30
Railway Empire
 • mariakandras
  #30
  Visszafelé nem fog előfordulni, mert az AI tud játszani. :) Figyeld mindig a város információs paneljét, főleg a raktárkészletet (első oszlop), felkiáltójel jelzi is, hogy ha megtelt. Mindig gondold át, hogy amit viszel, abbból mi lesz, végsősoron ki fogja elfogyasztani, mennyit és milyen formában.
 • b-type
  #29
  Nem bosszantana ha visszafelé is előfordulna. Az AI akkor is fullon szállít amikor odatelepszik mellém, pont ezért rágtam be és ezért telepedtem én is a területére.
  ..de hiába.
 • mariakandras
  #28
  Miért probléma neked, hogy az AI többet visz, ha te is megkapod a magadét, ami kell? Lehet, hogy nagyobb városnak viszi, vagy gyártja a sört mint az állat amiket exportál is. Ezért visz több gabonát, nem azért mert csúnya AI aki csal.
 • b-type
  #27
  be lehet állítani, viszont amikor kiírja hogy nincs lehetőség a szállításra az egyértelmű, kipróbáltam amit mariakandras írt, és működött is egy darabig, de az aránytalanság megmaradt, hiába enyém a farm, hiába enyém a gyár felhúzva, az AI továbbra is többet visz. De igazából már mindegy, mert mikor pörögnek a számok már nem az AI a lényeges, hanem az óriás gépezet etetése :))
  Most már hogy dübörög a cég, sztem rámegyek a sínek állításainak finomságra, és megtanulom rendesen belőni, mert érdekel. Az AI-nak tök faszán vannak belőve, csak rengeteg vonattal dolgozik és sokat áll, de amúgy működik neki az amit én még nem vágok igazán.
 • Carmang
  #26
  Nincs benne olyan, mint a Transport Tycoon-ban, hogy beállítod, előbb töltse maxra a vagonokat, és csakk akkor inuljon ki az állomásról? :)
  Bár a TT-ben az AI vagonok még így is gyorsabban teltek, mint az enyém. És ő folyamatosan 100% elszállításon volt, én meg csak 70-80% között, miközben a következő üres vonat már állt is be az eltávozott teli helyére :)
 • b-type
  #25
  most már kiléptem, majd meglátjuk holnap :)
 • mariakandras
  #24
  Valószínűleg ő fel is használja pl. sörgyártásra és exportálja. Tedd te is ugyanezt, exportáld a sört Memphisből olyan városokba, ahol húsfeldolgozó üzem van, így jelentősen megnő Memphis búzaigénye és a vonatod is hozni fogja, ha megcsappan a készlet.
 • b-type
  #23
  akkor viszont még gázabb, mert az AI fullos gabonával szaladgál. ..vagy előfoglalása van.. :)
 • mariakandras
  #22
  Búzát azért nem visz, mert tele van a város e célra fenntartott raktára (19, első oszlop). Cukor is van bőven, bár még férne. Ahonnan hozza, ott is van bőven?
 • b-type
  #21
  mindegyik vonat kézin van.
  Memphis:
 • mariakandras
  #20
  Hogy van a vonatod beállítva? Ha nem állítasz semmit, csak elindítod automatán, akkor is ez van? Hadd lám Memphist is, az információs panelt.
  Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2019.12.10. 21:03:07
 • b-type
  #19
  nem, csak egyet visz, néha kettőt-hármat, mivel elég sűrűn fordul, Memphis-be viszi ahol kell a cukor is meg a gabona is.
 • mariakandras
  #18
  Ebben a játékban nem tudod megadni pontosan, hogy mit vigyen, csak prioritást (illetve, hogy mit ne). Szerintem azért visz csak cukrot, mert arra sokkal nagyobb szükség van ott, ahova megy a vonat. Teli cukorral megy a vonat, igaz?
  Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2019.12.10. 20:45:04
 • b-type
  #17
  Sok minden elképzelhető, de a vonatom kiírta hogy nincs mit szállítson...pár hónapig ott hagytam, de nem termelt semmit.
  A képen jobbra van a farm, látod hogy elég nagy és rengeteg árú van, le van téve nekem egy nagyállomás, ami ahogy látszik a képen két helyről tölt fel, a vonat be van állítva hogy felesben vegyen fel cukrot és gabonát....de csak cukrot visz.

 • mariakandras
  #16
  Ja a búzafarmnál ott van, hogy pontosan mennyi szállítható áru van az adott pillanatban. Azt mondod hogy a rivális elmegy teli vonattal, maradt ott termék, a te vonatod mégis üresen ingázik?
  Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2019.12.10. 20:13:54
 • mariakandras
  #15
  A sheriffnél arra gondoltam, hogy ha neked van két állomásod a városában amiből csak az egyik működik, ha harmadik nem lehet és jönne egy újabb tőkés, hogy szállítana a városba ezt-azt ami kell, de nem tud állomást létesíteni, akkor a sheriff elbontaná a haszontalan állomásodat, vagy kötelezne rá, hogy az is működjön rendesen. :) Persze ha korrupt, akkor mindegy, de azért induljunk ki abból, hogy létezik tisztességes pénzkereset. :)
  Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2019.12.10. 20:02:54
 • mariakandras
  #14
  Alig hiszem, hogy ha ketten vagytok egy termékre, akkor alapból a rivális visz mindent, te meg max a maradékot. Alaposan megvizsgáltad? Elég durva hiba lenne, ha ez így volna. :o

  Esetleg a nagyobb városnak nagyobb a befolyása és annak van prioritása? Esetleg a nagyobb kapacitású gyár kapja?
  Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2019.12.10. 19:57:14
 • b-type
  #13
  Most írtam le hogy hogyan csal. Ugye van egy farm, viszed róla a búzát (mondjuk), jól megy felépíted a nagy állomást mert két helyre is szállítasz. Jön az AI letesz egy nagy állomást és teli vagonokkal jár.
  Oké, betörök a területére detto uez a szitu Memphis és Nashville közt viszi a búzát, nosza lerakok egy nagy állomást, és a vonatom üresen jár..ki is írja hogy nincs mit vinni.
  Át kellett állítanom személyszállításra kényszerből.
  Sztem egyébként a sheriff-nek mindegy kinek a zsebe dagad, a város szempontjából lényegtelen,..max akkor lehetne ésszerűbb ha meg lehetne kenni a sheriff-t :))

  Az mondjuk tetszett hogy megvettem egy gyárat, akkor a környéken egy-két hónapon belül duplája lett az ára a hozzá tartozó alapanyagot előállító farmoknak. :)
 • mariakandras
  #12
  Ezt értem, de ha az elsőt útvonalba kötötted, akkor a másodikat már csak azért teszed le, mert tudod, hogy harmadik nem lehet. Ez nem valóságszerű, mert igaziból ilyet a sheriff nem hagyna az tuti. Az AI pedig nem tud csalni, van egy működési elve, ami szerint eljár. Csak az ember tud csalni, vagy finomabban kifejezve exploitozni, mert megadadott neki a gondolkozás képessége. :) Kéne egy patch, miszerint akkor tudnád lerakni a következő állomást, ha az előző föl van fejlesztve 4 vágányúra és átlagban minimum 75%-os a vágányok kihasználtsága.
  Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2019.12.10. 19:45:20
 • b-type
  #11
  Nem, egyfelől mert nem lehet csak úgy teliszórni a városokat, egyet tudsz lerakni, rögtön nem lehet még egyet, mert szól hogy előtte kössed útvonalba,...az meg nem olcsó, tehát van ideje reagálni az ellenfélnek.
  Másfelől van értelme a két állomásnak amúgy is, mivel logisztikailag jobban lehet kijönni.
  Az AI csal, ugye ha odatelepszik a farm mellé amit te már szállítasz, akkor teli vagonokkal jár, ugyanakkor ez visszafele nem működik, hiába teszel le nagy állomást, az AI viszi az árút, a te vonatod meg üresen jár. ..volt hogy megvettem a farmot, de az sem ér semmit ebből a szempontból.
  Szal kőkemény a harc :)
 • mariakandras
  #10
  A kezdőváros körüli terület amúgy is nyugis, nekem még sose pofátlankodott be az ellen az "anyaszigetemre", bár csak normál fokozaton vannak. Nem érzed csalásnak amúgy, hogy leraksz 2 üres állomást csak azért, hogy a rivális már ne tudjon? :)
 • b-type
  #9
  :D
  Én most kcsög módban nyomom,...sokat segített hogy rájöttem lehet manuálisan használni a pause funkciót. Szal kihasználom hogy egy vársoban vagy farmon csak két állomást lehet építeni, így kisajátítom azokat a városokat amiket kezdő és középtávon elérek. 2x40ezer nem olyan nagy ár érte, de telipakolni nem lehet, egy város összeköt az anyahálózattal, és csak utána lehet rárabolni a következőre.
  De így lényegesen nyugodtabb a játék. :)
 • mariakandras
  #8
  Óóóhhh, hogy az a hídrobbantó füstölgő gőzmozdony! Hátha valaki nem tudja, én 50 óra méricskélés után találtam rá jelzőlerakásnál a ctrl+balklikk funkcióra!
 • mariakandras
  #7
  Benne van a játékban ez a szimpatizálás dolog, de nem tudom, régen, hogy volt, most úgy van, hogy amikor hozzáadod őket, azonnal látod, a kapcsolatukat, tehát könnyen össze lehet sakkozni a brigádot. :) Nekem nagyon tetszik ez a ficsőr benne, tesz bele egy kis életet, egy kis érzelmet a számok világába. Érdemes is foglalkozni vele, mert ha nagyon komálják egymást, azért arra a bonuszra már nem legyint az ember.
 • b-type
  #6
  sztem is teljesen rendben van...nyilván az igényeimhez mérten, mivel semi tapasztalatom nem volt vonatos játékkal. A vágányok optimalizálásán kívül ott szoktam még elveszteni a fonalat mikor már qva sok járat.
 • Stormbird
  #5
  Valószínűleg benne van most is, de 100%-ra nem állíthatom, hiszen mint említettem a DLC-k nem érdekeltek. Azokban lehetnek olyan játékmenetet befolyásoló/megváltoztató elemek melyek érinthetik az alkalmazottakkal kapcsolatos agyatlanságokat.
  Én később úgy kezeltem ezt a problémát, hogy egy szerelvényre csak egy alkalmazottat vettem fel. Szóval nem próbáltam összeválogatni a népeket szimpátia alapon. (Amit amúgy meg lehet tenni)
  Túl sokat egyébként sem számít, hogy van személyzet vagy nincs. Persze ha nagyon kiélezett a helyzet a versenytárss(ak)al, akkor azért ki kell használni minden apró lehetőséget ami egy kis előnyhöz juttathat.
 • Carmang
  #4
  Igen? :D És ez a szimpatizáns dolog még mindig benne van vajon a játékban? Elég gáz.
 • Stormbird
  #3
  Tényleg jó kis játék. Az alap gámát végigtoltam. A DLC-k nem mozdítottak meg.
  Nekem főleg a hangulata tetszett és az, hogy csak a gőzös korszak idején játszódott.
  Amitől viszont idegállapotba kerültem (Maónika) az a full baromság a személyzettel. Pl. ha a fűtő nem volt szimpi mondjuk a kallernak, akkor problémák adódtak az adott vonallal:(
 • Carmang
  #2
  Tegnap láttam Steam-en akcióban, fel is vettem a kívánságlistára. Majd valamikor megnézem, most bőven elvagyok mással.
 • mariakandras
  #1
  Szinte hihetetlen, hogy ennek a zsenialis jateknak nincs meg topikja. A tobbnyire negativ kicsengesu tesztek az interneten a jatek korai szakaszaban keszultek, a hibak orvosolva lettek, szerintem a letezo legjobb vonatos jatek a piacon. Gyuljunk-gyuljunk, lassuk, ki gondolja meg igy, vagy ki gondolja maskepp, induljon a diskurzus!