36
Diéta, böjt, koplalás - Emberkísérlet - Te meddig bírod/bírtad?
  • suba53
    #36
    Én olyan 1-2 kHz körüli fehér zaj szerű sistergést tapasztalok, változó intenzitással. Nem zavar sem az alvásban, sem a hallásban.
    Általában elvonja a figyelmemet róla bármi, amivel éppen foglalkozok. De ha egy kicsit is befelé fordul a figyelmem, egyből hallom.
    Orvos nem látott, de az a gyanúm, hogy mivel nincs rá konkrét hagyományos gyógymód, ezért nem is fog.
  • Tinman #35
    Egy kicsit írhatnátok a saját fülgondotokról (tinnitus, dobogás?), erősen érdekelne részletekbe menőkig, ugyanis az orvosok nem tudnak vele mit kezdeni, sőt adott esetben miután kifogytak az ötletekből egy rakat embert antidepresszánssal akarnak tömni, ami nyilván az őrület csúcsa.
  • Mersant
    #34
    D-vitamin, B-vitamin komplex + Folsav, magnezium, testmozgas de fokozatosan, nem bele a kozepebe, mert attol rosszabb lesz. ezen kivul gingko biloba, valamint OPC szolomagkivonat vagy vinisera, rendszeres nyaki gerinctorna, ha ulo munkat vegzel. es talan a legfontosabb, nem stresszelni. na ez ugye kivitelezhetetlen. :) en ezeket szedem, csinalom, es sokat javult a helyzet, valamint megprobalok amennyire lehet leszokni a natrium glutamatrol, allitolag az sem tesz jot.
  • suba53
    #33
    Köszi. Elég sok anyagot találtam a neten róla. Majd böngészgetem.
  • Tinman #32
    Liam Boehm volt talán az első, aki durván beleásta magát a témába. Sajnos néhányan scammernek titulálják, de ez nem igaz. Néha meg lehet csípni vicc áron a "könyvét" és a privát videói linkjét, de alapból nem túl olcsó, de gyakran akciózik.

    De Liam módszere se 100%-os, a többségnél használ, de vannak akiknél nem, ugyanis a füldobogást/remegést (ez van/volt nekem) nem TÖBB dolog is előidézheti. Pl. vitaminhiány is (B12 és Folsav), de okozhatja bélrendszeri probléma, pl. egy rejtett tejcukor érzékenység, ami véletlenül se jelenti azt, hogy valaki fullra laktózérzékeny, de emésztést követően apró gyulladásokat indukálhat a szervezetben.

    Liam módszerével még az a nagy baj, hogy DURVA. Az egyik nagy fegyvere a dry fasting, ami ÉLETVESZÉLYES játék! Ugyanis azt jelenti, hogy nem eszel és nem !iszol! semmit 2-3 napon át, beindul az autofágia, a legyengült sérült sejteket elkezdi megbontani a szervezeted és amikor újra lassan(!) visszaszoktatod magad a normális táplálkozásra, a szervezeted új sejtek garmadáját építi fel. Ez nem kamu, Nobelt ért a bizonyítása. Ha jól tudom Liam egyszer már végzett egy olyat is, hogy 5 napig semmit nem evett, 2.5 napig nem ivott, utána folyadékot vett magához és lassan folyadékalapú táplálékkal vészelte át a további 2.5 napot, nyilván iszonyú low kalóriás cuccal, pl. szűrt csontleves és társai.

    De még egyszer: Ő azon a szinten tolja, ami már nem játék! A biztonságos módszer az amit én is csináltam: 48 óra semmi kaja, de közben végig bőséges folyadékbevitel (ásványvíz és semmi más), ill. a 2. napon 2.5 dl csipkebogyó tea nyilván minden extra nélkül. Rendkívül sokat segített!

    Nekem a füldobogásom több dolog okozta és egyetlen egy orvos sem jött rá! Egyrészt a leküzdésében (hónapok óta gyak. nincs, vagy ha van nagyon ritkán, akkor nagyon gyenge és rövid ideig tart) a böjt segített, a tej teljes elhagyása (sajt, joghurt, kefír, tejföl néha mehet), és a legnagyobb fegyver: B-vitamin complex + Folsav, ill. néha magnézium-orotát, télen meg nyilván D-vitamin. Fontos még továbbá a sok folyadék fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek falása, a sport, és MINDEN káros szar elhagyása. Ez utóbbi nekem könnyű volt, mert egyedül a csokifüggőségem kellett csak leküzdeni, de 1-2 süti néha belefér jutalmul 1 héten 1x :-)

    Külön írom direkt: Gyümölcslé = skip. Túl tömény, helyette gyümölcsből kell annyit enni amennyi jól esik.

    És ezt is direkt külön: SPÁRGA és SPENÓT ezek odacsapnak a füldobogásnak keményen, de nem elég az, hogy 1x eszel, aztán 1 hónapig nem... sajnos a spárga szezonális, de olyankor ész nélkül tolni kell az arcba, ezernyi jó recept van és napokon belül odacsap :-)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.18. 18:06:19
  • suba53
    #31
    Szia!
    Azt írod, hogy: "rengeteg tinitussal küzdő beteg ezután a probléma teljes megszűnéséről, vagy drasztikus enyhüléséről számolt be."
    Ez közvetlen tapasztalat, vagy olvastad valahol? Esetleg megvan a forrás?
    Köszi.
  • Tinman #30
    A fingtalanság nem fáj? Nem ordítasz még? Fura, kéne.
  • Montanosz
    #29
    ja emlékszem amikor az idioták fényevésbe kezdtek aztán szépen éhen is haltak a kisgyerekeik, és még megvoltak sértődve hogy börtönt kaptak gyerekgyilkosságért :-( kb a topik nyitoja is olyan mintha azt reklámozná hogy robbantsd fel magad bevásárloközpontban de igyál előtte 3 liter vizet hogy egészséges legyél robbantáskor
  • Tinman #28
    Ehhez semmiféle profizmus nem kell, csak ép elme. Nem kell minden szemetet felzabálni amit eléd tolnak, vagy ha már igen, akkor el kell menni mozogni valamit, amit amúgy is kell, különben 10-15 év mínusz az életedből.

    2 nap böjt az önpusztítás? Jó vicc... konkrétan az összes értelmesebb vallás/hit/egészség kalauz ismeri a böjt fogalmát, ajánlja és gyakorolja is azt. Tele van vele a szakirodalom, hogy időnként mennyire hasznos. Konkrétan Nobelt ért a sejtek autofág folyamatainak feltérképezése, amely mechanizmus éppen, hogy akkor kezd el működni, amikor a szervezet a saját tartalékaihoz kell nyúljon.

    Az ember max 3 hétig elvan étel nélkül, így a 2 nap az kb. petting. Az emberiség története során n+1x megesett, hogy eleink nem tudtak enni, nem, hogy 2 napig, de napokig semmit és tették a dolguk, harcoltak, küzdöttek és az állóképességük a többszöröse volt a mai átlag embernek.

    Az első hsz-ben arról írtam, hogy én mit tapasztaltam, a súlyvesztés a nyilvánvaló mellékhatása... rohadt unalmas a szövegértelmezés kártyát állandóan feltartanom, de próbáld meg már értelmezni a leírtakat ahelyett, hogy idejössz barmozni.

    Segítek: Hol látsz olyat ebben a topikban, ahol arról írok, hogy aki fogyni akar, az ne egyen 2 napig? Hol? Akkor meg?
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.04. 17:38:05
  • Mr_no_NaMe
    #27
    "Mondok jobbat... soha el se híztam, mert "ezer éve" odafigyelek arra, hogy mit és mennyit eszek + mozgok."

    Nem mindenki olyan profi, hogy így odafigyeljen az egészségére, mint te mester

    "Te is idejöttél és a fogyásról beszélsz? Kit érdekel? Nem ide tartozik! "

    Akkor miről? Az önpusztításról? Akkor az első bekezdés is ugrani látszik..

    Dzsonika: szerintem te még mindig bőven előttem jársz, ha stílusról beszélgetünk..
  • j0nNyKa
    #26
    stilus
  • Tinman #25
    - Miért nem olvasod el mi a topik lényege? (Hint: Véletlenül se a fogyás!)
    - Miért barmozol ismeretleneket?
    - Miért vagy totálisan gyenge szövegértelmezésből?
  • Tinman #24
    "hogy ne együnk, éhezzünk, kopapjunk és böjtöljünk? A vegetarianizmus egy dolog, de ez a vegán dolog?"

    Remélem érthető, hogy kettőnek semmi köze egymáshoz... Az eseti, diéta/böjt az emésztőrendszerre, a sejtek autofág folyamataira van jó hatással, de ez elég sokszor le lett írva.

    "2016-ban 95 kilóról fogytam 72 kilóra 4 hónap alatt"

    Mondok jobbat... soha el se híztam, mert "ezer éve" odafigyelek arra, hogy mit és mennyit eszek + mozgok.

    Te is idejöttél és a fogyásról beszélsz? Kit érdekel? Nem ide tartozik! Ezzel fogyni csak esetileg lehet egy keveset, csak egy mellékzöngéje... nem azért diétázunk, hogy fogyjunk!
  • Mr_no_NaMe
    #23
    Azt pedig szörnyen önző, gonosz és buta dolognak tartom, hogy más embereket arra buzdítsál, hogy elősegítsék a cukorbetegség kialakulását, vagy visszafordíthatatlan kárt tegyenek az egészségükben. Te azt csinálsz magaddal amit akarsz, felléphetsz vele cirkuszban, de mást ne buzdítsd arra, hogy tönkretegye magát.

    Csak felnőttek? Cukorbetegség kizárt? Ember, ha ezt amit leírtál végigjátszod, akkor körülbelül egyenes utad van a kettes tip. cukorbetegséhez. Barom
  • Mr_no_NaMe
    #22
    Nem szoktam írni, de mivel régóta (szerintem) az átlagnál magasabb szinten foglalkozom a diétával, ezért csak ide kell most ezt böfögnöm:
    (se testépítő, se izomkolosszus és egyéb nem vagyok)

    szóval mi mostanában ez az idiotizmus, hogy ne együnk, éhezzünk, kopapjunk és böjtöljünk? A vegetarianizmus egy dolog, de ez a vegán dolog? Ezeket mintha direkt terjesztené valaki, hogy az emberek ezekbe a hülyeségekbe pusztuljanak bele.

    2016-ban 95 kilóról fogytam 72 kilóra 4 hónap alatt. Hogyan? napi 5 teljes értékű étkezéssel: csirke, rizs, zöldség, túró, zöldség, víz ja és zöldség

    Jelenleg 112 kilóról fogyok (igen, mivel a diétázás jól megy, ezért a szabályok feladása is a következő "úgy is megoldom" szituációban reménykedve), szóval másfél hónapja 112 kg voltam, jelenleg 99 vagyok. Mit csinálok? Durumtészta, rizs, kevés krumpli, és csirke-pulyka-hal. Napi 4-5-6 teljes étkezés. Jelenleg annyira laza vagyok, hogy rozsos zsömlét is eszek a tojáshoz, illetve kéthetente csaló napot tartok. Konkrétan negyed annyira vagyok szigorú magamhoz, mint az első alkalommal. Még is fogyok mint az állat. Mi kell ehhez?

    1. cukor teljes mértékben felejtő
    2. kiszámoltam mennyi kalória kell egy velem egyidős, egysúlyú, egyméretű stb embernek.
    3. ezt a kalóriamennyiséget összeválogattam a legjobb szénhidrád - fehérje - zsír leosztásban ételekből
    4. tartod a szabályokat és csak azt eszed amit elterveztél

    Ennyi. Aki fogyáshoz ezen többet mer gondolkodni, vagy hisztizik, vagy éhezik, az vagy nem akar lefogyni, vagy hülye. Húst enni kell, zöldséget enni kell, vizet pedig rengeteget kell inni.

    Vegán? Meg böjt? Meg éhezünk? Annak törjön bele az agya és a szervezete, aki ezeket a butaságokat kitalálta.

    És igen, azért van ekkora pofám, mert saját magamtól utánaolvastam, terveztem, elhatároztam, és megcsináltam. A világ legegyszerűbb dolga volt. Tartani hónapokig, na az nehéz. De ez ennyi, és nem több.
  • Musachy
    #21
    Sokan lettek nagy keresztények mostanság... Erről apám nagybátyja jut eszembe, aki nagy párttitkár volt anno. Aztán jött a rendszerváltás és csodák csodájára nagy hívő keresztény lett. Egy katolikus templom közeli utcába költözött és áhítattal mondta, hogy milyen jó, hogy a kertből pont a templomra lát... Ennyit a mai nagy kereszténységről. Tisztelet a kivételnek.
  • Tinman #20
    Nagyon sok vallásban jelen van a böjt... vajon véletlenül? Nem. A testi előnyein kívül lelki/szellemi előnyei is vannak, pl. az értékítélet újra rendeződik, de ezt írtam az 1. hsz-ben.

    Dehogy vagy te keresztény! A #14-es hsz-ednek semmi köze a keresztényi viselkedéshez... nettó személyeskedés, a másik csodálatos ipari szintű lenézése.
  • Montanosz
    #19
    keresztény vagyok, a keresztények rendszeresen böjtölnek, bár nem csak egészség miatt hanem főleg szellemi okok miatt, de ez más tészta nem akarom idekeverni, csak jelzés szintjén irom miért is.
  • Tinman #18
    Örülök, hogy csak kibújt a szög a zsákból és kiderült, hogy mégiscsak hasznos a böjt egy egészséges ember számára. Nem úgy a full vega életmód, ami nyilvánvaló faszság ;-)

    Az autofágia a kulcsszó. A böjtölés pedig pontosan ezt segíti elő. A fogyást ti kevertétek ide, pedig az csak mellékhatása, (gyak. itt érdektelen.)

    Témához kapcsolódó cikk. 2016-ban Nobelt ért, hogy bebizonyosodott, hogy ez az emberi sejtekben is jelen levő folyamat. Az autofág rendszerek befolyásolásával gyorsítható a sejtek regenerálódása és ez tény, ahogy az is, hogy a böjtöléskor a szervezet éppen ezeket az öregedő, gyengén muzsikáló sejteket is szépen lebontja, majd amikor elmúlik a "szükségállapot" és ésszel visszaépíti az ember a táplálkozásába a vegyes étrendet, akkor (és közben) már megújulnak a sejtek.

    Nyilván egy beteges embernek ez felejtős, de egy egészséges embernek a saját érdekében is ajánlott. Egyébként a legtöbben a HETI 24 órás böjtöt preferálják, de az szerintem már "haladó" szint. Amikor tudja az ember, hogy egy holt laza, semmittevős hétvégéje jön, akkor évente 2-4 alkalommal nyugodtan bevállalhatja a 2 napos böjtöt, nyilván megfelelő folyadék pótlással, de erről már írtam.

    Aztán, most nyugodtan el lehet fáradni, egy gasztroenterológushoz, aki végig fogja ezt az egészet bólogatni.

    Amúgy előbb-utóbb a legtöbb ember életében ilyen 2 napos böjt jó eséllyel befigyel: vastagbéltükrözés (ami 40 év felett ajánlott, 50 év felett a saját érdekedben "kötelező") esetén - ami már egy rutin folyamat - gyak. erről van szó.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.14. 16:55:27
  • Montanosz
    #17
    csak hogy képben legyél, már 92ben vega voltam amikor még azt sem tudták mi az, böjtröl nem is szólva, de mindegy.
  • Tinman #16
    Ki mondta, hogy az embereknek meg akarom mondani, hogy böjtöljenek? Nem akarom. Az időszakos böjtölés előnyei vitathatatlanok... persze honnan tudnád, ha még soha nem próbáltad, meg kutatási anyagokat se olvastál róla ;-)
  • Tinman #15
    Google első cikk, rogyásig van vele a net, millió kutatási anyaggal alátámasztva. Legközelebb olyan témához szólj hozzá, amihez némi fogalmad is van.
  • Montanosz
    #14
    szedni kéne a gyógyszereket mielőtt ilyen, kb 20 évvel ezelőtti divat alapján, megírt szösszenetet megeresztesz

    Az emberek nem hülyék, aki akar böjtöl vagy satöbbi, nem kell a szájukba rágni, főleg nem egy önjelölt diétagurutól aki látott egyszer egy vajas kenyeret és máris tudja a tutit
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.11.13. 16:14:41
  • molnibalage83
    #13
    Mi ez a marhaság, hogy emésztőrendszer pihentetése és regenerálása...? Ez kb. a méregtelenítéssel egy szinten levő hülyeség. Az neked pihentetés, hogy lengést viszel be az egyenletesen, normál ciklusban dolgozó rendszerbe?

    Mennyire mentek el nálad otthnról..?
  • Tinman #12
    Mennyit kellene átutalnom arra célra, hogy értelmezni tudd a leírtakat? Sok köze ennek a fogyáshoz nincs, az egy mellékhatása, pusztán érdekességként került be, hogy közben mennyit fogytam. A célja az emésztőrendszer pihentetése + regenerálása.

    Tudod mi az a diéta/böjt? Tudod mi az a fogyás? Tisztában vagy az alapvető fogalmakkal?

    Talán így sikerült felfogni: #8
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.13. 15:58:33
  • molnibalage83
    #11
    A súlycsökkentés kb. annyi, hogy beleidben és mindenben kevesebb anyag volt. A tényleges fogyás 0. 3 nap között az én súlyom is tud mozogni 1,5 kg-ot úgy, hogy éppen mikor ettem, ittam és szartam utoljára. Nálad ez 2 kg kb. ez volt. Valódi fogyás a zsírból semmi.

    A legrosszabb hülyeségeket sikerült leírnod a topiba. Nem a helyesíráson akadt ki Ironman2. A tömény hülyeségen.
  • molnibalage83
    #10
    Ezt lehetőleg senki ne csinálja. Semmi értelme, cserébe veszélyes is lehet azokra, akik nem túl egészségesek.

    Ha az ember le akar adni, akkor azt nem lehet így elérni. Tudom, mert voltam 90 kg közeli is 174 cm-re, most meg 73-75 kg tája vagyok évek óta.

    Ehhez nem csoda kellett, hanem idő és némi önfegyelem.

    1. Mozogni márpedig kell. Mivel én mindenhova bringával járok és röplabdázok, ez adott. Csak a hobbi tekerés mennyiséget emeltem meg, így a havi 400 km felment 600-750 km/hó értéke is. Heti 1-2 röplabda edzés és 1-2 havonta hétvégi kupa. Mozgás nélkül is lehet fogyni, de úgy csiga lassú lesz.

    2. Az étrend kb. ennyi. Kevés szénhidrát, közepes zsír és sok fehérje. Én ennyit csináltam. Ezzel kb. 4 hónap alatt a 80 kg-ról 73 tája lett a vége. Nem adtam fel azt, hogy néha egyek sütit, nem sanyargattam magam. Csak elkezdtem magamra főzni, amiből kb. hobbi lett és mindig, amikor "köret" szó jutott eszmbe, akkor minimál vagy semmi rizs, krumpli vagy tészta. Zöldség vagy gyümölcs köret. Hús meg döntően csirke, néha disznó, marha kb. sose.

    ENNYI. Ennyi kell hozzá, némi önfegyelem és türelem. Azóta is tartom a 75 kg táján és nem érzem azt, hogy kihagynék bármit is.

    A cimborám extrémebb volt. Ő kalóriát számlált, semmi alkohol és csoki fél évig, csirkemell csirkemellel és csak zöldségköret. Így 6 hónap alatt lett 92 kg --> 67 kg. A végén már páran azt kérdezték, hogy rákos-e vagy beteg. Ő túltolta egy picit. De azóta is tartja a 70 kg-ot alulról súrolva.

    Az ilyen kétnapos hülyeségek és léböjt baromságtól a falnak megyek.
  • molnibalage83
    #9
    Ne haragudj, de ez áltudományos maszlag.
  • Tinman #8
    Nem. Ez nem a fogyókúráról szól. Amiről én beszélek, annak az a lényege, hogy az emésztőrendszered fél évente kap egy 2 napos pihit, jóval optimálisabban tud regenerálódni. Tudományos alapja ennek pusztán annyi, hogy amikor a szervezet "vész üzemmódba" kapcsol, akkor elkezd lebontani öregebb, kevésbé optimálisan működő sejteket ahhoz, hogy a felmerülő energiaigényt maradéktalanul kiszolgálja.

    Amikor vége a diétának, és LASSAN, FOKOZATOSAN térsz vissza kb. 1 hét alatt a normál étrendre, akkor közben már az új sejtek előállítása megtörténik. Különösen igaz ez a bélbolyhokra, melyek akkor tudnak igazán jól helyrejönni, ha nincs táplálék az emésztőrendszerben.

    Létezik egy dry feasting nevezetű diéta is, amikor kettő napon keresztül nem csak nem eszel, de nem is iszol! Nyilván ilyenkor ki se menj az utcára és teljesen energiatakarékos módban kell létezni. Az a durva, hogy rengeteg tinitussal küzdő beteg ezután a probléma teljes megszűnéséről, vagy drasztikus enyhüléséről számolt be.

    A dry feasting viszont csak egy "C" terv szabad, hogy legyen, mert a 2 napos nem evés/ivás keményen lehúzza az embert mentálisan is, de utána mintha újjászületnél.

    Azt nem írtam, de talán mondanom sem kell, hogy a 2 napos bármilyen éhezés utáni zabálás baromira elkerülendő és nem kívánatos! A 2 napos éhezés utána első étel pl. enyhén cukros/mézes tea + nagyon lájtosan megvajazott 2-3 kis szelet kétszersült. Aztán 4 óra múlva egy kevés pl. sós főttkrumpli, de semmiből se jóllakásig.
  • Tinman #7
    Volt benne sok helyesírási hiba?
  • dregnarr1 #6
    Ilyenkor mindig be szoktam linkelni ezt. Tessék végignézni.


    Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2019.11.13. 11:47:18
  • Ironman2
    #5
    Ezt még olvasni is rossz volt!
  • Tinman #4
    A pihenőd alatt nem tudsz enni? :-D
  • akyyy
    #3
    éjszakás utáni 'másfél' napnyi pihenőm kb ennyiből áll, vagy ennyiből se. és ez hetente :D
  • Tinman #2
    Ha bárki belevág, pls. jelezze, megbeszélhetjük, hogy együtt csináljuk

    Célszerű hétvégére időzíteni, mert 0 kalóriával ne menjen el senki melózni, abból sok jó nem lesz!
  • Tinman #1
    Tavaly télen végigcsináltam egy 2 napos szigorú diétát, mely során kizárólag vizet és cukor nélküli teát ittam. A tea volt az ebéd, 2 dl. csipkebogyóból (semmi cukor/méz/tej, etc. bele!).

    Arra gondoltam, hogy meg kéne ismételni... nincs semmi gondja most a gyomromnak, de elvileg ez egy egészséges lépés és néha nem árt végigcsinálni.

    Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy ki és mennyit bírt, vagy mennyit bírna! Súly, magasság, vércukor értékek jöhetnek, ha belevágsz!

    Feltételek:

    - Csak és kizárólag egészséges felnőtt próbálja ki!

    - Cukorbetegség szigorúan kizáró ok!

    - Csak a saját felelősségedre vágj bele!

    - Vércukormérő megléte ajánlott, de nem kötelező, viszont tanulságos, ha megosztod az eredményeit :-)

    - Semmit nem ehetsz. Semmit.

    - Szigorúan ásványvízzel/csapvízzel! 2L vizet meg kell innod 24h alatt, nyilván ha 2.5-3L az csak jobb. Célszerű beosztani úgy, hogy kb. 1.5-2 óránként iszol, éjszaka nyilván alvás, de ha felébredsz nyugodtan igyál. (Ne a wc felújításakor vágj bele ;-)

    - Desztillált/ioncserélt víz fogyasztása a diéta során szigorúan tilos!

    - Ebédre 1 csésze csipkebogyótea (semmi méz, cukor, etc. nem mehet bele!) engedélyezett! (Más tea felejtős, piszkálhatja a gyomrod, a koffein tartalma refluxot okozhat, etc.)

    - Semmi más nem engedélyezett! Kávé, tej, leves, etc. és infúzió se ;-)

    Tavaly írtam:

    2018.12.08. 11:36
    Emberkísérlet.

    "2 napig nem eszek semmit, csak vizet iszok. 73.6 kg-ról indulok, tegnap 22:00 óta nem ettem semmit, vizet szabad inni, abból már 1 liter lement, napi legalább 2 liter vizet kell inni. Vércukrom reggel: 4.12

    Ez amúgy egy 2 hetes ultraszigorú diéta legeleje, de kicsit kicsinálta a gyomrom az elmúlt pár év* és így próbálom helyrehozni, a dokik által javasolt vegyszerek nélkül.

    *Melóm miatt nagyon sokszor nem tudtam se reggelizni, se ebédelni, vagy csak valami szendvicset, pékárut, hideget, este szoktam enni, ami éppen délről nálam maradt."

    2018.12.09. 21:02

    "Hát egy olyan 47-48 órányi éhezés után, az első aprócska szelet pirítóst amikor betettem a számba kicsordultak a könnyeim. Nem viccelek.

    Kb. az életem átértékeltem.

    A vércukrom már szvsz veszélyes mértékben leesett a végére... 3-3.1 körül. A súlyom 2 kg-al kevesebb. A ma reggeli fogmosás is már élmény volt, mert ízt éreztem a számban... a cukormentes gyenge tea és a sok liter víz elég hamar rendbe teszik az ember fejét."
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.11. 18:32:21