17
 • passatgt
  #17
  Szerintem nem gyenge időt adnak meg, hanem reálisat :) A 18 óra aktív használatra vonatkozik: https://www.apple.com/watch/battery/
 • StoneCold7
  #16
  Pedig, ha megnézzük mik azok amiket az androidosok "körbenyalnak" akkor pont, hogy nem...
  Bár én nem védem egyik tábort se, mert ezek csak szaros telefonok mocskosul drágán.
 • dyra
  #15
  Pont az hiányolják amit te is. Ezért kell innováció de nincs. Egy olyan dolgot akarsz az embereken számon kérni amire ők maguk is vágynak ami kiváltja azt az érzést, hogy húúú ez nekem most kell. Na ilyet nem tud jó ideje felmutatni az Apple. Nagyon jó telcsik de igazából egy iPhone 8-as vagy akár egy 7-el is ugyanazt kapod. Leszámítva, hogy hardveresen butább amit az emberek 90% használat közben totál nem fog észre venni.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.09.12. 10:35:44
 • NEXUS6
  #14
  Bocs, akkor az üzemidőre, ami nyilván nem egy egzakt dolog, emberttől, használati módtól függ, valamiért nagyon gyenge időket adnak az Apple esetén. Jogos, mert ha estére, BT-t mindent kikapcsolnék Galaxy Watch-csal is kijönne az 5 nap is talán, de mindent bekapcsolva, használva gyak pár óra alatt elfüstöli az akksit.
 • M2 #13
  Még egyik gyártónak sincs kijelző _ mögötti_ selfie kamerája. Az iPhone esetében meg ráadásul nem csak egy kamera van ott, hanem egy egész sor alkatrész, például a FaceID-hoz.
 • Palinko
  #12
  Kijelző alatti selfie kamera pl, sokkal jobban nézne ki mint a béna notch
 • passatgt
  #11
  Nálam is pont ezek az értékek vannak, series 3-al
 • M2 #10
  Nyugodj meg, ha majd a többi okosóra is annyi dolgot fog tudni és ugyanazzal a korrekt módszerrel mérik, akkor azoknál is 18 órás üzemidő fog kijönni.

  Mindez igaz lesz addig, amíg nem találnak fel sokkal fejlettebb akkumulátorokat óra méretben.

  Egyébként a gyakorlati használat során az Apple Watch 4 Wifis verzió is 2-3 napot bír egy töltéssel. Én reggel veszem fel 100% szintnél és estére 60-70% között van jellemzően, mikor töltőre teszem.
 • NEXUS6
  #9
  Az Apple Watch 5 még mindig 18 órás üzemidővel szenved, szégyen! Nem tudom hogy végül ki lehet-e majd kapcsolni az always on funkciót a kijelzőre, de kb ez a fő felelős a rövid üzemidőért. Óránál az LCD transzreflektív kijelző lenne az észszerű, de ezt ugye még a nagy gyártók közül is kevesen használják. Nyilván a Samu is az OLED-ben utazik, de az ő óráik legalább 2-4 napot azért kibírnak, mert alap esetben teljesen kikapcsol a kijelző.

  Ha már felmerült a kérdés, mi lenne telónál valami igazi technikai innováció? Hát pl. az összehajtható kijelző, ugyanis bizonyos kialakításnál praktikus lehet. Egyelőre még senki nem tudta használható formába önteni, de látva, hogy az Apple a csúcs (árú) készülékeinél sem tudnak elszakadni teljesen a LCD-től, igazi technikai innovációt a cégtől teló műfajban senki ne várjon.
 • CairoJack
  #8
  Én utálom az apple-t, de aki az innovációt hiányolja, meg tud nevezni akár csak egyetlen egy olyan innovatív dolgot, amit még bele lehet tenni telefonba (és értelme is van)??
  Az utolsó igazi újítás a mobiltelefon iparban az pont az apple által behozott biometrikus azonosítás volt, a touch ID. Azóta mindenki - őket is beleértve - csak a meglévő dolgokat fejlesztgeti, újdonság nincs. De kb. azért, mert már nem lehet mit beletenni.
 • NEOreg3
  #7
  és 1000 dolláros telefontartó állványt lehet venni hozzá?
  Utoljára szerkesztette: NEOreg3, 2019.09.11. 13:02:39
 • M2 #6
  Én a helyedben 4S-ről még újabb 6 évig nem váltanék. Minek?
  A 6S már méretben túl nagy és az igényeid alapján ugyanazt tudja, mint a 4S.
 • Dynamic
  #5
  Unalmas ez az állandó Jobs ajnározás. Manapság Jobs is ugyanitt tartana, csak a ugye a "csúcson hagyta abba", amikor még teljesen új volt ez a terület és volt lehetőség az innovációra. Komolyan azt gondolod, hogy az exponenciális növekedés tartható? Mások vajon miért nem tudnak valami forradalmi ötlettel előállni? Kb. mindenki a hardvert izmosítja, aztán itt meg is reked a dolog.

  "Most komolyan, aki profi fotót akar vegyen egy profi fényképezőképet."

  Fordítva ülsz a lovon. Nem azért veszek a telefont, mert profi fotós akarok lenni, hanem ha már mindig kéznél van a telefonom, tudjon "profi" fotókat.
 • ktamas74
  #4
  Annak ellenére, hogy nem vagyok fanboy, lassan 6 éve használok egy 4S-t gyári akksival (ha meghal, akkor egy 6s a kiszemelt utód). Viszont azt kell mondjam, hogy ez már a lejtmenet. Ugyanaz a szappantartó dizájn, minimálisan hasznos fejlesztések (legalábbis számomra)...3 kamera? Most komolyan, aki profi fotót akar vegyen egy profi fényképezőképet...Jobs forog a sírjában..
  Utoljára szerkesztette: ktamas74, 2019.09.11. 11:03:17
 • M2 #3
  Na azért lássuk be, hogy ha megjelenne az iPhone 11 Pro képességeivel egy Androidos telefon, akkor az Androidos fan-tábor minden nap bő nyállal körbenyalná a kinyomtatott specifikációs listáját.

  Csak mint tudjuk létezik az a bizonyos alap emberi tulajdonság, az irigység.
 • dyra
  #2
  kifújtak az ötletekből. A szokásos vas "update" és annyi.
 • gombabácsi
  #1
  nagyon durva tech fejlesztések!
  XD