13
 • zola2000
  #13
  "egyes országokba beutazva elkérik a felhő-hozzáférések jelszavait"

  Tudsz linket adni, ezt már mintha olvastam volna valahol, csak nem tudom elképzelni hogy van épeszű ember aki ilyen helyzetben csak úgy megadja...

  (ha van ilyen és a legtöbb ember tényleg csak úgy megadja, akkor "az emberiség megérett a pusztulásra" szintű véleményem van a dologról, kinek nincsenek családi képei/cikis dolgai amit nem szivesen adna ki idegennek? )
 • end3
  #12
  +1 - Úgy gondolom, ez így lenne helyes legtöbb hozzám is hasonló "röghöz kötöttnek". Persze aki repülőn és hotelekben tölti a fél életét... - Viszont, ha már fejlesztik a mobil-eszközöket, egyre nagyobb beépített tárhely, stb. Minden állandóan velünk lehet.., ja, hogy nem tudunk eléggé vigyázni a saját tulajdonú eszközeinkre? Ok, akkor kell a szinkron biztonsága. (De milyen képet vág az ember, amikor egyes országokba beutazva elkérik a felhő-hozzáférések jelszavait, és login-ol a titkosszolgálat tök idegen alkalmazottja akár több személyes fiókjába..?)
 • 74auriga
  #11
  "nagy mértékben a Fotók az, ami igazán pótolhatatlan. Google ingyen eltárolja az összes fotódat és videódat a felhőben, mindezt automatikusan teszi, ha van wifi kapcsolat."
  Már ha be van kapcsolva a wi-fi és engedélyezve van a feltöltés. Egyáltalán nincs szükségem arra, hogy bármerre is járok, talál egy gyenge kis jelet, akkor álljon neki töltögetni.
  Telefonnal gyakorlatilag nem fényképezek és nem videózok. Inkább céleszközt használok ezekre. Ami képem van az bőven (20-30 darab) elfér a telefonon is.
  Amennyi képem és videóm van azt mindet PC-én és külső vinyókon tárolom, nem felhőben. Nagyon sok tárhely kellene ahhoz.
 • ostoros
  #10
  Bírom, amikor a szabad piacról hablatyolnak... Meg a versenysemlegességről...
 • _svd_
  #9
  "A kerdes inkabb az, hogy lesz-e akkora piaci ereje a huawei-nek, hogy a fuggetlen szoftverfejesztok hozzajuk is feltoltsek a szoftvereiket a google, az apple, meg az amazon app. store-ok mellett?"

  A válasz egyszerű. Aki a Huawei piacára tesz fel appot, az nagyot kockáztat. Ha kiderül, azonnal kidobják az Google, Apple, Amazon, Microsoft, ... piactereiről.
  Az embargó eddig is és most is mindenkire vonatkozik. Aki embargót sért, az maga is az embargó hatálya alá kerül. Vajon melyik cég vagy magánszemély fog kockáztatni?
 • zola2000
  #8
  Inkább az a kérdés, hogy alapból nem lehet Huawei telefonon Google software, de vajon arról is le vannak tiltva az amerikai cégek hogy app gallerybe feltöltsék appjaikat? Ha nem, akkor fel fogják, hogy ne veszítsenek felhasználókat (mert pénz)
 • ostoros
  #7
  Dehát Kínában nem is menő a gúúgli....
 • zola2000
  #6
  A Samsung azért bukta mert nem állt be a cég összes telefonja a bada mögé, csak mellékesen futtatták.

  Ráadásul ez ugyanúgy Android.

  Meglátjuk mi lesz, "ami nem öl meg az megerősít" ahogy a mondás tartja...
 • dyra
  #5
  A hazai piacon sikerül megkapaszkodniuk az jó kiindulás lehet a világba. De a Google alapszolgáltatásait nehéz lesz pótolniuk.
 • lac coo
  #4
  Nem. ennyi. Ha nincs google, akkor kuka . ezt még a Samsung is bebukta a Bada rendszerével....
 • end3
  #3
  "Google ingyen eltárolja" - Na ez a baj, ez a felfogás.. Még hogy ingyen!. - (Én magam is tudok bármikor saját eszközről saját eszközre menteni. Nem pilótavizsgás.) És egyáltalán nem komálnám, hogy a tudomásom nélkül a háttérben szinkronizáljon. A teló tárhelye nálam lassan kb. 6000 képet, videót tárol, (kb. 20 GB) felesleges lenne ezeket wi-fi-n v. mobilneten keresztül hívogatni. 5 évig az előző telefonomon is elvoltak. (Még a wi-fi is akkor jöhet, ha bekapcsolom, alapesetben le van tiltva, és az alkalmazásoknak sem engedélyezem a bekapcsolását.) A G. Drive szóba sem jöhet, annál is inkább mert "ingyenesen" kevés lenne. - Tehát, vannak akinek kifejezetten tetszik a "G.-mentes" telefon. (Hogy helyette van kínai "felhő" az tudható, de jelenleg jó "messze van" az átlag magyar telefonvásárló felhasználói érdekeinek "ekézésétől". És kép oda sem mehet.)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2019.09.23. 16:10:46
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #2
  "Szoval igen, a google kivalthato"
  Ez így nem tudom mennyire reális. Itt elsősorban a felhőszolgáltatások kiváltásával van a baj. Kisebb mértékben a Drive és nagy mértékben a Fotók az, ami igazán pótolhatatlan. Google ingyen eltárolja az összes fotódat és videódat a felhőben, mindezt automatikusan teszi, ha van wifi kapcsolat. Amazonnak csak tartalomfogyasztó táblagépe van, nincs szükség ezekre, de egy telefonon alapvető.
  Szerintem Huawei is csak időt húz ezzel, bízik abban, hogy Google-nek sikerül kilobbiznia valamit, vagy esetleg hátha egy kormányváltásig túlélnek valahogy (amire sajnos annyira nem nagy az esély)
  Szerintem a piaci ereje biztosan nem elég nagy, hogy ez hosszútávon tartható legyen.  Átlagfelhasználónak már a Chrome-ba mentett jelszavak és űrlapkitöltések hiánya is "deal-breaker" lehet. Amit a beágyazott Chrome-ról írsz, az tuti nem járható út.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2019.09.23. 10:43:44
 • kvp
  #1
  A kerdes inkabb az, hogy lesz-e akkora piaci ereje a huawei-nek, hogy a fuggetlen szoftverfejesztok hozzajuk is feltoltsek a szoftvereiket a google, az apple, meg az amazon app. store-ok mellett? Ha a valasz igen, akkor a cegnek csak a google szoftverei helyett kell alternativat nyujtania, tehat joreszt egy youtube, egy gmail, meg egy google klienst. Ebbol a gmail-t is kezelo levelezoszoftver nem kihivas, a google kereso alkalmazas helyett a mobilos weboldal meg jobb is, marad a youtube. Itt valoszinuleg csak az drm nelkuli tartalmakat tudjak megjeleniteni 3rd party klienssel, a tobbit csak webes modban. Persze semmi nem tiltja, hogy beagyazzak a chrome-ot drm-es tartalmakhoz a sajat kliensukbe.

  Szoval igen, a google kivalthato ha a tobbi szoftvergyarto belemegy, lasd amazon fele app. store.