15
Planet Zoo - Az állatkertszimulátor
  • ZOODirector
    #15
    Sziasztok!
    Elindult a Planet Zoo Magyar közösség nevű facebook csoport, ha van kedvetek csatlakozzatok :) www.facebook.com/groups/1885950278262371/
    Üdv.
    Utoljára szerkesztette: ZOODirector, 2022.10.07. 19:02:16
  • Piko888
    #14
    ja és lehet tesztelni a beta fordítást: Planet Zoo magyarítás
  • Piko888
    #13
    Sziasztonk, elkezdtük fordítani a játékot, szépen haladunk, viszont pár kifejezésnél segítséget kérnénk:

    Ride
    Scenery
    Nature scene
    Ötletek?
  • oneal1
    #12
    na az nem is rossz ötlet!!

    Én már elkezdtem az újra építést ugyan azon a mapon.
    Nagyon beindult a dolog, 4000 felett a látogatószám, és 1,8 millió a mani.
    Csak jó sok munka lesz vele :D
  • hawkie22
    #11
    Na igen, ilyenkor meg már nyögvenyelös az újraindítás, ha teljesen 0-ról akarja kezdeni az ember. Inkább kiüríteni a parkot, Pause, és mindent eladni meg lerombolni, aztán újrakezdeni az elejéröl, de ugyanazon a pályán, hogy a fejlesztéseket ne veszítse el az ember.

    Én most tervezek egy Hüllöházat, egy külön házat a kétéltüeknek és egyet a rovaoknak/bogaraknak. :)
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2019.12.23. 16:44:27
  • oneal1
    #10
    lassan nekem is meglesz az újrakezdés, több okból:
    - szintén a bejárati rész az full esélytelen egy nagyobb parkhoz
    - a nagyobb utak vékonyak és folyamat "dugó" van

    Viszont most nagyon beindult a kert, 3000 feletti látogató, 1,3 millió pénz :)
  • hawkie22
    #9
    Én most kezdek egy újat. A réginél sajnos az "elötér" nem nagyon csinosítható, kicsit elszámoltam magam a hellyel, így fogom a bébiket az elözö állatkertböl és nyitok egy másikat. :) A másikat nem törlöm, de nem tetszik. A metódus most már megy, hogy ne menjek mínuszba, úgyhogy azzal nem lesz gond.
    Steamen egyébként Gambit_HUN néven megtalálsz, ha esetleg fel akarsz venni friendlist-be.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2019.12.21. 18:05:50
  • oneal1
    #8
    most nálam is nagyon beindult, 7 fajta állat és 10 terrárium, 300ezer fölött vagyok, úgyhogy most állattal nem nagyon bővítek csak csinosítgatok és csak utána jön a többi állat :)
  • hawkie22
    #7
    Nekem a mostani Franchise Zoo már böven 100K felett van, pedig csak 4 fajta állat van benne, terrárium nélkül. Viszont tele vagyok bébikkel. :) Azok meg nagyon hozzák a lóvét. Bár most az antilopjaim karanténban vannak Tularémia miatt. :)
  • oneal1
    #6
    nah szuper :)

    Én is szoktam nézni nagyobb youtube csatornákat, eszméletlen miket építenek!

    Sandbox-ot majd csak akkor tervezem, ha nagyjából sikerült mindent elérni a franchise-ban.
  • hawkie22
    #5
    Igen, nekem is sokadjára lett pozitív a mérleg. Jelenlegi állatkertben krokodil van (2 felnött, 7 kicsi), amerikai vadkutyák (összesen 9), meg most csináltam egy közös bölény-antilop karámot. Így most már elég gyorsan jön a pénz. A bejárati rész elég összecsapott lett, azt még ki kell építenem.
    De ahogy te is mondod, nagyon sok minden van a játékban, a készítök folyamatosan patchelik, hozzátesznek dolgokat, most jött ki az új dlc 4 új állattal, stb. A Franchise mód egyébként tényleg trükkös, mindent ki kell fejleszteni, stb, illetve ha új parkot kezdesz, akkor a fejlesztéseket is újra ki kell fejleszteni. A Sandbox módban meg ugye rögtön elérhetö minden, illetve sokkal egyszerübb jobb állatokat szerezni, mert ugye végtelen pénzed meg CR-ed van.

    Jó darabig elleszek vele. Van pár Youtube-os, akiknek a videóit szoktam nézni inspirációt keresve, Rudi Rennkamel meg Deladysigner valami bitang jó parkokat csinálnak, föleg Deladysigner.
  • oneal1
    #4
    én pár napja kezdtem el, eszméletlen retro érzés újra egy ilyen építős játékkal nyomni ami eszméletlen részletes és tele van kihívásokkal.

    Nem egyszerű, nem csak ledobálni kell a cuccokat ész nélkül :)

    nálam 5 csillag a játék!

    Franchise módban játszottam csak egyenlőre, de talán ez is a legcombosabb. 2. állatkertet csinálom, az első teljes csőd lett :D

    Itt is bedőlt egy időre sajnos, aztán elkezdtem nézni a vendég igényeket, eltávolítottam az útvonalak közeléből a generátorokat illetve a szivattyú állomásokat, sőt azóta napelemre cseréltem az elektromos forrásokat, most szépen profitál a part, egyenlőre kevés állattal.
    van lennt 6 állatfaj, és 10 terrárium.
    1500 látogató kb.

    A következő parkomban pedig már a csinosítgatásra és rá tudok majd menni.
  • hawkie22
    #3
    Na igen, amikor egy-egy jobb génállománnyal rendelkezö állat 4-5000 cr-be kerül, akkor azért az eltart egy darabig.
  • Stormbird
    #2
    Franchise módban nem játszottam vele mióta megjelent, de a beta időszak alatt azt toltam, mert a betában nem volt elérhető a sandbox mód. Cr-et abban úgy lehetett szerezni, hogy az alapból kapott 100 cr-ből vettem olcsó állatokat (strucc) és azok szaporulatát már el lehetett adni cr-ért vagy volt olyan opció, hogy "szabadon engedés" és azért is cr-ben fizettek. Persze nem dőlt a lé így sem, de azért annyi lassan összejött, hogy tudtam venni bivajokat cr-ért és azok szaporulatából is csurrant-cseppent. Nem egy kapkodós játék...

    Egyébként remekül leírtad a játék lényeges elemeit, szóval grat
  • hawkie22
    #1
    Sziasztok!

    November 5-én kijött végre a játék, ami a Zoo Tycoon 2 utódjának számít. Én már nagyban játszom vele, illetve próbálkozom. Harmadik próbálkozásra sikerült egy elfogadható kezdést csinálni Franchise módban, végre pozitív a pénzügyi mérleg, így terjeszkedhetek az állatkerten belül, háromféle állat az mégse állatkert ugyebár.

    Maga a játék fenomenális. Minden apró részletre figyeltek a készítök (Frontier Developments, ugye akik a Jurassic World Evolution-t is csinálták, illetve a Planet Coaster-t). 70-féle állat van a játékban egyelöre, de ez valószínü még bövülni fog, halak pl. még nincsenek benne, az állatsimogatót is kihagyták egyelöre, illetve madarak sincsenek benne a pávákat kivéve. Grafikailag nem sokban üt el a Planet Coastertöl. A játékban azt építesz és úgy, ahogy és amit csak akarsz, itt tényleg csak a képzelet szab határt. És a Steam Workbase-en keresztül meg újabb dolgokkal bövül a repertoár.

    A játékban van Sandbox mód, Karrier (ennek elsö három pályája a tutorial), illetve Franchise mód, ahol egy teljes állatkertláncot építhetsz. Maga az állatkertépítés minden részletre kiterjed, az állatoknál figyelni kell a terület lefedettségére, az se mindegy, milyen növények vannak, van elég játék a kifutóban, étel/ital, a vendégek elégedettsége, a saját dolgozóink elégedettek-e, emellett folyamatosan kell kutatnunk a különféle állatokat, hogy egyre jobb és jobb felszereléssel lássuk el a kifutókat és miegymás. A játékterület hatalmas, mire egy állatkerttel teljesen kész vagy, hetekbe-hónapokba fog telni. :)

    Játszik rajtam kívül valaki a játékkal itt a fórumról? Lenne is egy kérdésem: elindítottam a franchise-t, megy az állatkert, de a nagyobb állatokat csak creditért tudom megvenni (ezeket napi belogolásért, challengek teljesítéséért stb. kapod [nincs mikrotranzakció]), csak a kisebb állatokat tudom pénzért megvenni, mint skorpió, béka, kígyó. Ötlet?