5
 • Szefmester
  #5
  Az, hogy hivatalos W40k játék lett volna nem hallottam, de a perekre emlékszem. Nem is kevés egység maradt a játékban ami csak minimálisan változott meg hogy ne veszítsék el a pert. Mint pl a Marine-ok sisakjai letek szkafanderszerűek. Az elda - protoss, tyranida - zerg, space marine - human vonal egyben bennmaradt.

  De asszem a blizzard a terran (goliath) lépegetővel is beszopta mert az meg a battletech madcatre hasonlított csúnyán.

  Nyugodtan ki lehet jelenteni hogy a bli$$ard a rock and roll racing óta csak az overwatchban alkotott újat. Bár szerintem onnan is találhatunk másolatokat.
  A blackthorne mutatott újat, véres is volt, tökös is volt a karakter. A lost vikings nagyot újított hogy a 3 karakter képessége eltért és így kellett ügyeskedni. A rock and roll racing volt az elso izometrikus autós lövöldözős scifi cucc. A warcraft már sok ötletet szerzett a tolkieni világból, miközben a dune 2 játékmenetetét vitte tovább.. A starcraft az ugye tisztán ripoff, a diablo mintha újított volna (nem rémlik a diablonál korábbi konkurens, bezzeg utána...), mert annyira hekkenszless nem volt egykarakteres és felülnézetes és real time... de a világa elég sablonos volt annak is.
 • Prof William
  #4
  Manapság ha elég költségvetést kapnak, akkor már sorozat is nézhet ki lazán úgy mint egy film. Erre a Trónok Harca az egyik példa de pl az új Star Trek is komoly volt ilyen téren, de pl a hamarosan jövő Mandalorian is durva lesz.

  Szóval csak pénzkérdés az egész. Ha pl a Netflix, vagy az Amazon lehetőséget lát a dologban akkor lesz pénz dögivel.

  Ha jól rémlik az első Eisenhorn könyvben még nincsenek annyira meredek dolgok. Ott még többnyire, nyomozgatás, politika + ármánykodások vannak. A végére azt hiszem feltűnik 1 Space Marine -is + van egy komolyabb hirig is de szerintem ki lehet hozni normális költségvetéssel főleg hogy a CGI (Űrjelenetek, városok) már nem olyan drága manapság.

  Az Eisenhorn + Ravenor azért jó mert szinte tökéletes bevezető a W40K világába. Nem kezd nagyszabású dolgokkal, nincsenek benne giganikus űrcsaták, Xenók + Tyranidák stb hanem egy "átlag" nyomozós szállal indul, ami fejezetről fejezetre egyre többet mutat meg nekünk a W40K világából. A végére pedig már megláthatjuk az első Xenókat és persze Space Marineokat is.
 • wraithLord
  #3
  Igen, végül is az a legvalószínűbb, hogy az elején nem lesz benne semmi extra, aztán ha befut, akkor lesz pénz megcsinálni bármit.

  (A GoT az akkor kezdett a látványra meg a krícsörökre építeni, amikor kezdett elfogyni Martin sztorija, szóval szerintem az egy többé-kevésbé véletlen egybeesés, hogy pénz is volt és CGI orgia is lett. Az sosem a fantasy-ról szólt elsősorban.)

  Nem valami olyasmi volt, hogy a Starcraft W40k játéknak indult, aztán mégsem kapták meg a jogokat, vagy nem tudom, és azért lett belőle egy - jó közelítéssel - W40k ripoff? Mintha halványan ilyesmi rémlene még 20 évvel ezelőttről.
 • Szefmester
  #2
  Remélem nem teljesen CGI-vel, hanem inkább úgy ahogy a Harry Potter oldotta meg a nagyokat, vagy ahogy a gyűrűk urában a hobbitokat. Még talán így lenne a legolcsóbb/egyszerűbb/hitelesebb mint a tiszta CGI.
  A trónok köztben is voltak ha jól tudom nem emberi jószágok, talán az első évadban még jobbára csak emberi ármánykodás lesz, és ha sikeres kap több pénzt a csapat és jöhetnek a xenok is.

  Ha tyranidákkal kezdenének a témát nem ismerők egyből rávágnák hogy alien koppintás, vagy starcraft koppintás (nem tudván hogy pont a starcraft másolt egy az egyben a w40k-ból).
 • wraithLord
  #1
  Azért kíváncsi vagyok, hogy a túlméretezett, nem ember méretű embereket és egyéb xeno-kat hogy fogják benne megoldani... Nem lesz ez egy kicsit drága? Vagy az ilyesmit kihagyják belőle? AKkor pedig nem lesz gagyi?