4
  • wraithLord
    #4
    Pontosítás: a karboxilsavakat magyarul karbonsavaknak hívják... :D
  • wraithLord
    #3
    Már a XIX. sz. közepe óta vizsgálják a meteoritokat, és lassan 20-50 éves tudományos cikkek szólnak arról, hogy a világűrben van egy rakatféle szerves ("élet építőköve" vagy azok prekurzora) vegyület. Aminosavak, egyéb karboxilsavak (pl. ecetsav), cukoralkoholok, nukleotidok, szénhidrogének stb.
    Olyan vegyületeket találtak, amik a sejtek lebontó/felépítő (kör)folyamataiban is szerepelnek, mint köztesvegyület, melléktermék stb. A nukleotidok pedig ugyanúgy, ahogy az itt említett ribóz, a nukleinsavak (DNS/RNS) felépítésében vesznek részt, viszont amíg a ribóz "csak" az RNS struktúrmolekulája, addig a nukleotidok kódolják a nukleinsavak által tárolt információt... (Pontosabban a nukleotidsorrend, -tripletek felelősek az információtárolásért.)

    Szóval tényleg, ez egy picit hozzáad ezekhez a felfedezésekhez, de a lényegen nem változtat...
  • defiant9
    #2
    "igazolhatja azon elméleteket, miszerint az élet (annak magjai) valóban a Földről kívülről érkeztek"
    Ahogy minden atommag és molekula is a Földön kívülről érkezett. Az hogy komplex szerves molekulák vannak akár már a formálódó protocsillag körül az közel sem az élet titka, Ez számomra csak azt erősíti hogy univerzum szerte megugorhatóak az élet kialakulásának első fázisai, ahhoz a válaszhoz hogy a földi élet kialakulása mennyire különleges/egyedi esemény ahhoz sajna nem vitt közelebb ez a 'felfedezés'.
  • Cyberdog
    #1
    Bár megélném azt, mikor végre közvetlenül mintát vesznek magából az óceánból.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2019.12.05. 22:21:45