305
Red Dead Redemption 2
 • lonvard
  #305
  :D
 • lonvard
  #304
  Pontosan. Ha nincs benne séta, az már kérdéseket vet fel, hogy mire számíthatok még, ha ennyire nem voltak képesek. Már amellett, hogy konkrétan nem tudok sétálni, és bugyuta az egész. Az is gáz amikor túl lassú a séta. Star Citizenben például ezt tökéletesen megcsinálták. Egérgörgővel lehet sebességet váltani, a séta sebességét is szabályozhatjuk.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.20. 13:01:16
 • mike01010101
  #303
  Igy vagyok én, ha egy nyiltvilagu játékban nem lehet sétalni csak futni, már hagyom is. Elvész a beleélés ami nálam a legfontosabb szempont.
 • Montanosz
  #302
  detto
  bár szerintem a rekordot én tartom e tekintetben mert 1996ban kezdtem el a Stalingradot-ot , pc-n most meg telon emulátorral tolom és még mindig nem játszottam ki :-D de remek izgalom egy ellenlökést kidolgozni és végrehajtani bő félorát áldozva a véges szabadidőmből
 • Madi92
  #301
  Ja napi 11 órát dolgozom, este hazamegyek azt pl ha épp witcher3azni van kedvem van hogy 2-3 óra alatt 1-2 mellékküldi közte meg sétálgatás ide-oda. Minek sietni? :D
  Nettó hülyeség hogy jaj aki így játszik nincs élete..
  Ha nem is dolgozom max este szoktam leülni pár órára és nem bánom ha csak sétálgatás a nagy része, ha már ennyire ki van dolgozva.
  Még csak most értem novigradba, minek sietni?
  Ezután jön kingdome come, aztán Rdr2. Ez kb 2 év nekem. :D
  Mondjuk én olyan vagyok ha egy játékban nem lehet sétálni már kuka nekem. Pl ott van a Controll, tök hülyén néz ki hogy rohangál a karakter mindig, nem is érdekelt így. Kinek mi a fontos.
  Szerintem Rdr2ben teljesen el fogok veszni. :D
 • lonvard
  #300
  Igen tehát van különbség munka utáni kikapcsolódás, és munka helyetti kikapcsolódás közt. Vannak olyan összetettebb és/vagy lassabb játékok, amik nem alkalmasak az előbbi igény kiszolgálására. Egyáltalán ha egy játékban már komolyabban végig kell gondolni egy következő lépést, az már nem ideális, ha munka után akarunk vele játszani.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.20. 11:04:06
 • caps lock
  #299
  Épp azt mondom hogy nem szívesen használok gyorsutazást, viszont ha túl nagy a térkép akkor bizony elég időrabló a hagyományos mód. Ha este leülök két órát játszani akkor nem akarom hogy a fele haszontalan poroszkálással teljen. Az ember akcióra vágyik, pörgésre, kihívásra, ingerekre. A nyitott világ hátránya hogy lassítja a játékmenetet, jobb szeretem a semi-open world megoldásokat ahol lazán összekapcsolódó kisebb zónákat kapunk, így nagyobb figyelmet kaphat a történet. Az Odysseyt nem véletlenül hoztam fel mint negatív példát, ott egyértelműen túlzásba estek, nekem már London a Syndicatben is az ingerküszöböm felett volt.
 • fazerus
  #298
  Beteg vagy ..
 • jarlaxxe
  #297
  Igen, kilógsz a sorból, aki ide jár az minimum napi 8 órát játszik és egyébként a naplemente szebb virtuálisan mind a valóságban, legalábbis a gamerek ezt mondják...
 • wedge31
  #296
  Annak valszeg nincs saját élete aki ilyen idöhúzó dolgokal tölti az idejét, én örülök ha van egy-két órám egy nap játékra azt nagyon nem virtuális séta lovaglásra, naplemente bámulásra meg szarásra szánom, de olvasva ezt a topikot biztos én vagyok a hülye.
 • lonvard
  #295
  Na látod pl. Kingdom Come-ban van klozett, és szeretek ráülni. Ha játék közben szarnom kell, akkor leülök a karakterrel a klozettre, én meg kimegyek a sajátra. :)
 • lonvard
  #294
  Az utazás csak egy dolog. Azt is lehet lassan és gyorsan, de a kényelmes nézelődés az mindenhez jól jön. Városban, erdőben, nyomokat követve, mindenhol jól jön hogy lelassítasz, meg-megállsz a lóval, körülnézel, fülelsz, ésatöbbi.
 • jarlaxxe
  #293
  Ez természetes , én még szarni is eljárok egy bokorba és minden harc elött bemutatkozom majd meghajlok és eltemetem a holtakat majd értesitem a családjukat a halálukról és besegitek a temetésbe a halotti tort pedig saját kezüleg készitem el, fontos dolog, hogy egy játékban is etikusan és élethűen viselkedjek... :)
 • Madi92
  #292
  Hát én meg Witchert is full lassan, moddokkal realisztikusabbá téve játszom. :D
  Potikhoz tűzet kell rakni, meg kell mindegyikhez valami növény minden alkalommal, kb mint az első részben. Meg sok helyre simán galoppozva megyek lóval, illetve Geráltal is csak fight közben futok. :D
  Lassabb a játékélmény, de nekem így a teljes.
 • jarlaxxe
  #291
  Konzolon toltam egy keveset és nem emlékszem ilyen ficsöre, igaz nem is kerestem, nem poroszkáltam a lóval mert az olyan mintha gyalog futna a karakter, lóval vágtatni szoktam minden játékban.
  Automata útvonal követés az van és az jó dolog.
 • Voltan
  #290
  Ilyen nézelődős opció van a RDR2-ben, be kell kapcsolni a kamera módot, és a ló magától követi az utakat, és eltalál a célpontig. A ló sebességét is változtathatod közben, szóval nézelődhetsz kedvedre. PS4-en így van, gondolom, PC-n is lesz.
  Van fast travel lehetőség is, de korlátozott kissé - postakocsi, vonat, és általában egyirányú. Lehet, hogy ezt majd kicsit fejlesztik a megjelenésig.
 • Voltan
  #289
  Az AC Odissey óriási térképpel operál, de fast travel van benne, szinte az elejétől, és elég sűrűn vannak a pontok, szóval ott a fárasztó utazgatás szerintem abszolút nem probléma.
 • lonvard
  #288
  Az átlag galoppozás közbeni nézelődés szerintem teljesen alap kellene legyen. Majd figyeld meg, hogy ebbe a játékba belerakták. :)
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.19. 23:20:29
 • Montanosz
  #287
  egyértelmúen ha kingdom come nyomdokaiba lép, annál meg ez a játék ahol tényleg bele lehet élni, a skayrim meg witcher a fantasy világával nem jön be annyira hangulatilag sem
 • jarlaxxe
  #286
  Valszeg inkább azért nem gondoltak rá mert két kézen meg lehet számolni hány embernek hiányzik ez a teljesen felesleges ficsör, ha lassú lépegetés közben nézelödni akar az ember akkor gyalog megy...
 • lonvard
  #285
  Persze, az már majdnem jó volna, de azt nem arra találták ki, hogy élvezzük az utazást, hanem hogy legyen egy ilyen könnyített lovaglás. Vágtat közben. Tehát ha élvezni szeretném a tájat, akkor nem egy vágató lóról szeretném, lobogó hajjal, ráadásul kötött pályán. Azt felejtették el belerakni, hogy normál tempóban caplatok a lóval, és kényelmesen nézelődöm jobbra-balra. Megcsinálták a gyönyörű környezetet, de utazás közben nem lehet normálisan nézelődni, mert egyszerre kell nyomni a W-t, meg ellentartani hogy miközben egérrel balra nézek, ne forduljon a ló is. Tényleg már csak annyi kellett volna, hogy a jobb egér gomb az a free look. Nyomom a tetü W-t, csak nézelődhessek legalább. Nem sajnos. Szinte látom magam előtt a kocka programozót, hogy mindenre gondolt miközben tervezte a lovazást, csak arra nem, hogy szeretnénk nézelődni is közben. Ja mer koppintotta egy az egyben az Assassin's Creed lovazását, és ha abban nem lehet (mer abba se lehet), akkor biztos nem is kell. :D
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.19. 22:32:14
 • mike01010101
  #284
  Megvan, elkezdtem, de aztán félretettem. Majd egyszer talán végigtolom.
 • Madi92
  #283
  Én ugyan nem próbáltam, de úgy összességében jókat hallottam róla.


  Utoljára szerkesztette: Madi92, 2019.10.19. 18:54:34
 • Madi92
  #282
  Azt ugye tudod, hogy W3-ban shiftel követi az utat és lehet közben így nézelődni? : )
  Nem tökéletes, de azért nem is rossz, én pl nem használtam még benne gyors-utazást.
 • lonvard
  #281
  Most így hirtelen a The Long Darkot tudnám mondani. Nem pontosan az amit te szeretnél, mer az majd a Star Citizen lesz :D, de ebben a játékban az hogy egyik régióból a másikba elcaplass, hosszú órák készülődése. Tulajdonképpen az a játék, hogy felkészülsz az útra. Mert mínusz fokok vannak és kell ruházat, mert felszerelés kell, és ezeket össze kell szedni, javítani, varrni, sütni.
 • mike01010101
  #280
  Én meg úgy vagyok vele, hogy egy világ sem elég nagy. Szeretnék egyszer egy olyan játékot, ahogy tényleg súlya van a távolságnak, ahol maga az utazás is egy kaland, felkészülést igényel stb. főleg olyan szerepjátékoknál ahol evés, ivás stb van. A State of decay 2-nél kifejezetten élveztem, hogy mikor elindultam távolabbi pontokra akkor bekészítettem még egy kanna benzint a csomagtartóba, autójavító szettet, tartalék fegyvert, pedig ott sajnos nem volt hatalmas egyik térkép sem, de a kocsi sokat evett, rongálódott, volt egy kis utazás élmény.
 • caps lock
  #279
  Szeretem a nyílt világot a beleélés miatt, jó érzés tudni hogy a távoli tájak nemcsak látványelem hanem ténylegesen oda tudok menni. Jó ez a szabadság. Viszont az se jó ha túl nagy a térkép, lásd AC Odyssey ahol rengeteg időt elvesz az utazás. A Witcher még oké volt ilyen téren, kivéve Skelligét, ami már tök felesleges volt szerintem. A gyorsutazást nem szívesen használom, mert az élményhez tartozik hogy benne vagy a játék világában és alkalmazkodsz a közlekedési lehetőségekhez. Sok múlik a környezeten, ha szép tájakon visz az út akkor nem zavar mennyi időbe telik.
 • lonvard
  #278
  Kingdom Come-ban hardcore-on tolva nincs gyorsutazás, és nem okozott problémát. Belső nézetből olyan volt, mintha ott lennék, természetesnek vettem, hogy vannak távolságok. Witcher 3-ban ez már szenvedős volt, ott aztán eszembe nem jutott, hogy végiggaloppozom a térképen. Mert abban el van baszva az élmény a W- nyomogatásával, hogy nem lehet nyugisan körbetekinteni, mer fordul a ló is, szóval az úton kell tartani de nyomni közben a W-t, ráadásul külső nézet, ami még egy fokot ront a beleélésen. Tehát én azt mondom, hogy nem önmagában az utazás unalmas, mert pl. ha lemegyek boltba, vagy el kell utaznom valahova, az sem önmagában unalmas. Nem szoktam gyaloglás közben unni magam. Szóval a hosszútávú utazás is csak egy játékelem, amit tudni kell összerakni.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.19. 13:00:04
 • Ironman2
  #277
  A privat session kb. ugyanaz mintha a barátokkal nyomulnátok,olyan lehetőség viszont van a GTA5-ben!
 • Plata
  #276
  Ma én is megvettem.
  Dobozosan szerettem volna.
  De sokan mondják hogy nem lesz vagy soká.
  Inkább megvettem.
  Bullyt és L.A.Noir-t kértem hozzá.
 • gregoryan
  #275
  Nekem valamiért a komplett single végigjátszás alatt nem jött ez elő, pedig nem ültem keveset lovon...
  szerintem baromi jó, mondjuk ott mindig bele akadtam ebbe abba.. 1-2 bajba jutott emberbe, egy Hideout-ba, egy mellékküldibe, egy legendary vadászatba stb..
  szóval az speciel abszolut elvitte NÁLAM hangsúlyozom .. a hátán ezt a monoton dolgot. És ugye ott volt a táj, ahogy változik, ahogy jön egy vihar, ahogy jön egy postakocsi, amit nem lehet futtára engedni.. hisz lehet hogy Salamon Király ül rajta :)))
  a Szépsége, a bármit megtehetsz-ben rejlik..
  aztán hallom, hogy pöfög a vonat a közelben.. egyből dollár-jelek jelentek meg a szemem előtt.. és még lehetne sorolni...

 • PiszkosFred
  #274
  Az nem gond, hozzászoktam az Atlasban ehhez :D Pl. nyersanyagra van szükségem mondjuk egy kék/lila recepthez és emiatt 4-5 gridet/szervert kell hajóznom, mert csak ott lehet olyat bányászni. Kihajózok a dokkból, szétosztom a legénységet, beállítom nagyjából megfelelő irányba a hajót (elkerülve a szigeteket és a zátonyokat), vitorlák fel és hajrá - majd ránézek egy óra múlva, hogy merre járok, odaértem e már (vagy ha megtámad egy-egy falka SotD vagy jön egy ciklon). Eleinte nyilván végignézted az utazást, halásztál közben, összeszedted a tengeri lootot, de egy idő után ez a monoton utazás baromi unalmas lett, majd jött a "baszki, bele sem kezdek".

  Vagy anno a FO3/FNV/Skyrim/FO4-et is sokszor úgy játszottam, hogy a fast travelt nem használtam, hanem végigmentem a vidéken akár huszadjára is. Egy idő után csukott szemmel járva is előre köszöntem az adott npcnek, vagy útjelző oszlopnak :) De ott volt választásom, ha esetleg meguntam a magam által felállított szabályt akkor jött az "ugrás".

  Itt nagyon kíváncsi vagyok az általatok leírt unalmas lovagolásokra. Az első időszakban biztos, hogy élvezni fogom, a kérdés csak az, hogy meddig tart ki ez és mikortól lesz megint "meh, megint olyan kurva messze kell menni?". :)
 • Voltan
  #273
  Dettó, rengeteget krúzoltam én is csak úgy a városban
 • gregoryan
  #272
  Bárcsak látnék tücsköket párzódni :))
  mi másra vágyhat az ember :)

  cool lesz az fix..
 • lonvard
  #271
  Ha nem kell nyomni folyamatosan a W-t lovagláskor (márpedig megállapodtunk abban, hogy nem kell), akkor tök jó kis bealvós lovaglásaink lehetnek majd mikor átkelünk a prérin. Egy darabig nézelődünk, aztán mint a kovbojok, elalszunk a nyeregben. :)
 • Caliph
  #270
  ó én a gtaban is szokszor csapattam kabrióval csak úgy vagy kimentem megnézni egy napfelkeltét a tengerpartra
 • jarlaxxe
  #269
  Nyugdijas lassú folyású játék, órákig lehet és kell lovagolni egyig helyröl a másikra közbe lehet csodálni a nap mozgását a fű hullámzását a hó esését, tücskök párzását, stb aki fogékony az ilyesmire az imádni fogja, mindenki más már nem annyira.
 • Voltan
  #268
  Hát nézd, én is beletettem vagy 50 órát PS4-en, és nagyon-nagyon szeretem ezt a játékot, alig várom a pc-s megjelenést.
  Nem hiba nélküli a játék (ezekből lehet, hogy most majd kijavítanak ezt-azt), és lehet, hogy nem mindenkinek való, kétségtelen, hogy nem egy pörgős Doom-klón (amivel amúgy szintén nincs baj).

  Én hihetetlenül élveztem, rengeteget csámborogtam csak úgy a térképen, eszméletlenül igényes játék, tényleg álleejtős.

  És mint mondtam, alig várom, hogy toljam PC-n, több, mint 50 óra után is.

  Szóval kinek a pap, kinek a papné.
 • drop
  #267
  vigyáz mert azt mondják hogy konzolnál nincs jobb grafika PC nek vége XDXD
 • gregoryan
  #266
  Azért ezek a Features ek nem lesznek rosszak PC-n:

  increased draw distances,
  improved shadows and lighting,
  new grass and fur textures,
  complemented by a host of exciting new content additions for the game’s Story Mode