21
 • end3
  #21
  Nagyon egyet értek. A "birodalom mániások" gyakorlatilag az USA hegemón szerepének megőrzésén dolgoznak. (Bár lehet, sokan nem tudják, de a hülyeségükkel ezt teszik.) - Igazi probléma az az, hogy az EU működésének fejlődését, de a tagországokét is minden eszközzel gátolják és szétbarmolják ezek az "ultrák". - A nevető harmadikak pedig az USA, Kína, de még az Oroszo. is.
 • ostoros
  #20
  Már hogyne tudnák képviselni az érdekeiket. Elég, ha szövetkeznek hozzá. SEMMI szükség rá, hogy politikai unióba gyúrjunk fél milliárd embert. A birodalom mániás barmok mindig ezeket az érveket hozzák fel, hogy miért is kell megsemmisíteni a kis országok kultúráját.
 • nlght
  #19
  Pedig a sok kis ország csak unióban tudja jól képviselni az érdekeit Kínával vagy az USA-val szemben. A probléma:
  - az egységes nyelv hiánya
  - a megoldatlan történelmi sérelmek a szőnyeg alá lettek söpörve + történelemhamisítás országonként, emiatt a társadalmakban rengeteg felhalmozott feszültség van, amit egy populista politikus általában ki is használ
  - kisebb gond a kulturális különbség országonként, ezek lassan évtizedek alatt összemosódhatnak
  - eltérő adózási és banki feltételek/környezetek folyamatos gazdasági harcot jelentenek a színfalak mögött, amelyek nem az egységet hanem fehérgalléros háborút erősítik (Írország, Luxemburg, Lichentstein, Ausztria, stb.)

  Szal vagy teljes egyesülés lesz és törekvés a harmóniára, vagy sz*rból várépítés. Az előbbire 1% esélyt adok (súlyos világválság után feljebb kúszhat az érték).
 • ostoros
  #18
  Az EU jelentősége létrejötte óta folyamatosan csökken. Ezt egy darabig ellensúlyozni tudták az új tagok felvételével, de kész, most már az is kifújt. Elnövekedgetünk, elvegetálgatunk, miközben Kína és USA felosztja egymás között a világot. Ha már nem maradt mit felosztani, felosztják az EU-t is, érdek szférákra.
 • ostoros
  #17
  Azért nem teljes ökörséget írt. Az tényleg igaz, hogy Kínában és USA-ban MINDEN a gazdasági növekedés, itt meg kevésbé, ami mondjuk részben balfaszságból ered, nem értékválasztásból.
 • kvp
  #16
  "Ennel gyonyorubb kepet nem is lehet talalni arrol hol is a gond."

  Az ugye megvan, hogy a kepen a jobb szelso lett az uj EU-s elnokno? A gond egyebkent nem itt van, senki nem akar haboruzni, rossz a gazdasagnak. (lasd oroszok)

  A gond inkabb ott van, hogy az EU jelenleg nem lenne kepes meg a mostani civilizacios szinet sem fenttartani, ha az USA _vagy_ Kina nem exportalna nagyjabol mindent. A kinai cegek mostanra megvettek az amit az amerikaiak meghagytak az europai iparbol, kiveve azt a par vedett nemet es francia ceget, amit nem engedtek eladni. Ebbol a franciak tovabbra is bajban vannak, a nemetek meg eppen nem.

  Kozben az USA nagyon elore szaladt, de ennek eleg sok koze van az egyseges es szabalyozatlan piachoz. Europaban nem lehetne olyan kemkedo es adatkereskedo ceget mukodtetni mint amilyen a facebook. Pedig ebben van a gazadasgi fejlodes, meg Kinaban is. Ott a nagy egyseges belso piac melle egy tulszabalyott, de allamilag protekcionalista gazdasagi modell van.

  Ehhez kepest Europaban ket vasuti jarmugyar egyesuleset azzal furtak meg, hogy piackorlatozo. Erre jottek a Kinaiak, akik alaigertek mindket cegnek es elvittek a megrendeleseket. Ekkor mar hagytak volna az egyesulest, de jottek a Svajciak es megint alaigertek a ket nagynak, igy nem maradt nekik piac. Az angol piacot meg letaroltak a japanok, akik direkt ebbol a celbol vettek meg az utolso olasz (osszevont) jarmugyarat, mivel korabban ok tudtak a specialis (nem szabvanyos) angol piacra szallitani. Most ott all a ket nagy francia es nemet ceg, kulonosebb megrendelesek nelkul. Mindez azert mert az EU-s politikusok szerint tul nagyok lettek volna ha egyesulnek. (mint latszik nem igazan, sot)

  A digitalis gazadasgban is igaz ez. Ha ma egy EU-s embernek vagy cegnek van egy jo otlete, akkor amerikaba viszi, mert az EU-ban csak elkaszalnak. Egyszeruen minden toke vagy az USA-ba vagy Kinaba megy, mert ezen a ket helyen eri meg. (mint latszik, nyugatikent Kinaban nem igazan, de most mar keso) Az EU meg akkor sem lenne komoly tenyezo, ha egyetlen egyseges nep lakna, egyetlen egyseges kulturaval es egyetlen kozponti kormanyzattal. Raadasul ezt pont nem tudja osszahozni senki, mert se a regi, se az uj lakossag nem egyseges es jo ideig meg nem is lesz az, meg eros kozpontositott egyseges allamepites eseten sem.
 • Sir Cryalot
  #15
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-17/billionaire-brothers-crushing-it-with-gaming-powerhouse-playrix

  Lac coo-kám , mutass már ilyet nyugatról vigyori elkövetőkkel akik remegve izzadva várják hogy megkedveljék őket kínában.
 • lac coo
  #14
  sose értem ezt a sok gyöpös szovjetfant ...
  szerintem kurva nagy bajban lennének , ha ott kellene élniük !!! ostobaságukban azt se tudják hogy élnek ott az egyszerű polgárok ...
  Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.09.08. 08:51:20
 • dyra
  #13
  Legalább a SAP európai :D Az is kvázi már szabvány a nagyvállalatoknál.
 • Sir Cryalot
  #12
  Nem egy entelektüel, de szerintem nem tévednék nagyot ha szerintem a narcisták sem a fentebbi sorban, akik viszont úgy RÁMENTEK a pszeudo entelektüel vonalra ami diszelgésnek felel meg, hogy a fal adja a másikat :DDDD
 • TokraFan
  #11
  Neked a ruszki "tömeggyilkos" jobban tetszik?
 • ugh
  #10
  Ennel gyonyorubb kepet nem is lehet talalni arrol hol is a gond.
  https://m.9gag.com/gag/aDmyWMG/defense-ministers-of-european-countries-vs-russia
  Rs ez az elet egesz teruletere igaz.
 • ugh
  #9
  A fajtadnak koszonhetjuk majd azt ha egy jo kis szelsoseges bandak jutnak hatalomra.
  Es meg hibaztatni se lehet majd a tobbseget akik hozzasegtik oket ehhez mert mindenkinek tele lesz a toke.
  Sosem volt meg a fajtadnak ilyen jo dolga.
  Es ahelyett hogy elveznetek hoborogtok a tobbletjogokert.
  Illetve az igazi melegek nem.
  Ok el vannak.
  A hozzad hasonlo pc idiotak akik feszitik a hurt.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.09.07. 22:57:44
 • ugh
  #8
  Aha.
  Nincs facebookom.
  Es nem erdekel mas szexualis beallitotsaga.
  Azzal van bajom ostoba baratom (es minden ertelmes embernek akik kozt nyilvan meg sajat kapura jatszok is vannak, csak veled ellentetben nem tragya van az agyuk helyett), hogy csinal egy alproblemat majd egy almegoldast kinalva szepen odakerul a husosfazekhoz.
  Es nem a valodi problemaval foglalkozik hanem ilyen 20-ad rangu baromsagokkal.
  Az en fajtam ilyen a tied, meg kocsog...
  Majd ugy tultoljatok ezt a baromsagot, hogy felrobban a leszoritott kukta.
  Es akkor majd a fajtad gondolkozhat egy kobanyaban mit is baszott el.
  Sajnos sok normalis ember is meg fogja szivni a hozzad hasonlo barmok miatt.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.09.07. 22:51:04
 • ugh
  #7
  Ez konkretan hatalmas baromsag.
  Azzal, hogy nem ostoba dilettans hulyekkel lenne tele az eu parlament meg nem lenne elhetetlenebb, viszont nem szakadna le folyamatosan.
  Ha nem lenne kiszolgaltatva muszakilag az usanak es kinanak,mitol lenne elhetetlenebb ugyan?
  Hosszutavon meg meg rosszabb lesz a helyzet.
  Okorseget irsz.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.09.07. 22:40:38
 • Sir Cryalot
  #6
  Ez már a Greta Thurnberg féle hardline dogma? :D
 • bdzsana
  #5
  Az USA-ban és Kínában mindent feláldoznak a gazdasági növekedés oltárán.
  Európában nem és ez a versenyképesség rovására megy, de nekem ez így jó ezért élhetőbb Európa mint a két világhatalom. Ha neked az tetszik költözz oda.
 • Sir Cryalot
  #4
  Aki szakocaval tud bánni az hamarabb tud az életével is mint akit leuralnak az érzelmek meg hóbortok.
 • arty
  #3
  vagy méginkább azért, mert az EU tele van a fajtáddal, akinek bár a szakóca helyett van fészbukja, ott csak gyűlölködik és más szexuális életével foglalkozik....
 • tom_pika
  #2
  Ugyan már!
  Csak el ne hitessük magunkkal, hogy Apple, Microsoft, Amazon és Alibaba nélkül szükségszerűen összeomlana a világ és mind éhen halnánk.

  Mondjuk a sok hülye facebook nélkül lehet, hogy tényleg megőrülne, szóval valami lehet mégiscsak van a dologban...
 • ugh
  #1
  "Egyre inkább az USA-tól és Kínától függ a digitális világ"
  Na ez a kurva nagy problema.
  Mikozben az eu legnagyobb gondja, hogy a ven marhak koze akiknek a szakoca is high tech, minel tobb meleg, transzfityfasz keruljon a parlamentbe, sok haziasszony melle
  .
  Ezert doglodik europa.