13
 • end3
  #13
  Jogilag megalapozott, nemzetpolitikailag még inkább és gazdasági oldalát tekintve lehetett volna több is. (A befolyt összeget célszerűen simán a határvédelemre kell fordítani...) :)
 • lac coo
  #12
  :)))))
 • TokraFan
  #11
  "Számos fogyasztó nincs tisztában az általa átadott adatok kiterjedésével vagy értékével, és jellemzően az online platformok általános szerződési feltételeit sem olvassa."

 • Cefet
  #10
  Az indoklásban egy szó nincs az ÁSZF-ről, csak a nyitóoldali és a súgóban lévő félrevezetésről. Az pedig a GVH hatásköre.
  A büntetésről: bármikor, bármilyen "korszakban" osztottak vissza a befizetett büntetésekből? Soha. Nem is értem, hogy merült fel benned ilyen butaság. Amúgy de, értem, megy a hangulatkeltés, ahogy lac coo #7 és #8 kommentjében. Szerintem megérne egy warn-t, mert a cikknek semmi köze nem volt a politikához.
  Amúgy a büntetés abszolút megérdemelt volt, sőt szerintem is hozzácsaphattak volna még egy-két nullát a végéhez. Csak, hogy érezzék a törődést...
  Utoljára szerkesztette: Cefet, 2019.12.07. 11:41:30
 • VolJin
  #9
  Te ennyire hülyének nézed az embereket, hogy egy tőzsdei cégről azt gondolják, hogy ingyen van?
  Ezen az alapon megbírságolhatták volna a tetszőlegesen kiválasztott általános iskolát is...
 • Csaba161
  #8
  Azokat nehezen vizsgálhatná, mivel Nemzetbiztonságilag fontos dolognak nyilvánítják, így a GVH sem vizsgálhatja, továbbá az adatok nyilvánosságra hozása nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ezért száz évre titkosítják is a pályázatok eredményét. Tehát a GVH vizsgálná, de széttárják a kezüket, hogy a törvények nem engedik, mint ahogy azt a NER Médiabirodalom esete is mutatja...
 • lac coo
  #7
  Amúgy a GVH-nak csúfolt valami inkább a tuddjukkik pályázatait és a pályázat kiírását felügyelhetné ....
 • lac coo
  #6
  Csak a szokásos fityiszes agymenés, komolytalan ...
 • TokraFan
  #5
  Az indoklásban butaságokat is összehordanak. Pl. az, hogy az emberek nem olvassák el az ÁSZF-t, nem a cég hibája, hanem a felhasználóé! A banki hitel visszafizetését sem lehet arra hivatkozva megtagadni, hogy nem olvastam az ÁSZF-et.
  A másik: A Fosbúk adatgyűjtésének módszerei más törvényekbe, személyiségi jogokba is ütköznek, ennél fogva sokkal inkább büntetőperben kéne kezelni, ahogy más szemlyes adatokkal való visszaélést, lopást vagy csalási ügyeket is.

  Sajnos azonban, az alapvető adatgyűjtés kapcsán ismét problémába ütközünk, mert az ÁSZF tartalmazza a szükséges felvilágosítást és pontosan leírja, hogy a szolgáltatás használatáért cserébe atatokkal fizet a user. Ha tehát a felhasználó ezt nem olvasta el, az jogilag egyértelmű helyzetet teremt, és a cég mentesül a felelősség alól. Kivételt az képez, ha az ÁSZF-ben részeltezett módokon felül, illegális módon is végeznek adatgyűjtést -ahogy ez meg is történt és ki is derült már sokszor-, de ebben az esetben ismét nem a GVH-ra tartozik a probléma, hanem büntető feljelentést kell tenni ellenük a bíróságon.

  Élnék a gyanúperrel, hogy ha egyáltalán fizet a cég, akkor az a talált pénz hova, kiknek a zsebébe fog megint vándorolni...Mert, hogy mi nem látunk belőle semmit, azt erősen véleményezem!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.12.06. 20:28:54
 • Schwarz
  #4
  Ezt az 1,2 milliárdot még Lölő is zsebből kivágja, és okosabb is, mint Cukorhegy :D
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #3
  Ne tévesszen meg a "milliárd" szó, forintban ez 0.
 • mumoka 2012
  #2
  meg érdemli mert rengeteg adatot titokba gyűjtenek és nagyon sok el is tűnik abból
  mer nem az első amit csinálnak én a büntetés mellé még 00 tetem volna mert ez neki csak bóravaló amit kapót pár nap alatt bejön.
 • Sequoyah
  #1
  Hmm, nem hittem volna hogy eppen Magyarorszagon szuletik ilyen okos dontes ilyen "hamar". Helyes, ideje az atlag fogyasztok szamara is nyilvanvalova tenni a mukodesi modellt.
  Semmi sincs ingyen, ha nem fizetsz akkor nem fogyaszto vagy, hanem termek. Ami nem feltetlenul baj, de legyen az en dontesem hogy meddig vagyok hajlando engedni a tartalomert cserebe, es mi a valodi teljs koltseg szamomra a kozvetlen fizetesen felul.
  Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.12.06. 17:25:47