3
Planet Zoo - Az állatkertszimulátor
 • hawkie22
  #3
  Na igen, amikor egy-egy jobb génállománnyal rendelkezö állat 4-5000 cr-be kerül, akkor azért az eltart egy darabig.
 • Stormbird
  #2
  Franchise módban nem játszottam vele mióta megjelent, de a beta időszak alatt azt toltam, mert a betában nem volt elérhető a sandbox mód. Cr-et abban úgy lehetett szerezni, hogy az alapból kapott 100 cr-ből vettem olcsó állatokat (strucc) és azok szaporulatát már el lehetett adni cr-ért vagy volt olyan opció, hogy "szabadon engedés" és azért is cr-ben fizettek. Persze nem dőlt a lé így sem, de azért annyi lassan összejött, hogy tudtam venni bivajokat cr-ért és azok szaporulatából is csurrant-cseppent. Nem egy kapkodós játék...

  Egyébként remekül leírtad a játék lényeges elemeit, szóval grat
 • hawkie22
  #1
  Sziasztok!

  November 5-én kijött végre a játék, ami a Zoo Tycoon 2 utódjának számít. Én már nagyban játszom vele, illetve próbálkozom. Harmadik próbálkozásra sikerült egy elfogadható kezdést csinálni Franchise módban, végre pozitív a pénzügyi mérleg, így terjeszkedhetek az állatkerten belül, háromféle állat az mégse állatkert ugyebár.

  Maga a játék fenomenális. Minden apró részletre figyeltek a készítök (Frontier Developments, ugye akik a Jurassic World Evolution-t is csinálták, illetve a Planet Coaster-t). 70-féle állat van a játékban egyelöre, de ez valószínü még bövülni fog, halak pl. még nincsenek benne, az állatsimogatót is kihagyták egyelöre, illetve madarak sincsenek benne a pávákat kivéve. Grafikailag nem sokban üt el a Planet Coastertöl. A játékban azt építesz és úgy, ahogy és amit csak akarsz, itt tényleg csak a képzelet szab határt. És a Steam Workbase-en keresztül meg újabb dolgokkal bövül a repertoár.

  A játékban van Sandbox mód, Karrier (ennek elsö három pályája a tutorial), illetve Franchise mód, ahol egy teljes állatkertláncot építhetsz. Maga az állatkertépítés minden részletre kiterjed, az állatoknál figyelni kell a terület lefedettségére, az se mindegy, milyen növények vannak, van elég játék a kifutóban, étel/ital, a vendégek elégedettsége, a saját dolgozóink elégedettek-e, emellett folyamatosan kell kutatnunk a különféle állatokat, hogy egyre jobb és jobb felszereléssel lássuk el a kifutókat és miegymás. A játékterület hatalmas, mire egy állatkerttel teljesen kész vagy, hetekbe-hónapokba fog telni. :)

  Játszik rajtam kívül valaki a játékkal itt a fórumról? Lenne is egy kérdésem: elindítottam a franchise-t, megy az állatkert, de a nagyobb állatokat csak creditért tudom megvenni (ezeket napi belogolásért, challengek teljesítéséért stb. kapod [nincs mikrotranzakció]), csak a kisebb állatokat tudom pénzért megvenni, mint skorpió, béka, kígyó. Ötlet?