8
 • defiant9
  #8
  Én a klasszikus piactérből indulnék ki, a piac tulajdonosának helypénzt kell fizetni, ahhoz neki semmi köze hogy ki mit árul(törvénytelent persze nem lehet). Nem kérhet fix % jutalékot, csak a helyet adja. Illetve a vásárlási tranzakciók után is kaphatna egy fix összeget(a piac infrastruktúrája sem homogén, több vevő jobban terheli). A keresőkben pedig kötelezővé tenném a 'szponzorált' találatok kikapcsolhatóságát. Az hogy ez egy jobb online platform és ezt használják az emberek nem a kereskedők boltját az viszont az ő magánnyomoruk. Ezek a platformok nagyon könnyen vissza tudnak élni az erőfölényükkel, tényleg kell valami korlát.
 • ostoros
  #7
  Ez nem igaz. Az amazon nem csak amcsi árukat árul, ahogy a kínai sem feltétlenül kínait. Ezek kereskedő cégek, nem gyártók.
 • kvp
  #6
  Ha se az USA, se Kina, akkor nem marad aru. Raadasul Kinanak senki nem mer ellent mondani. Meg Nemetorszag is csendben van Hong Kong miatt, mert ha beszol, akkor nincs nemet 5G.
 • ostoros
  #5
  Azt a verziót kifelejtetted, hogy a kínaiakat is kitiltják.
 • kvp
  #4
  Egy nemet birosag nem tud feldarabolni egy amerikai ceget. Sot igazabol a nemetorszagbol torteno kitiltasan es a birsagolason kivul semmit sem tud tenni. Na most ha agyonbirsagoljak akkor valoszinuleg kivonul es jonnek a helyere a kinaiak, persze ha kell akkor 1001 kis ceg formajaban. Ha kitiltjak akkor ugyancsak. Ezen csak bukni tudnak a nemetek. Egyszeruen nehezen tudjak elfogadni, hogy az EU-s kozos piac es a globalis toke koraban egy tagallam birosagai es politikusai nagyon keves befolyassal rendelkeznek a piac alakulasara.

  Talan ha az EU-s minisztertanacs beleallna a problemaba, akkor el lehetne erni valamit (nekik most ott a brexit, az sulyosabb), de amig van egy szolgaltatas, amit az emberek akarnak es nem foglalkoznak a tobbivel, addig az a szolgaltatas lesz piacvezeto. Jelen esetben ez most Nemetorszagban az Amazon lett.
 • Cat #3
  Vagy pedig a netes rendelések terjedésével olyan szinten visszaesik a helyi boltok forgalma, hogy embereket kénytelenek kirúgni, és ez pedig a politikusok ingerküszöbét is elérte.
 • csigafi #2
  Szerintem túl sokat foglalkoznak mostanság az Amazonnal. Szerintem ez azért van mert nem megy már nekik a szekér annyira mint korábban és így hogy hallat magáról még inkább ismerté válik mint eddig. Talán ez az egész csupán csak egy hatalmas reklám a cégnek.
 • gombabácsi
  #1
  szuper, így kína még hamarabb uralja le teljesen a világot. ott ugyanis nem fognak darabolgatni