8
  • NEXUS6
    #8
    Valójában megvan a technológia, hogy ilyen telefont csináljunk és a kényszerűségből alkalmazott, mára általánosan elterjedt védőtokokat elhagyhassuk. Csak épp marha drága.
    Átlátszó alumínium
    Wiki
    Amúgy egy Star Trek mozifilmből jött az ötlet. XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.09.27. 07:00:28
  • kvp
    #7
    A minimalista, minel kevesebb alkatreszt tartalmazo telefon az kb. az, hogy van egy szep nagy erinteserzekeny kijelzo az egyik oldalon, mikrofon es hangszoro az also elen, masik hangszoro a felso elen, erinteserzekeny feluletek a ket oldalon vegig a nyomogombok helyett es egy kamera/vaku csoport meg egy kisebb kijelzo a masik oldalon. Opcionalisan tolto (usb) es headset csatlakozok alul/felul (nemkivant torlendo).

    Igy kapunk egy fizikai nyomogomboktol mentes telefont, aminek az egyik kijelzoje hasznalhato filmnezesre (vizszintesbe elforgatva ugyebar sztereo hangszoink vannak), netezesre es persze telefonalaskor, mig a masik kijelzo selfie modban es videotelefonalaskor mukodik. Meg ha kijelzovel lefele forditottak az asztalon, akkor ezen johetnek fel az ertesitesek.

    Na most ha a keszulek maga utesallo (a ket kijelzo is), akkor sok baja nem lehet tok nelkul sem, mindenesetre konnyebb vizallora megcsinalni mint a mozgo kameras valtozatokat, raadasul sokkal olcsobb es egyszerubb egy extra kijelzot berakni hatulra mint szorakozni a mozgo mechanikakkal.

    A cikkben emlitett design az altalam leirt alap modell, megoldva a korbeero kijelzovel, ami egyik oldalon rahajlik a keretre, a masik oldalon korbe is megy rajta a hatlapra. Ezzel egyetlen nagyobb kijelzo van rahajtogatva a keszulekre, azaz csak 1 kijelzo kell, 1 felokositott erintes driver-rel, virtualis gombokkal az eleken (hello jobb es balkezes mod!) es maris megfeleztek a mar amugy is olcso kijelzo kiadasokat. Tehat nem bug, nem feature, sporolas csak cool modon.
  • M2 #6
    Elég csak az egyik oldalára kamerákat tenni.
  • VolJin
    #5
    Nem látom a praktikumot benne...
  • NEXUS6
    #4
    Télleg jól néz ki.
    Csak millen tokba rakod, hogy 1 hónap alatt ne nézzen ki úgy mintha átment volna rajta egy szovjet harckocsi ezred (ujjlenyomat + karc + betörések)? XD
    Ha meg tokba rakod, akkor nem látszik a csilivili kialakítás.

    Aztán hol lesz érintés érzékeny? Csak az előlapon? A széleken is, meg a hátoldalon is? Na akkor hogy nyomogatod, ha csak kézbe veszed, összevissza mindent feldob. Agyhalál. Ha meg nem, akkor a kezedben tartva pont annyit ér, mintha nem is lenne körbeburkolva csicsás kijelzővel.

    Elsőre valóban jó ötletnek tűnik, de még a becsukható kijelzőnél is kevésbé praktikus, ha belegondolsz.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.09.26. 00:01:26
  • M2 #3
    A hajlítgatható telefonok egyáltalán nem érdekelnek, de ezzel viszont engem kilóra megvettek! Sokkal jobb irány.
  • lac coo
    #2
    No ez valóban jól néz ki !!
  • gombabácsi
    #1
    ürmeghodiccsa