11
 • ostoros
  #11
  Még ez egy lehetőség, igen, csak nem lesz jó semmire, mert nem sokszorosítható és így nem is sorozat gyártható a végeredmény. Kutatók játéka lesz, ha lesz egyáltalán.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2020.01.17. 19:12:50
 • Sequoyah
  #10
  Letrehozni akar lehetne, de 1 ember biztos nem fogja megerteni es atlatni az egeszet:)
  Szoval gyanus hogy nem a hagyomanyos gyartasi modszerekkel fog tortenni, szoval nem ugy hogy lesz egy nagy tervrajz, es azt legyartjak.
  De kitalalhatnak valami uj modszert, ami visszacsatolasokkal onmagat epiti fel rekurzivan, esetleg egy gyorsitott evolucio-felet utanozva.
 • t_robert
  #9
  elvben egy felnőtt ember hőleadás normál állapotban úgy 150 Kcal/h. Ami azért úgy 120-130 watt/h.... ebben persze benne van az összes izmunk müködés közbeni hő termelés. de ha abból indulok ki, hogy egy nem terhelt felnőtt szükséges energia bevitele úgy 2000-2500 kcal. amiből úgy nem 100%-ban alakul át a szervezetben energia. (nem vagyunk mi villanymotor 96-98%-os hatékonysággal)... :) vagyis jó ha óránként átlagban 50-60 watt/h a szervezet energia felhasználása. aminek döntó része megy izmokra, légzés, keringés némi mozgás fentartására. Így kizárásos alapon az agy müködésre és az idegpályákon áramló energiára igen csak kevés juthat....
 • t_robert
  #8
  Azért én 50 évre nem jósolnék az informatikában....
  Mintha valaki 1970-ben írná le a mai informatikát... :)
  Ja ferrit táras és primitív tranzisztoros nagy számítógépek korából. Cserélhető mágnesszalagos egységek 15 kilós 7,25-29 mb-os lemezcsomagok. jó részt elektromos írógépes operátori konzolok,lyukkártya olvasok és lyukszalagos egységek közül... :) de azért végeztek úgy 200 ezer műveletet a jobb gépek 8 ruhásszekrényi méretben. :)
 • ostoros
  #7
  Nem lesz itt semmi ilyesmi. Saját magánál bonyolultabbat igen nehéz egy rendszernek létrehozni. A kakukkos óra sem tud kakukkos órát építeni, az agy sem tud digitális agyat. Ha sokan együtt dolgoznak rajta, akkor összejöhet persze, de semmivel nem lesz jobb, mint a saját agyunk.
 • Zoliz
  #6
  Lesz utána is nekik, hogy kontrollálják a "digitális agyakat" a kérdés mi lesz az analógokkal. Arra egy manager mi más is adhatna mint megnyugtató választ.
  Nem baj a vérünkben van az önpusztítás és csakis akkor lesz gond amikor tömeges méreteket ölt.
 • csigafi #5
  Lehet nem élem meg :-) Ezek szerint akik ezen dolgoznak 50 évig tutira van biztos munkahelyük?
 • NEXUS6
  #4
  Csak az a gáz, hogy az agy nem digitális! ;)
 • globint
  #3
  10-50 milliárd $ az alkatrész költsége? Egy ember "előállítása" ennek töredéke!
  Utoljára szerkesztette: globint, 2020.01.14. 21:20:25
 • kvp
  #2
  A jelenlegi processzorok fogyasztasat jelentosen lehetne csokkenteni, ha az emberi agyra jellemzo sebessegen futnanak. A leggyorsabb neuron is csak kb. 1 kHz-en tuzel, tehat ha annyi nagyon egyszeru processzort tennenk egy szamitogepbe, mint amennyi emberi neuron van, majd max. 1 kHz-en jaratnank oket, akkor nem igazan fogyasztana tobbet mint az emberi agy. Ebben az esetben 100 wattos energiaigennyel es 100 milliard neuronnal szamolva egy egysegre 1 nanowatt jutna. Ez pont egy kis low end PIC mikrovezerlo fogyasztasa, ami padlogazon (1 mips-en) tokeletesen tudna szoftverbol emulalni egyetlen 1 kHz-es neuront. A gond inkabb ott van, hogy ezt eleg draga lenne legyartani, bar technologiailag mar ma is kepesek lennenk ra. (atlag 0.1-0.5 cent egy kisebb PIC vezerlo, igy 10-50 milliard dollarrol indulna az alkatreszkoltseg)
 • T_I
  #1
  20 W ? Én olvastam már 100-at is, ugyanott az agyon kívüli rész szintén 100 W volt, tehát együtt 200 W. Ezt érezni is egy nagyobb teremben, ahol sok ember van (ha nincs klíma)