7
  • tom_pika
    #7
    Hát nem tudom, nekem tök kényelmetlen, ha feleslegesen ki kell nyitnom a számat, meg kell törnöm a csendet és beszélnem kell még egy csaphoz is.

    De lehet csak én vagyok így, és mindenki más imádja hallatni a hangját bármilyen szituációban.
  • kvp
    #6
    "Néhány ötlet a beszédvezérlésre: sörösdoboz, vibrátor, mosógép, húsdaráló, kerti locsoló és a non plus ultra: a mesterséges anyós, meg az ő lánya!"

    Nezzuk csak, ebbol a masodik, harmadik es otodik mar letezik. A mesterseges anyosra nincs kereslet (a termeszetesre sem igazan), az utolso viszont bombauzletnek igerkezik, ha valaha lesz.

    Viccen kivul, a beszedvezerelt csapnak ugyanaz a baja mint a taviranyithato kenyerpiritonak, marpedig az, hogy ha ugy is oda kell menni es kezzel berakni-kivenni a kenyeret/poharat, akkor nem sok ertelme van taviranyitani. A jelenlegi infras automatikus csapok teljesen jok, ezt lehet kombinalni egy vizoraval vagy megadni az egy aktivalaskor kiadott maximalis vizmennyiseget (sporolasi celbol), de erre a jelenlegi egyszeru es olcso elektronikak is jok.

    Valoszinuleg a cikkben egyebkent nem a beszedvezerles volt a fontos, hanem az, hogy ez a bizonyos infras csap vissza tud jelenteni a kozpontnak, tehat latszik ha elromlott, valami folyamatosan aktivalja (piszkos a szenzor) vagy sokat hasznaljak (gyakrabban kell takaritani a mellekhelyiseget). Tehat csupa buta, adatgyujtesrol es epulet management-rol szolo feature. Az, hogy nem csak olvashatoak az adatok, de tavolrol aktivalni is lehet a magnesszelepet mar egy viszonylag egyszeru (5 perces) fejlesztes, viszont pont olyan amit nem biztos, hogy bele kellett volna rakni, mert szerintem tobb gondot okoz mint hasznot. Valoszinuleg amikor a kozponti vizhofok beallitast megcsinaltak (ami olcsobb infras csapokon egy kis mechanikus kar oldalt vagy alul) akkor jutott egy mernoknek eszebe, hogy akkor mar tesztelesi celbol aktivalni is lehetne, majd valami marketingesnek hogy akkor kossuk ossze beszedvezerlessel. Ezek azok a veletlen feature-ok amik inkabb csak bug-ok.

    ps: Hekkeles eseten egesz vicces lehet, amikor egyszerre aktivalodik minden csap egy irodaepuletben, nagy frekvenciaval kapcsolva ki-be. Az igy keletkezo hidraulikus lokessorozat (water hammer) elobb-utobb eltori az egyik vizcsovet (jellemzoen a leggyengebb ponton).
  • Akva
    #5
    Az emberi hülyeségnek nincs határa!
  • Archenemy
    #4
    Tényleg ez mennyivel hasznosabb, hogy áramot fogyaszt, tönkremehet, ezer helyen meghibásodhat, cserélni kell ha elavult, meg drága legyártani. Ez így sokkal jobb, mintha el kéne tekerni egy kart.

  • wraithLord
    #3
    Igazából akkor is jól jön, ha nem akarod összefogdosni a csapot. Lásd orvosok, kórházak. De arra feltalálták már a mozgásérzékelős csapot. Igaz, az nem jó lebénult embereknek, de ez meg némák számára nem hasznos... :D
  • NEXUS6
    #2
    Szinte látom a sok marketinges szakembert, hogy azon törik a fejüket, hogy mit lehetne még beszédvezérelni? XD
    Én szinte szédítően korlátlannak látom a jövőt!!! Néhány ötlet a beszédvezérlésre: sörösdoboz, vibrátor, mosógép, húsdaráló, kerti locsoló és a non plus ultra: a mesterséges anyós, meg az ő lánya!
  • xyl
    #1
    Normál embernek teljesen felesleges! Ugyanakkor nagyon hasznos lehetne annak, aki pl. lebénult.