5
  • VolJin
    #5
    Maradjunk annyiban, hogy a GSM európai szabvány, és ha az amerikaiak tovább akarják fejleszteni a protokoljait, akkor azt Európával egyeztetve tegye, mint a kínaiak...
  • VolJin
    #4
    Ok, így értem, bár az meglep, hogy a Nasdaqon szerepel az Ericsson...
  • defiant9
    #3
    Az Ericsson be van vezetve a Nasdaq-ra, a milliárdos bünti nagyobb felét épp a SEC(tőzsdefelügyelet)-nek kell befizetnie.
  • kvp
    #2
    Az Ericsson es a Nokia a Huawei ket partnere volt az 5G kifejleszteseben. Gyakorlatilag odaadtak a Huawei-nek az uj europai 5G-s GSM szabvanyt. Ezert van az, hogy Europaban vagy kinai 5G-s rendszert vesz valaki vagy semmilyet, mert az amerikai nem keszult el teljesen, a kinai meg pont az europai szabvany es mas nem is nagyon gyart bazisallomast, csak a Samsung az USA reszere es persze maguknak, az USA-ban a Qualcomm probalkozik meg mint hazai ceg. Csak eppen az amerikai 5G es a kinai/europai 5G nem egyforma teljesen, szinte csak a regi 3G-s tartomanyban kompatibilisek (=5G szoftver, 3G radios reteg). Az amerikaiaknak meg nem tetszik, hogy Kinat ennyire megtolta veluk szemben ket a piacrol kiszoruloban levo europai ceg. Raadasul gyanitjak, hogy ezt mindket ceg fu alatt jo nagy penzekert tette.
  • VolJin
    #1
    Mi a fasz köze van az USA-nak ahhoz, hogy egy svéd vég kit veszteget meg Kínában, Vietnámban meg Dzsibutiban?