6
  • csicso82
    #6
    Szerintem a cikk pontatlan, a hipó ellen semmi sem véd, minél töményebb, minél tovább van az adott felületen annál halálosabb.

    A probléma itt a speciális KÉZFERTŐTLENÍTŐ gélekkel van, amik ugye nem tartalmazhatnak hidrogén peroxidot hiszen az roncsolná a bőrt ezért kevésbé hatékony megoldással dolgozik.
  • Ragnaar
    #5
    Akkor nem véletlenül mondják, hogy kórházba csak akkor, ha muszáj..
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2019.08.28. 09:20:03
  • Ender Wiggin #4
    A fenti cikk nem részletezi, hogy melyik lenne a "common disinfectant", ami nem hatékony. Esetleg a tescós, amire ráírják, hogy 99,9% ellen véd... Ami spóraölő képességű azt biztosan nem éli túl a C. difficile sem. a retrovirusos ötlet remek, emberben működhet, de egyelőre nem sok előrehaladás van a terápiás felhasználásban.
    nIght, megnyugodhatsz, nem valószínű, hogy a peroxidot túléli (ha elég nagy a koncentráció).
    Az antibiotikot szedőknek már régóta ismert tény, hogy joghurt meg hasonlók visszaállítják a flórát már a gyógyszer szedés közben is, megelőzve a hasmenést...
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2019.08.27. 18:52:29
  • nlght
    #3
    laikus vagyok azért, de remélem igazad van, elég ijjesztő ha pl. vmi túléli a hidrogénperoxidot és a hagyományos fertőtlenítőket
  • kvp
    #2
    Azert ezek nem tul bonyolult elolenyek, egy celzott szintetikus retrovirus nagyon gyorsan es nagyon szelektiven ki tudna irtani oket.
  • nlght
    #1
    Ez csak az egyik, itt egy szuper candida gomba, 2015-ben fedezték fel, már 15+ országban terjed, kiirthatatlan, 50%-os halálozás.
    https://444.hu/2019/04/09/gyilkos-szupergomba-terjed-a-vilag-korhazaiban