8
  • nortu30
    #8
    Senki ne sértődjön meg, de engem pölö marhára nem érdekelnek a százalékok, számolgatások, az meg főleg nem, hogy ki hogyan próbálja bizonygatni, milyen sz@r, vagy milyen jó. Ha érdekel egy film, akkor megnézem, és én magam döntöm el, hogy tetszett, vagy sem.
  • uTur
    #7
    Én mindig átlagolom a kritikát és a nézőit és kb. ott van az igazság.
  • NEXUS6
    #6
    Csatlakozom a #4 előttem szólóhoz. Metacritic pl nem tudom honnan vette a 85-ös filmkritikai észrevételeket, amiből 1 sem negatív, amikor a TLJ-vel kapcsolatban magam részéről elég sok negatív kritikákat olvastam, láttam. Mondjuk én jobbára csak magyar vloggereket nézek, de mint tudjuk azok nem számítanak. ;) Port.hu 61%, nem tűnik túl combosnak, a metacriticen a nézői tetszésindex 4.4/10.
    Rottenen detto ez a szitu: Kritika 91%, nézői tetszésindex viszont 43 %, mint írtad nem tudjuk mit fed? Csak egy ötlet: talán nem tetszett rengeteg embernek? :O

    Szal jogos a felvetésed, de nem gondolom, hogy csak nekem lehet igazam, nyilván szubjektivitásra ad lehetőséget, hogy az ember a hozzá hasonló véleményeket keresi a neten is. Ahogy az esetedben is ez tűnik ki.
    De nyugodtan leírhatod, ha az enyémtől eltérő állásponton vagy, nem fogok megsértődni. A szarkasztikus kivetítéseidet, viszont ha kérlek tartogasd olyanoknak, akik erre vevők. Ha megnézed én a filmre, a cikkre tettem negatív észrevételeket és nem azokra, akiknek ez még is tetszett, ezért nem kérek elnézést, ha még is besértődtél.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.12.21. 19:52:51
  • zetortraktor
    #3
    Egyébként viccen kívül, nem találkoztál még olyan filmmel, ami a kritikusok vagy a nézők nagyobb részének tetszett, de neked nagyon nem? Mert én rengeteggel. Egy Star Wars esetében nem csoda, hogy ennyi imádója van bármelyik epizódnak. Az lenne a durva, ha a többség utálna egy részt.
  • zetortraktor
    #2
    A Rottenen 91% a TLJ, az IMDb alapján a nézők 2/3 szerint nagyon jó (7-8-9-10/10) volt. Gőzöm sincs, milyen a film, de ezek valós számok. Aki a másik oldal mellett érvel, az nem tud tényeket hozni, maximum a saját véleményét, vagy mások véleményeit. Nyilván lehet ezekre azt mondani, hogy nem sokat érnek - előbbi 2-300 kritika, utóbbi meg 500 ezer osztályzatot fed, de aki ezt mondja, az vajon hány darab véleményt olvasott? (A Rotten 43%-os nézői hányadosa is adat, de nem tudjuk, hogy mit fed.)

    Az a legjobb ebben, hogy mindent meg lehet magyarázni. Az ember, aki azt akar hinni, amit, a hasára csap és leírja, hogy " azért nézte meg egyáltalán ennyi is, mert lezáró/utolsó epizód. Egyébként bukott volna", mert ha nem bukott volna, akkor sem derül ki soha, így nyugodtan ringathatja magát az illető abba a hitbe, hogy így történt volna. Lehet, hogy igazad van. Lehet, hogy nincs. A különbség az, hogy aki így gondolja, az (röhejes módon) meg van győződve, hogy csakis igaza lehet. (Az 50%-on jót röhögtem, gondolom nem has adat, hanem kemény számítás.)
  • NEXUS6
    #1
    "Bár általában egy sorozat lezárása több nézőt szokott érdekelni, mint a korábbi epizódok, azt mindenki láthatta, hogy tavalyelőtt a kiemelkedően jó kritikák ellenére a Star Wars: The Last Jedi kiváltotta egy szűkebb réteg negatív reakcióit,..."
    Hmmm. kiemelkedően jó kritikák, szűkebb réteg....? Hol, egy messzi messzi galaxisban? XD

    Pont azért nézte meg egyáltalán ennyi is, mert lezáró/utolsó epizód. Egyébként bukott volna, mint a Solo. És ezért bizony a "kiemelkedően jó kritikát" kapott TLJ kb 50%-ban felelős.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.12.21. 14:46:44