16
 • kalapos01
  #16
  (Azt kifelejtettem, hogy az is egy sajtóorgánum jellemzője, hogy mit közöl és mit nem, de ez megint nem a közölt anyagok hitelességének kérdése.)

  Nem tudom pontosan, hogy volt a filmben, de az ördög legnagyobb trükkje az volt, hogy elhitette velünk, hogy nem létezik. Ennek inverzeként manapság az kiabálja rá mindenre, hogy féknyúz, aki a legtöbbet hazudja, mert tudja, hogy sokan felülnek mögé, így lehetetlenítve el a hitelesek hitelességét.
 • kalapos01
  #15
  De ez van, ebből is látszik, hogy mennyire hatásos az a taktika, amit egyes politikusok űznek, miszerint a sajtót támadják és hiteltelenítik, hiszen a hiszékenyebbek elhiszik, hogy csak félre akarják vezetni őket - ld. ezeket a távirányított kommenteket. Akinek van esze, annak azért az esetek 90%-ában simán lejön, hogy mikor kamu egy hír, amikor egyoldalú a tájékoztatás
 • kalapos01
  #14
  A hozzád hasonló naiv és hiszékeny, könnyen befolyásolható emberek egyébként mindennek a fertőzői. Az olyanok, akiknek nincs semmilyen információja, csak a gumicsontot lóbálja. Hitelességről csak akkor tudnál nyilatkozni, ha olvasnád ezeket a sajtótermékeket, de nem olvasod. Hitelességről hitelesen akkor nyilatkozhatsz, ha van saját tapasztalatod az ügyben. Neked nincs. Te azt mondod, amit másoktól hallasz vissza. És ez az egyik legjellemzőbb kortünet.

  Válassz ki egy _HÍRT_ az Indexen. Vagy az Origón. Egy hírt. Ami nem vélemény. Szinte biztos, hogy hiteles lesz. Nem az a baj, hogy a hírek nem hitelesek. Ha valami vád érheti a híreket, az az egyoldalú tálalás. Egy hírt is többféleképp lehet megfogalmazni anélkül, hogy a hitelesség csorbulna.

  Onnan lehet tudni, hogy kikre hat az agymosás, akik 5 vagy 10 éve még teljesen másképp beszéltek, azonban egy ideje a politikusok által hangsúlyozott lózungokat visszhangozzák. Akik képesek önállóan gondolkodni, azok nem politikusok által beléjük táplált hívószavakkal érvelnek, hanem sajátokkal.
  Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.10.17. 06:56:50
 • ostoros
  #13
  Azokat sem olvasom. Ezt add össze.
  Lényegtelen információkat minek tömjek az agyamba? Bulvár az egész.
  Az Orbán Viktor azt mondta... stb. stb is bulvár. Lényegtelen.
  A valódi világ az, ami körülvesz. Az, hogy háromszáz kilométerrel arrébb mi történt X Y-al kurvára nem befolyásolja senki életét...

  Ami valóban befolyásolja az ember életét, arról meg a "hírek" nem igazán írnak. 99%-ban értelmetlen híreket olvasni.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.10.16. 20:10:27
 • gombabácsi
  #12
  látom egyre több ember rájön, hogy mindkét politikai oldal hazudik :)
 • Relixo
  #11
  "A legtöbben a TV2 híradójából tájékozódnak "
  Ha ez tényleg így van akkor ez az ország még nagyobb szégyen mint gondoltam....
 • Szefmester
  #10
  Igazad van.. a fészbúk, a 888, az origo, az index mind mind hiteles hírforrás.. :D Ne nevettesd ki magad még jobban.
 • csicso82
  #9
  EZ valami kormánypropaganda reklám? Az RTL Klub MINDEN téren veri a TV2-őt, hébe-hóba egy-két elsősége lehet de csak az csak a véletlen műve lehet.

  Ki kéne mászni O1G seggéből!!
 • Vanek úr
  #8
  Miért? A neten is (meg fb-on is) ott vannak a 888.hu és társai! :p :)
 • ostoros
  #7
  Bocs már, de én nem nézek tévét. Hozzám képest ti mind agymosottak vagytok. :)
 • zetortraktor
  #6
  "mert az RTL-en mi megy? "

  Te tudod? Nézed? Ne mondd.

  Lehet valamelyik csatorna elfogult. Ez egy dolog. Létező. De az elfogultság és a propaganda teljesen más. A hírek elhallgatására gondolok (az a durva, hogy nem csak a hazai kormánypárti botrányok nem léteznek vagy csak hatalmas fáziskéséssel léteznek a kormánymédiában, de hallgatnak még egy olyan bohócelnök baromságairól is, mint Trump, mert... az nekik ártana?), valamint arra, hogy miképp fogalmaznak meg híreket. Ég és föld egy RTL-es (XY kormánypárti ezt meg ezt csinálta) és TV2-es (az a geci, hazug ellenzéki ezt csinálta) tálalás.

  A Fidesz szerintem nagyon jól helyezkedett, amikor a kevésbé tanult réteget állította be magának hátországként, rájuk nagyon jól tud alapozni a nagyon intelligens és tudatos felső 1%.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.10.15. 18:13:26
 • Cyberdog
  #5
  Kormányzati propaganda, rágalomhadjárat és kamuhírek összessége és ezek a tények...

  Mit jelent? Nyugdíjas nosztalgiasihuhú-t. Minden nagyon tökéletes, minden nagyon jó, de leverjük a külső és mind a belső ellenségeinket.
 • benbozso
  #4
  Talán sorozat hiányuk van. Szeretik álomvilágban ringatni magukat. Nem is mint a valóságot bemutató híradóra kell tekinteni rá, hanem mint egy izgalmakkal teli, mindennapos sorozatra, kevés szereplővel :)
 • Szefmester
  #3
  Hát azért a tények elég messze van a tényektől... álhírek és pánikkeltés jobb cím lenne. Volt olyan esemény ahol ott voltam és nagyon nem arról számoltak be. Meg lehet nézni hány rágalmazási pert veszt a tv2 meg az rtl klub.
  Nem mondom hogy az rtl csupa elfogulatlan igazság volna, de ha az arányokat nézzük, akkor nékik még lehet hinni. Marsi Anikónak meg a Gönczi Gábornak már a lélegzetvétele is hazugság... Csoda ha még ki mernek menni az utcára.
 • szlmcl
  #2
  mert az RTL-en mi megy? ráadásul nem csak a híradóban, hanem szinte minden saját gyártású műsorban megjelenik valamilyen formában... még mindig fáj, hogy adót kell nekik is fizetniük...
 • ntex
  #1
  Elég szomorú hogy ennyien nincsenek tisztában azzal hogy politikai agymosás megy a TV2-n...