcsolatban:

  Először mini usb volt az eszközök többségén. Ezután jött a nagy egységesítés és pár kacatot leszámítva jött a microusb korszak. Most ezt kezdi leváltani a type-c csatlakozó, mivel forgatható a microusb-hez képest, valamint nagyobb töltőáramokra és sebességre is képes a csatlakozó.

  Miért is akarnak mégegy újabb valamit kitalálni??? Ha az alma is áttérne type-c-re, akkor kb csak a type-c és micro usb létezne, de utóbbi lassan kezd kihalni a type-c előnyei miatt, szóval egységes ez, csak a különcködőket (kisebbség) kellene tarkón rúgni.
 • Major
  #4
  Jelentem, a brit megoldva.
 • AcsMarci
  #3
  És a dugaljokkal mi van? Érdekes, hogy azokat a dolgokat, amiket a tagállamok a cégek basztatása nélkül, maguktól meg tudnának oldani, valahogy sosem akarják megváltoztatni. Jah, mert ahhoz nekik kéne dolgozniuk és nem mást ugráltatnának.
 • Zoliz
  #2
  Nekem bejön az olcsó Kínai töltő is, még nem robbant.
  Szabadkereskedelmet, mert a távolkeletiek nagyon tudnak ám!
 • gombabácsi
  #1
  marha sok ilyen törvény kéne hozni. pl. egy cég egy termékfajtából egy évben 1 félét dobhasson csak piacra. nevetséges amiket néha tech fejlesztés címen csinálnak, és a néppel etetik. sokkal komolyabb tech fejlődés lehetne, ha ilyen szabályozás lenne.