18
  • bigjoe
    Nemrég olvastam egy cikket, hogy az amerikai haidihajókon leszerelik az érintőképernyőket és vissza kerülnek a fizikai gombok/kapcsolók.. A fizikai gombokat nem pótolják az érzékelők, engem nagyon sokszor zavar a telefonon az alsó gombok hiánya is (nem lehet kitapogatni). SZóval hibába jönnek ki baromsággal én nem fogom megvenni .
  • M2 #17
    A címet elolvasva elsőre szkeptikus voltam. De másnap észrevettem, hogy a telefonomon tényleg egy gombbal kevesebb van, jobban megszemlélve pedig azt láttam, hogy már egy másik gomb is kezd halványulni. Harmadnapra az is beolvadt a készülékbe. Egy hét után az utolsó gomb is eltűnt, igy ki se tudom kapcsolni a telefonomat!
    Növesztett viszont plusz kamerákat és van egy olyan érzésem, hogy folyamatosan figyel velük engem...
  • VolJin
    Ezért mondom, hogy visszalépés.
    Beszéd közben a telefonon a fülemről levétel nélkül menet közben tudok hangerőt változtatni, Ehhez képest a fülemtől elvenni és a várják bazzeg állítok a hangerőn, és menüben molyolni, az visszalépés.
    Ez egy kínok között kiizzadt fosch ötlet a kényszeres újításra...
  • quatlander
    Igaz is, nem ingek vagy nadrágok ezek.
    Egyszer már csak az lesz, hogy minden el fog róla tűnni
  • kvp
    A fizikai billentyuzet eltunesere is igaz. De ha van egy ritkan hasznalt funkcio, ami konnyen kivalthato szoftverbol, akkor lehet erdemes kihagyni. Ilyen a hangeroallitas is. Az ember tobb szoveget ir, mint amennyit a hangerot allitja beszelgetes kozben, megsincs meg mar a qwerty gombsor a telefonokon.

Szoval szerintem ha csak ugyanugy lenne allithato a hangero mint a windows-os desktopokon az szinte senkinek nem lenne gond. A skype hasznalatot sem akadalyozza hogy csak egereszessel lehet allitani a hangon.

Ugyanez igaz az unlock-ra is, arra se kell ma mar feltetlen egy dedikalt gomb. Fotozashoz meg annyira sem. A back, home, context menu is eltunt a kepernyorol, pedig eloszor fizikai gombok voltak, aztan erinteserzekeny nyomtatott feluletek, most meg szoftveres gombok es a context helyett task van, a context menu pedig opcionalis lett felul. (nekem meg volt full fizikai qwerty-s, fizikai back, home, context gombos es dpad-es kurzorgombos telefonom korai androiddal)

A hangero most is elerheto a felso lehuzos menubol, szoval az akar eleg is lehet. Hivaskor van meg a mute opcio a zaro kepernyon es barmikor gyorsgombbal a lehuzhato opciok kozott is. Raadasul stock android van a telefonon, gyartoi kiegeszitok nelkul.
  • VolJin
    Nem, a fejhallgatón nincs hangerőgomb, és alapesetben is fejhallgató nélkül használjuk a telefont.
    A fizikai gomb a tapintással egyfajta feedback, a nem tapintható érzékelő pedig az akaratlan vezérlés forrása. Egyszerű visszalépés lenne.
  • kvp
    A legtobb ember tartalmat fogyaszt a telefonjan (a like-olas is az), tehat pont nincs szukseguk a billentyuzetre. Ugyanez igaz a hangero gombra. A headset-en ugyis van, az ido nagyreszeben meg folosleges. Boven eleg ha hivaskor a nemitas a zart kepernyorol is elerheto vagy a telefon leforditasa nemit.
  • tom_pika
    "már a fizikai billentyűzet eltűnése is óriási baromság. "

Nem.
  • M2 #9
    Egykor ezt gondolta egy cég is. Ma már el is tűnt a piacról.
  • M2 #8
    Látatlanban nem alkotnék róla véleményt. Csinálják meg akár többféle megoldással, aztán kipróbálás után meglátjuk mennyire működik a dolog.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Ezt te sem gondolod komolyan!
  • Tikal #6
    igen, ezt igazolja a.... mi is? :D
  • barret
    De legalább kevesebb értékes anyagot kell beépíteni ugye?
  • TokraFan
    Ha kezembe veszem a telefont, honnan fogja tudni az a szenzor, hogy csak pont ott tartom a készüléket és nincs teendője, vagy azért van rajta az ujjam pont a szenzoron, mert pl. hangerőt akarok állítani? Arról nem beszelve, hogy így már emiatt is egy kitapinthatatlan szart kéne keresgélni, ami egyáltalán nem felhasználóbarát megoldás. Mondjuk engem nem érint, de hogy ebből nem lesz siker azt borítékolom.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.10.25. 22:00:09
  • kvp
    A behajlitott kijelzo szenzortombjet hasznalni gombok helyett nem rossz otlet. Olcsobb, egyszerubb, vizallobb. Kulon szenzort berakni viszont tenyleg folosleges pazarlas. A zart allapotu allitas meg csak szoftver kerdese, ha kepes detektalni azt hogy zsebben van, akkor tudja mikor kell allitani es mikor nem.
  • TokraFan
    Már maga az ötlet is izzadtságszagú és természetesen egy óriási marhaság!