22
  • wraithLord
    #22
    Végül is mindegy, hogy dobták vagy nem dobták a T3-at, attól még van. Csak egy párhuzamos valóság történése. :D Amiből a T univerzumban van "néhány"... :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sarah nem azt mondja, hogy "olyan jövőből jöttél, ami meg sem történt", hanem hogy olyan jövő parancsait hajtottad végre, ami meg sem történt. Megint a magyar szinkron csodáját láthatjuk? Mert előbbivel gyakorlatilag hülyét csinál a film saját magából, a másik pedig arra utal, hogy az a Skynet, aminek a létezést megakadályozta ez a Sarah Connor, több T-800-ast is küldhetett vissza az időben, mielőtt likvidálták a múltban. Ezek csak ilyen nagyon apró finomságok, de nem mindegy.

    Na igen, a tanulás és adaptálódás képessége érdekes kérdés. De egy terminátor kétféle dolgot tehet, ha elvégezte a küldetését, márpedig ez elvégezte.
    Megsemmisíti magát, vagy beilleszkedik. Ha a Skynet utóbbit akarta, márpedig nem semmisítette meg magát, akkor eleve úgy kellett visszaküldenie, hogy be tudjon illeszkedni.
  • ColemanV
    #21
    Abból a szempontból, hogy mit szerettem volna látni, nem volt jó a film VISZONT abból a szempontból, hogy mi lett belőle azt kell mondjam vannak benne pozitív elemek.

    SPOILERS:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Egy csomó kritika amit látok a neten a következő dolgokon vannak fennakadva:
    - "ha T2-ben Sarah meg John kiiktatta a Skynetet akkor nem jöhet vissza Carl"
    - "ha a jövő megváltozott és Legion van Skynet helyett akkor nem jöhet vissza Carl"
    - "Carl-nak nem lehetne családja meg saját gondolkodása"

    Az első két dolog abból ered, hogy az ebbe bele kötő kritikusok még mindig egy zárt körként kezelik az időutazás kérdését, vagy legalábbis úgy mint ahogy a Vissza a Jövőbe 2 tette ahol a múlt megváltoztatása azzal járt, hogy az eredeti idővonal megszűnt és új mederben haladt tovább.

    Ez a film viszont úgy kezeli az időutazást mint párhuzamos leágazó idővonalakat a múltban történt változások után. Tehát az eredeti idővonal és jövő nem szűnik meg hanem párhuzamosan létezik az új vonallal.

    Ennek eredménye, hogy Skynet nem tűnt el a jövőből és vissza tudta küldeni Carlt miközben a párhuzamos vonalon Legion lett kifejlesztve és vissza tudta küldeni a Rev.9 gépet az új vonal ellenállásának vezetője ellen.
    (Mellékesen, szerintem Legion valójában az átnevezett Skynet, mert Cyberdyne miután elvesztette a fő épületét meg egy jó adag fejlesztési anyagát Sarah tetteinek következményeként, jó eséllyel rájött, hogy Sarah gerjed a Skynet és Cyberdyne nevekre. Aztán mivel Johnnal egyetemben felszívódtak a T2 végén, szépen összeszedték ami megmaradt és új néven folytatták a munkát. Ez magyarázza a Legion idővonalon az ismét bekövetkező ember/gép háborút és a hasonló terminátor felépítést is)

    A harmadik pedig, hogy Carl miért épült be mint egyszerű ember. Elsőre én is fennakadtam rajta, mert Skynet helyében én sem küldenék ki egy gépet "csak oda úton" egy küldetéssel és semmi utasítással arra vonatkozóan, hogy mit csináljon, ha készen van.

    Aztán gondolkodtam azon, hogy mi van ha Skynet a kritikusokhoz hasonlóan gondolkodik az időutazással kapcsolatban? Akkor Skynet számára az egyetlen pozitív változtatás amit szeretne a múltban az John Connor kiiktatása lenne.

    Minden más változtatás beláthatatlan következményekkel járhatna. Ha Carl John halála után fogná magát, hogy bebiztosítsa Skynet létrehozását, vagy próbálná elintézni, hogy jobb technikai háttere legyen, már azzal is katasztrofális változások következhetnek be Skynet fejlesztése során ami már egy másik mesterséges intelligenciához vezethetnének, vagy egy olyanhoz ahol a gép nem ébred öntudatra.

    Technikailag Carl jelenléte is okozhatta Legion létrejöttét már ha feltételezzük, hogy Legion nem Skynet átnevezett változata. Szóval Skynet helyében azzal a másodlagos utasítással láttam volna el a gépet, hogy amennyiben sikerrel jár, és John többé nem jelent fenyegetést, akkor lapuljon, épüljön be az emberek közé és ne kavarja fel az idővonalat a szükségesnél jobban.

    Ahogy Carl beépült, az teljesen ideális. Távol van az emberektől, de a társadalom része ahol a "feleség", gyerek és a kutya miatt úgy fest mint egy magának való, de igazi ember akire a hatóságok sem néznek kétszer. A "család" teszi hihetővé a társadalom szemében és a folyamatos aktivitás teszi lehetővé, hogy figyelemmel kövesse a világ alakulását az új idővonalon.

    Ahogy a T2-ben láttuk "Bob bácsi" esetében, a T-800 képes volt megérteni az emberi élet értékét pár nap alatt amikor nem volt emberölésre programozva. Carl pedig ugyanaz a típus, csak neki évtizedei voltak a fejlődésre.

    Visszatérve a film egészére volt benne bőven olyan akció és egyéb jelenet amitől az ember felhördül, mint pl. mikor Grace gyógszereit találomra mixelik és adagolják, vagy ahogy Sarah ott bukkan fel ahol szükség van rá, annak ellenére hogy állítólag Carl pontos koordinátákat adott neki arra, hogy a Rev.9 hol fog érkezni a jelenbe meg a tökéletesen vízszigetelt Humvee esete stb.

    Ha az ember el tudja fogadni, hogy az időutazás természetéből adódóan nem feltétlenül úgy alakul ahogy mi szeretnénk, akkor vannak ebben a filmben élvezhető részek távol a tökéletestől, de a nagyon-gáztól is messze. A női főszereplőkkel sincs gondom, csak az írókat kellett volna rendesen kiosztani és visszaküldeni őket pár kör újraírásra az elmeháborodott ötleteik miatt.

    (Pl. mikor a John-pótló Dani a jövőben "meggyőzi" fiatal Grace támadóit, hogy csatlakozzanak az ellenálláshoz. Egyedül 3 férfi ellenében és ettől kellene mindenkinek elhinnie hogy ő mekkora nagy vezető. Aki annyira taktikus, hogy kint hagyja a több tucat emberét és megy, hogy potenciálisan lelövesse magát. Erh, nem. :P De ez írói hiba nem a karakter vagy a színész a probléma)


    Ami személy szerint nagyon-nem jött be, hogy már megint az időutazásra hagyatkoztak mikor ott volt a lehetőség, hogy használják T2 karaktereit.

    Ott volt Sarah és John is kéznél. Edward Furlong is elérhető volt, Schwarzenegger pedig híresen jó tréner és folyamatosan gyúrt a többi színésszel úgyhogy kicsit korábbi felkészüléssel simán gatyába rázhatták volna Furlongot is.

    Ott volt a lehetőség, hogy első kézből láthattuk volna az ellenállás születését, esetleg egy tagbaszakadt osztrák amerikait akit szabadítanak egy Skynet laborból ahol a T-800 borításához használnak szövet mintákat... vagy valami ilyesmi :P

    Annyi lehetőség állt rendelkezésre és a legtöbbet messzire elkerülték ami nagy csalódás, de az új irányban is található olyan dolog ami érdekes és élvezhető.

    Középszerű filmnek nevezném, de az eddigiekhez képest a T2 után már ez is előre lépés.
    Utoljára szerkesztette: ColemanV, 2019.10.31. 09:39:03
  • quantumfeather
    #20
    Kár volt szerintem a T3-at kidobni, mert illeszkedett a sztoriba és egy rendezői változattal lehetett volna finomítani rajta. És a kérdésre visszatérve:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A T2 után vagyunk, Skynet megszűnt, így T-800 csak az előző visszaküldésekből maradhatott volna az idővonalban, de olyan nem volt, mert csak egy T-800 és egy T-1000 jött vissza, ezek meg elpusztultak. Amúgy Sarah utal is rá, mikor Svarcinak nekimegy, hogy olyan jövőből jöttél, ami meg sem történt. És még ott van az a probléma is, hogy ki kapcsolta át tanuló módba a chipjét ennek a T-800-nak, hogy emberibbé válhasson.
  • wraithLord
    #19
    Elvileg benne van a filmben, hogy honnan került oda a T-800-as (ő maga mondja el, + úgy kezdődik a film, hogy ez a T-800-as csinál "valamit").
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    És azért annyira emberi, mert van családja.


    Még nem láttam, de kíváncsi vagyok rá. Csaknem T3 szint, szerintem az volt a legrosszabb a T2 óta.
  • quantumfeather
    #18
    Sajnos nem tudott túllépni a T3 szintjén, ráadásul az akciójelenetek durván túl lettek tolva. A repülős jelenet már a szuperhősös filmekre hajaz, a zárójelenet meg egyszerűen nonszensz. Egyetlen szereplőt sem éreztem pontosan a helyén, Sarah túl laza és jópofáskodik, Svarci túl emberi (és egyáltalán honnan jött?), a T csaj meg enhanced human, de ehhez gépest gépi reakciók meg ütések emberi hardver mellett. Kimaradt ziccer a film. Kár érte, kiváló ügynök volt.
  • ostoros
    #15
    Bocs, de tényleg úgy néz ki, mint egy kiszőkített justin Bieber imitátor.
  • nkmedve
    #14
    Láttam az eredeti videót ahol ezeket mondta, ahogy képben vagyok a Captain Marvel/Brie Larson-os és Star Wars-os hülyeségekkel is. Nem vagyok lemaradva, csak leszarom az egészet, mert alaptalan manipuláció és pánikkeltés egy nagyon hangos, de elenyésző kissebbség részéről amely próbálja bizonygatni, hogy a filmipar el akarja nyomni őt, és képes minden kommentszekciót széttrollkodni, hogy terjessze ezt az igét.

    Annyit mondanék az általad és már milliószor referált idézetről, hogy Tim Miller-nél nem igazán lehet alfább fehér hímet találni a jelenleg dolgozó rendezők között, elég megnézni egy interjút vele (érdemes felkészülni rá, hogy nem fogja vissza magát, és a beszéd-stílusa erősen R besorolású, pont mint a Deadpool). Arra amit mond rásütni, hogy jaj most a fehér férfiak (amilyen ő és én is vagyok) támadás alatt vannak és el akarnak minket nyomni, annyira röhelyes, hogy el se tudom hinni, hogy ezt valaki komolyan bekajálja.
    Amúgy teljesen jogos volt amit mondott, mert a Dark Fate minden egyes trailer-ének komment-szekcióját ellepték a női főszereplőket folyamatosan ekéző, pusztán gyűlölködő trollok, ő pedig ezekre reagált.


    "Nomarmost...az a "csaj" minden, csak nem noies..(nekem legalabbis..ha nem irjak, ra sem jovok a kepek alapjan)"

    Ahogy fennebb írtam, a női főszereplők ellen irányított gyűlölködő kommentek mindenhol...
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2019.10.30. 22:46:32
  • cateran
    #12
    "Szerk. Na igen, nem kellett sokat várni, hogy itt is megjelenjen a PC téma. Annyira unalmas már, hogy minden trailernél, filmnél emiatt megy a sírás. Mostmár jóformán nem is érdekel senkit, hogy milyen egy film minősége, csak hogy milyen a nemek eloszlása benne."

    Olyan szinten vagy lemaradva a valosagtol, hogy nem is 1 teridoben mozgunk...

    "Tim Miller Says ‘Terminator: Dark Fate’ Will ‘Scare the F*ck’ Out of Misogynistic Internet Trolls

    Miller, who broke out in Hollywood after directing “Deadpool,” recently spoke with Variety ahead of bringing “Terminator: Dark Fate” to Comic-Con later this month. The filmmaker said Mackenzie’s cyborg character Grace will be enough to get misogynistic internet trolls shaking in their boots.
    If you’re at all enlightened, she’ll play like gangbusters. If you’re a closet misogynist, she’ll scare the fuck out of you, because she’s tough and strong but very feminine,” Miller said. “We did not trade certain gender traits for others; she’s just very strong, and that frightens some dudes. "

    Nomarmost...az a "csaj" minden, csak nem noies..(nekem legalabbis..ha nem irjak, ra sem jovok a kepek alapjan)
    Viszont mar eleve ezzel nyomattak a filmet...meg amugy is..3 "kemeny" csajszi a kisebbsegi, bevandorlo terminator ellen...ja...

  • nlght
    #9
    A terminátorhoz hozzászólva, a Terminator: The Sarah Connor Chronicles üdítő kivétel volt, nekem tetszett, csak elkaszálták 2-3 szezon után.
  • nkmedve
    #8
    "Az imdb jellemzően felül pontoz."

    Én pedig remélem, hogy te szántad ezt viccnek. Remélem nem mondok újat azzal, hogy az IMDb nem pontoz semmit sehogy, hanem egy halom ember (jellemzően a Meta és Rotten-en szavazóknak sokszorosa) pontjaiból súlyozottan átlagol (de a részleteknél kíírja a súlyozatlan átlagot is). Akinek nem elég a fő pontszám az szépen megnézheti lebontva hogy melyik korosztály és nem hogy szavazott, vagy hogy éppen melyik a legjellemzőbb pontszám egy film esetén.
    Ez végtelenül több információ mint amit akár a Rotten, akár a Meta ad. A port.hu nem is tudom hogy jön ide, ott még a legismertebb filmeket is kb. 100-200 ember pontozza, statisztikailag közel áll az irrellevanciához.


    Szerk. Na igen, nem kellett sokat várni, hogy itt is megjelenjen a PC téma. Annyira unalmas már, hogy minden trailernél, filmnél emiatt megy a sírás. Mostmár jóformán nem is érdekel senkit, hogy milyen egy film minősége, csak hogy milyen a nemek eloszlása benne.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2019.10.30. 17:42:26
  • molnibalage83
    #5
    Ezt viccnek szántad? Az imdb jellemzően felül pontoz. Vesd össze mondjuk a port.hu-val a szutyok Star Wars filmekkel az imdb-t és a port.hu-t.
  • wraithLord
    #4
    Szerintem ha valamiről képet akarsz kapni, elolvasol egy csomó hivatásos kritikát mindkét táborból, és ha láttál már filmet, akkor fel tudod mérni a helyzetet. Ugyanez a nézőkre is igaz, maximum a nézők nem tudják úgy megfogalmazni a dolgokat, ahogy egy kritikus (ami van amikor jó, és van amikor nem jó.) Nem gondolom, hogy elég a számokat megnézni, ha tényleg érdekel valami, hanem azt sem árt tudni, hogy miért annyi, amennyi. Mert lehet, hogy az neked nem probléma, amiért lehúzták, vagy annak ellenére, hogy amiatt istenítik, te kihagynád.
  • nkmedve
    #3
    "Holnapután megjelennek a nézői értékelések a metán meg a rottenen."

    Ez az a két oldal ahova jóformán csak azért megy mindenki szavazni, hogy jó csordaszellemben a kritkusi véleménnyel ellentéteset nyomjon, vagy valamilyen képzelt társadalmi elnyomásból merített frusztrációját kiélje (ilyen sírást lehetett olvasni folyamatosan a trailer-ek alatt is). Tényleg nagyon reális képet adnak egy film minőségéről. :)
    Részemről, ha kíváncsi leszek a nézői véleményre (persze miután már megnéztem a filmet moziban), akkor inkább ránézek majd az IMDb-re amikor lesz legalább 100-200k szavazat, addigra talán többségbe kerülnek az olyan szavazatok amelyek nem valamilyen frusztrációból, fanatizmusból, vagy politikai indíttatásból születnek.
  • molnibalage83
    #2
    De, kap. Eddig a legjobb is amit láttam, kb. arról szólt, hogy az egyetlen érdeme, hogy ez nem a legszarabb T film a T2 óta. De kb. ennyit tud.
    Az imdb pontozás mindennél beszédesebb. Szar tucatfilm.

    T2 óta minden T film ős bűn. Fos. Szar.