12
 • ostoros
  #12
  Ostobaságot beszélsz.
 • zetortraktor
  #11
  "Regényforrásból forgatókönyvet írni sokkal könnyebb, mint teljesen saját sztorit kitalálni, "

  wow. ez valami ordas nagy baromság. sokkal nehezebb regényt adaptálni. egy random hollywoodi filmes író évente kitalál 10 sztorit, pitchel és megír 10-15 outline-t, amikből ír egy vagy két saját szkriptet. mindegyik fiókjában ott van 20 saját szkript. a meglévő anyagot sokkal nehezebb kezelni, mert a karakterek nem az íróé, nem az ő írói hangján szólalnak meg, ráadásul ugye szét kell szabdalni az alapanyagot, eldönteni, mit hagyjon ki és mi maradjon. saját sztori esetében totális a szabadság, eleve úgy lövi be az ember, hogy megfelelő hosszú legyen, stb.

  alapból minden író azt szereti, ha sajátot írhat. ezért lesz író. ezért van az, hogy a legtöbb sorozat gyorsan túl is lép a könyveken, mert az íróknak az az igazi munka, amikor saját alkothatnak.
 • cateran
  #10
  Hat ez pont, hogy nem igy volt...
  "Back in April, on the eve of the season premiere, David Benioff and Dan Weiss gave an interview to Entertainment Weekly in which Benioff discussed the show’s final season, and let slip how eager HBO was to keep things going.

  “HBO would have been happy for the show to keep going, to have more episodes in the final season. We always believed it was about 73 hours, and it will be roughly that. As much as they wanted more, they understood that this is where the story ends.”"
 • Zombee
  #9
  Elég gyanús, hogy Benioff és Weiss nem egymagukban írták a forgatókönyvet. Vagy ha azt ők is írták, de a sztoriba biztos besegítettek a stúdiónál, hogy biztosra mehessenek.

  Ahogy Johnson is lehet jó rendező, de hiába, ha írt egy szart, abból senki nem rendez jó filmet. Márpedig hivatalosan ő a felelős az egész sztoriért is, nem csak magáért a forgatókönyvért.
 • wraithLord
  #8
  Hát azért regényt sorozatforgatókönyvbe adaptálni nem olyan könnyű szerintem. Simán el lehet ismerni nekik, azt nagyon jól csinálták. Hogy amikor "kifújt" Martin sztorija (lusta volt megírni a folytatást), miért lett olyan, amilyen, azon lehet filózni. De egy biztos, Benioffék nem a saját pénzükből csinálták a sorozatot, a sorozat pedig gyakorlatilag átment hollywoodi "szuperszarba", ami arra utal, hogy nem akart az HBO kockáztatni. Persze könnyen lehet, hogy Benioffék se tudnak saját sztorit írni, nem tudom, de Martin helyett elég nehéz. Ha jó, ha nem jó, amiket Martin ír (mert ezen is megoszlanak a vélemények), mindenképpen egyedi stílus.
 • Ender Wiggin
  #6
  Regényforrásból forgatókönyvet írni sokkal könnyebb, mint teljesen saját sztorit kitalálni, még akkor is, ha a karakterek meg az univerzum adottak (volt persze 1-2 karakter, akit nem Martin talált ki és persze sok helyen eltér a sorozat a regényektől). És ezen elvérzett Benioff és Weiss is.
 • wraithLord
  #4
  Viszont a többi szezon jó volt, és azt is ugyanúgy ők csinálták, mint a 2 (vagy egyesek szerint 1) rosszat. Következtetés: lehetséges, hogy nem velük volt a gond...

  (Ők forgatókönyvet írtak a regényből, nem regényt. Nincs regény, a jól bevált Martin csavarok helyett jön a jól bevált hollywoodi hígfos. Mert ugye a többségnek ez is tetszett, ahogy azt várni lehetett.
  Benioffék nem Martinok, nem lehet kockáztatni, hogy majd összekreatívkodnak valamit a stúdiónak. Valami ilyesmi lehetett szerintem.

  Rian Johnson meg biztos jó rendező, de az SW8 szerintem egy jó nagy kalap kaki lett, úgyhogy tényleg "jó hír", hogy az egyetlen trilógiát, ami marad, ő rendezi. De persze nekem aztán tökmindegy...)
 • Ender Wiggin
  #3
  OFF
  A híg fos Disney-agyrémek helyett inkább nézze meg mindenki a Sophie választását (vagy olvassa el). Kiderülne belőle, hogy mit ér a mai filmgyártás, meg olyan nullák oszkárjai, mint pl. J Lawrence.
  Semmit.
 • cateran
  #2
  D&D vagy Rian Johnson? Hmm...Sophie valasztasa...Egyik rosszabb, mint a masik...(Johnson volt az egyetlen, aki a langymeleg szarig benyalt..eredmeny: The Last Jedi....hat kosz, de kosz nem...D&D meg....GoT utolso 2 szezon...ehh....)
 • lonvard
  #1
  Na egy jó hírrel kezdődik a nap. :)