6
 • csicso82
  #6
  Szerintem a cikk pontatlan, a hipó ellen semmi sem véd, minél töményebb, minél tovább van az adott felületen annál halálosabb.

  A probléma itt a speciális KÉZFERTŐTLENÍTŐ gélekkel van, amik ugye nem tartalmazhatnak hidrogén peroxidot hiszen az roncsolná a bőrt ezért kevésbé hatékony megoldással dolgozik.
 • Ragnaar
  #5
  Akkor nem véletlenül mondják, hogy kórházba csak akkor, ha muszáj..
  Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2019.08.28. 09:20:03
 • Ender Wiggin
  #4
  A fenti cikk nem részletezi, hogy melyik lenne a "common disinfectant", ami nem hatékony. Esetleg a tescós, amire ráírják, hogy 99,9% ellen véd... Ami spóraölő képességű azt biztosan nem éli túl a C. difficile sem. a retrovirusos ötlet remek, emberben működhet, de egyelőre nem sok előrehaladás van a terápiás felhasználásban.
  nIght, megnyugodhatsz, nem valószínű, hogy a peroxidot túléli (ha elég nagy a koncentráció).
  Az antibiotikot szedőknek már régóta ismert tény, hogy joghurt meg hasonlók visszaállítják a flórát már a gyógyszer szedés közben is, megelőzve a hasmenést...
  Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2019.08.27. 18:52:29
 • nlght
  #3
  laikus vagyok azért, de remélem igazad van, elég ijjesztő ha pl. vmi túléli a hidrogénperoxidot és a hagyományos fertőtlenítőket
 • kvp
  #2
  Azert ezek nem tul bonyolult elolenyek, egy celzott szintetikus retrovirus nagyon gyorsan es nagyon szelektiven ki tudna irtani oket.
 • nlght
  #1
  Ez csak az egyik, itt egy szuper candida gomba, 2015-ben fedezték fel, már 15+ országban terjed, kiirthatatlan, 50%-os halálozás.
  https://444.hu/2019/04/09/gyilkos-szupergomba-terjed-a-vilag-korhazaiban