7
 • ninet99
  #7
  @kpv csak az USB 3.1 Gen 2 volt már full duplex, ami átneveződött USB 3.2 gen 2 -re
 • wraithLord
  #6
  "...a csatlakozójuk kialakítása lényegesen robosztusabb, átgondoltabb mint az USB a törékeny vékony lemezzel középen..."

  Az Apple megoldásai és az USB szabvány megjelenése között van cirka 15-16 év. Az USB azért olyan, amilyen, mert abban az időben nem, vagy csak nagyon költségesen tudták volna megoldani hasonlóan (pl. szimmetria) a csatlakozót, mint az Apple saját szabványai vagy az USB Type-C. Drágán pedig sosem vált volna általános szabvánnyá.
 • bunny
  #5
  Tehát ha jól értem vettek egy már régebb óta létező szabványt, és azt mondták ez itt az usb4. Egyrészt örülök az usb-nek mert átfogó, a legtöbb gyártó általá szabvány, de ez szerintem megint az mint anno hogy a VHS nyert de az volt a szarabb. Alapban utálom az apple-t pl de a csatlakozójuk kialakítása lényegesen robosztusabb, átgondoltabb mint az USB a törékeny vékony lemezzel középen. Egyébként ha minden igaz épp átállnak ők is USB-C-re.
 • kvp
  #4
  Azert van amikor a google translate nem eleg, az usb 2 kompatibilitas magaval hozza az usb 1.1/1.0 kompatibilitast is.

  Raadasul ezt se kellene igazabol usb 4-nek hivni, mert foleg sebesseget novel, azt pedig regebben alverzioval jeleztek. Csak ma mar az tul mernoki.

  Eddig nincs olyan sok usb verzio, volt az 1.0, ami lassu de billentyuzeteknek, ragcsaloknak eleg. Volt az 1.1 ami gyorsabb, de ma mar csiga. Volt a 2-es ami tobb sebesseg, tobb aram. Nagy valtozas a 3-as volt a half duplexrol full duplexre valtas, de ez a regi usb port melle kerult, igy ott vannak a jelek kozt a regi usb 1-2 vezetekek is. A 4-es megint nagyobb sebesseget es aramot jelent, ugyanazon a buszon.

  A csatlakozok formaja mar mas kerdes, de az adatformatum eddig nem valtozott tul sokszor es visszafele mindig kompatibilis maradt. (mivel az kb. ingyen van)
 • barret
  #3
  Ezt akartam írni :D Aztán eszembe jutott,hogy onnan már csak egy kicsi ugrás a 6! Majd átugrok 4-et,úgy olcsóbb :)
 • passatgt
  #2
  Mármint az USB TYPE G 5.9 gen 3.14 v2?

 • gombabácsi
  #1
  már nagyon várom az 5-öst!
  XD