13
 • yamato41
  #13
  Ha a vérnyomásomért aggódsz, akkor megnyugtatlak, nem kaptam fel a vizet, stabilan hozom a 110/70-et... :-)
  Melyik Linux distro? Pl. az Ubuntu.
  "Ubuntu, a widely used and influential GNU/Linux distribution, has installed surveillance code. When the user searches her own local files for a string using the Ubuntu desktop, Ubuntu sends that string to one of Canonical's servers."
  https://www.gnu.org/philosophy/ubuntu-spyware.html
  Hálózatit írtam, nem cégest. Miért mosod össze a kettőt? Egy tökegyszerű 6e Ft-os routeren, vagy kábelmodem/router kombón keresztül lehet a legjobban kémkedni.
 • Macropus Rufus
  #12
  Nem kell felkapni a vizet. :) Altalaban irtad, altalaban nem igaz. Ennyi.
  De engem erdekelne, hogy melyik linux distro kemkedik az Androidon kivul.
  Ha a halozati os adatot gyujt az millios pereket vonhat maga utan. Egy xy user adata egy dolog, meg egy vallalat adatai egy masik. Ez utobbinal a segget is kinyaljak, mert nemileg jobb ugyvedei vannak mint nekem v neked, es a szart is kiperelik az os gyartobol. Szoval azok nem.
 • yamato41
  #11
  Igazad van, a DOS 7.1 sem kémkedik. Márpedig ez is sokkal előrébb tart saját területén, mint a Windows. Kétségtelenül jobb DOS 7.1 a DOS 7.1, mint a Windows.

  Kössél bele a betűbe. Gy. k. leírom, hogy a felhasználók 95% (ha nem 99,5%)-a által használt desktop rendszerekre gondoltam. Ez mondjuk a Win, IOS, Android és különböző Linux distrokat jelenti. Ezek mindegyikéről voltak olyan hírek, hogy adatot gyűjtenek hozzájárulás nélkül. Még mielőtt belekötnél nyilván fogsz tudni olyan Linux verziót mondani, ahol nem, de itt nem ez a lényeg.
  Egyébként roppantul csodálkoznék, ha a hálózati OS-ek nem gyűjtenének adatokat.
 • TokraFan
  #10
  "...oszt mégis önként nyomja fel oda mindenki a dolgait! :-)"

  ??? Nem mindenki! Elég sokan vagyunk, akiknek profilja sincs, nem is volt, és soha nem is lesz!
 • Macropus Rufus
  #9
  Pl a linux/unix/freebsd/openbsd.
  Igaz ezek nem a desktop usereknek keszultek, de a szolgaltatasuk a sajat teruletulok (mainframe remdszerek) messze a windows elott jarnak.
  Viszont a felvetesed nem os. specifikus volt, hanem ugy altlaban. Altalaban nem igaz amit irtal. ;)
 • morguldae
  #8
  Ja, hát mindenki adatot gyűjt manapság! Nincs ezen semmi meglepő! Gondoljunk csak a világ legnagyobb adathalász oldalára a facebook-ra! Mindenki tudja, hogy adatot gyűjt oszt mégis önként nyomja fel oda mindenki a dolgait! :-)
 • yamato41
  #7
  Két véle OS van. Amiről kiderült és amiről MÉG nem. Nyilván a fókusz azokon van, amiket a legtöbben (és legalacsonyabb tudásszinttel) használnak.
  Kíváncsi lennék azért példákra, hogy melyekre gondosz, modjuk a szolgáltatásaiban és kezelhetőségben a Windows-hoz hasonló OS-ek tekintetében.
 • TokraFan
  #6
  Erre azért ne vegyél mérget, mivel az MS lekésett a mobil bummról és a keresőmotor bizniszről is, ahol az adatgyűjtés jelenti az egyik legnagyobb értéket. A Spy10-el ezt a hátrányt akarják behozni. Azzal a süket dumával, miszerint a telemetriagyűjtés csak a user experience miatt kell, csak a leg naivabbakat lehet már megetetni. GYűjtenek azok mindent amit csak tudnak, volt is erről egy lista, de törölték, szerencsére az archive.org-on megőrződött. Akit érdekel, utánanézhet.
 • KoLaMan
  #5
  Egyrészt: "...gyűjti az információkat a Windows 10 Home és a Windows 10 Pro operációs rendszereket használó személyekről."
  Másrészt: "...gyűjti a Windows 10 Home és Windows 10 Pro operációs rendszereket futtató számítógépek telemetriai adatait."
  A két dolog nagyon nem ugyanaz.
  Egyszerűen annyira semmi konkrét infó nincs a dologról, hogy igazából nincs is miről írni. Soha nem állította az Ms, hogy semennyi telemetria nincs. Személyes dolgokat meg mi a csudának gyűjtene? Az Ms NEM ebből él - ellentétben néhány más céggel...
 • Macropus Rufus
  #4
  azért ne általánosítsunk. Nem minden op. kémkedik.
 • yamato41
  #3
  Mint az összes oprendszer és az összes népszerű app esetében...
 • TokraFan
  #2
  Bon nevű felhasználó is olvasta vajon?
 • Tetsuo
  #1
  Már elég régen felmerültek azok a vádak.